Zonnige Zeilvakanties
kroatie1.jpg

Flottielje zeilen Kroatië

Geniet van natuur, cultuur en flottielje zeilen in gevarieerd Kroatië

Vaar in een adembenemend mooie flottielje zeilreis langs de kust van de parel van de Balkan. De kust van Kroatië is een van de meest gevarieerde in Europa. De zeiltocht wisselt de stilte van indrukwekkende bergen en rotsen af met de ontelbare idyllische vissersdorpen en het bruisende leven van de kustplaatsen. Kroatië is door die verscheidenheid een favoriet vakantieland van zeilers, cultuur- en natuurliefhebbers.

Flottielje zeilen met kinderen - tieners.

Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar.  Kinderen kun je geen groter plezier doen dan ze lekker te laten ravotten in het water met hun nieuwe vrienden en vriendinnen van de flottielje. Het azuurblauwe zeewater is uitermate geschikt voor een heerlijk verfrissende duik. Terug aan boord laat je de warme zon zijn werk doen.  Allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke flottielje zeilvakantie!

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Kroatië

Typisch voor flottielje zeilen in Kroatië:

 • Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjes
 • Grote en ruige berglandschappen
 • Duizenden kanaalkust eilanden
 • Makkelijk per auto bereikbaar
 • National Parken als Kornati en Krka
 • gevarieerd vaarprogramma
 • Vaarbewijs verplicht
 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Havenkosten
 • Wind: 2- 5 Bf
 • dagafstanden: 5– 20 Nm


Zeilgebied Kroatië

Kroatië heeft een prachtige kust met vele eilandjes en is bij uitstek geschikt voor een zeilvakantie. Er zijn maar 66 eilanden bewoond, maar het gebied heeft in totaal 1180 eilanden en rotsen. Zeilnet organiseert flottieljes langs de Dalmatische kust, het zuidelijke deel van Kroatië. In dat zeilgebied bieden de bergen in het achterland een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee. Het gebied herbergt behalve vele stille ankerplaatsen ook een aantal goed toegeruste jachthavens.

Het weer in Kroatië

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving. Zeker voor flottieljes is dat prettig.

Vertrekhavens Biograd of Split/Trogir

Onze starthavens voor flottielje zeilen in Kroatië zijn Biograd en Split/Trogir. Al deze havens zijn zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.

 • Biograd:  De plaats Biograd ligt mooi centraal tussen Zadar en Sibenik en is een ideale uitvalbasis voor allerlei excursies. Hier zijn gezellige restaurants, cafés en souvenirwinkeltjes. De  moderne jachthaven, Marina Kornati, heeft 300 ligplaatsen en alle faciliteiten zijn aanwezig. Je kunt je auto hier veilig achterlaten. De haven is ook goed bereikbaar vanaf de vliegvelden in Split en Zadar.  Biograd ligt op 1560 km vanaf Utrecht, waarvan het grootste deel autosnelweg.
 • Split: Marina Kastela ligt in het hart van Dalmatië vlakbij Split en is het ideale uitgangspunt voor een droomvakantie! De haven heeft 400 ligplaatsen. Alle faciliteiten zijn aanwezig in deze moderne marina en op 350 meter afstand bevindt zich een supermarkt. Split airport ligt op 15 minuten afstand, de marina is uitstekend bereikbaar.

Vertrekdata flottielje zeilen Kroatië 2018

Alle flottielje vertrekdata 2018 van Zeilnet

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.