Zonnige Zeilvakanties
2016-flottielje-zeilen-griekenland-nw.jpg

Flottielje zeilen Griekenland

Beleef de gezellige, zonnige flottielje zeilvakanties in Griekenland

Voor een vakantie vol zon, zee en zeilen ga je naar Griekenland.  Vaar zelf naar enkele van de duizenden Griekse eilandjes. Flottielje zeilen in Griekenland  is meer dan alleen zeilen. Het is een belevenis. Je gaat voor anker in zwembaaitjes met glashelder water. Je kunt ook aanleggen aan de kade en over de levendige boulevards struinen. Proef van de Griekse gastvrijheid en maak je keuze uit een van de vele taveernes. Het leven is verrukkelijk en iedere dag laat zich net zo makkelijk plukken als rijpe Griekse olijven. Dat is Zeilvakantie met een hoofdletter Z!

Griekenland is al jarenlang dè flottielje bestemming

De vele eilanden, beschutte baaien, voorspelbare winden en de altijd aanwezige zon maken de Griekse Ionische eilanden en de Saronische & Argolische golf tot prachtige vaargebieden. Het weer in Griekenland is zelden slecht. Door het Middellands zee klimaat staat Griekenland garant voor prachtig weer met zonnige dagen en een hemelsblauwe lucht. Ideaal voor een perfecte zeilvakantie.

Alle flottielje vertrekdata in Athene en Levkas

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Griekenland

Flottielje zeilen met kinderen - tieners.

Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 8 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben. Gezellig met elkaar meevaren, ravotten in het water en dat alles onder de heerlijke Griekse zon. Een flottielje tijdens een schoolvakantie ligt dankzij de scherpe prijzen van Zeilnet binnen handbereik! Een zonnige zeilvakantie om nooit te vergeten.

Wat maakt flottielje zeilen zo bijzonder?

Bij flottielje zeilen huur je een zeilboot via Zeilnet en vaar jij als schipper van je eigen zeilboot samen met een aantal andere zeilboten een bepaalde route. De ervaren Nederlandse flottielje begeleiding vaart op een eigen zeilboot, ook wel "leadboat" genoemd.  De flottieljeleiding kent het zeilgebied goed en is altijd per marifoon bereikbaar.  Voor veel zeilers op onbekende wateren een geruststellende gedachte. Bovendien ben je er op deze manier van verzekerd dat je de mooiste plekjes bezoekt en de gezelligste haventjes. Het zijn slechts enkele voordelen van de flottielje zeilen in Griekenland.

Voordelen flottielje zeilen in Griekenland op een rijtje:

  • prachtig zeilweer
  • ideaal zeilgebied
  • Griekse gastvrijheid
  • keuze uit twee vertrekhavens (Athene of Levkas)

Alle flottielje vertrekdata in Athene en Levkas

Onze flottieljes in Griekenland vertrekken vanuit de havens van Athene en Levkas.

Athene: Dat Athene een bruisende wereldstad is weet je natuurlijk al lang. Kunst, cultuur en historie weten zich nergens ter wereld zo verweven als in de Griekse hoofdstad. De Akropolis en het Plaka zijn een paar bezienswaardigheden die gelden als een must voor iedere toerist.
Zet koers naar Hydra, Spetses, Poros en Aegina, de schilderachtige eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes. De kustlijn van Griekenland is enorm gevarieerd. Prachtige stranden en steile rotswanden wisselen elkaar af als in een kleurrijk prentenboek. Meer onderweg aan om een bezoek te brengen aan sfeervolle taveernes en allerlei winkeltjes die je tegenkomt.Zeil je vanuit Athene dan vaar je op de Saronische en Argolische Golf.

Levkas: Het eiland Levkas is onderdeel van de Ionische eilanden aan de westkant van Griekenland. Het groene bloeiende eiland staat bekend om zijn prachtige natuur. De intens blauwe zee steekt af tegen indrukwekkend steile rotspartijen en de mooiste stranden van Griekenland. Door de vele eilanden en het vasteland is het zeilgebied goed beschut. Daardoor is er minder golfslag wat het zeilen comfortabel maakt. Niet verwonderlijk dus dat dit één van de populairste zeilgebieden is. 
Niet alleen op zeilgebied is Levkas een juweeltje. De talrijke havenplaatsjes zijn overzichtelijk en idyllisch. Geniet van de prachtige natuur en beleef de Griekse gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Met flottielje zeilen in Griekenland vanuit Levkas is er iedere dag wel wat te beleven.Zeil je vanuit Levkas dan vaar je op de Ionische zee.         

Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

De rustieke gebieden kenmerken zich door schilderachtige vissershavens en een rijke antieke cultuur. Het zijn beschutte zeilgebieden met mooie zeilafstanden en regelmatig zwemmen dolfijnen met de boot mee.

Tip: Lees wat vakantie vierende zeilers vinden van de Zeilnet flottieljes. Je vindt hun verhalen hier.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of vraag een offerte aan voor een geweldige Zeilnet zeilvakantie