Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Griekenland

Flottielje zeilen Griekenland

Beleef de gezellige, zonnige flottielje zeilvakantie in Griekenland

Voor een vakantie vol zon, zee en zeilen ga je naar Griekenland.  Vaar zelf naar enkele van de duizenden Griekse eilandjes. Flottielje zeilen in Griekenland  is meer dan alleen zeilen. Het is een belevenis. Je gaat voor anker in zwembaaitjes met glashelder water. Je kunt ook aanleggen aan de kade en over de levendige boulevards struinen. Proef van de Griekse gastvrijheid en maak je keuze uit een van de vele taveernes. Zeilen in Griekenland is goede zeilwind en schilderachtige, kleine haventjes.
Het leven is verrukkelijk en iedere dag laat zich net zo makkelijk plukken als rijpe Griekse olijven. Dat is Zeilvakantie Griekenland met een hoofdletter Z!

Griekenland is al jarenlang dè flottielje bestemming

De vele eilanden, beschutte baaien, voorspelbare winden en de altijd aanwezige zon maken de Griekse Ionische eilanden en de Saronische & Argolische golf tot prachtige vaargebieden. Het weer in Griekenland is zelden slecht. Door het Middellands zee klimaat staat Griekenland garant voor prachtig weer met zonnige dagen en een hemelsblauwe lucht. Ideaal voor een perfecte zeilvakantie. De rustieke gebieden kenmerken zich door schilderachtige vissershavens en een rijke antieke cultuur. Het zijn beschutte zeilgebieden met mooie zeilafstanden en regelmatig zwemmen dolfijnen met de boot mee. Griekenland is voor zowel de ervaren als de wat minder ervaren zeiler en voor gezinnen een favoriete zeilvakantiebestemming.

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Griekenland

Onze klanten geven ons een 9.49.4


Flottielje zeilen met kinderen - tieners.

Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 8 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben. Gezellig met elkaar meevaren, ravotten in het water en dat alles onder de heerlijke Griekse zon. Een flottielje tijdens een schoolvakantie ligt dankzij de scherpe prijzen van Zeilnet binnen handbereik! Een zonnige zeilvakantie om nooit te vergeten.

We hebben een geweldige zeilvakantie gehad met Zeilnet. Flottielje zeilen in Griekenland vanuit Athene. Vele mooie plekjes gezien en natuurlijk heerlijk gezeild. Wij hadden een hele ervaren flottielje leider. Hij zorgde ervoor dat iedereen een plekje had in de haven en hielp met aanmeren of ankeren. Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen die willen zeilen in een warme gebied. Volgend jaar weer!

Wat maakt flottielje zeilen zo bijzonder?

Bij flottielje zeilen huur je een zeilboot via Zeilnet en vaar jij als schipper van je eigen zeilboot samen met een aantal andere zeilboten een bepaalde route. De ervaren Nederlandse flottielje begeleiding vaart op een eigen zeilboot, ook wel "leadboat" genoemd.  De flottieljeleiding kent het zeilgebied goed en is altijd per marifoon bereikbaar.  Voor veel zeilers op onbekende wateren een geruststellende gedachte. Bovendien ben je er op deze manier van verzekerd dat je de mooiste plekjes bezoekt en de gezelligste haventjes. Het zijn slechts enkele voordelen van de flottielje zeilen in Griekenland.

Voordelen flottielje zeilen in Griekenland op een rijtje:

 • Prachtig zeilweer
 • Dolfijnen
 • Zeilen tussen eilanden en vasteland
 • Uitstekend zeilgebied voor kinderen en tieners
 • Schilderachtige visserhavens
 • Geen havenkosten
 • Keuze uit twee vertrekhavens (Athene of Levkas)

Flottielje vertrekdata Griekenland van Zeilnet

Vertrekhaven Athene*

 • 1 week: start op zaterdag 23 en 30 april, 7, 14 en 21 mei, 4, 11, 18 en 25 juni, 
  2, 9, 16, 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus, 3, 10, 17 en 24 september, 1, 15 en 22 oktober.
  *Sommige van de 1-weekse flottieljes vertrekken vanuit Aegina

 • 2 weken: start op zaterdag 9, 16, 23 en 30 juli, 6 augustus

 • 3 weken Cycladen route: start op zaterdag 23 juli

Vertrekhaven Lefkas

 • 1 week:   start op zaterdag 9, 16, 23 en 30 juli en 6 augustus

 • 2 weken: start op zaterdag 23 juli (Lefkas - Kefalonia/Zakynthos - Lefkas)

Vertrekhaven Corfu

 • 1 week:   start op zaterdag 16, 23 en 30 juli en 6 augustus

 • 2 weken: start op zaterdag 23 juli  

Vertrekhaven Kos

 • 1 week:   start op zaterdag 15 en 22 oktober

Vertrekhaven Sporaden vanuit Volos

 •  2 weken:   start op zaterdag 16 en 30 juli

Meer informatie over Flottielje vertrekdata in Griekenland

Onze flottieljes in Griekenland vertrekken vanuit de havens van Athene en Levkas.

Athene: Dat Athene een bruisende wereldstad is weet je natuurlijk al lang. Kunst, cultuur en historie weten zich nergens ter wereld zo verweven als in de Griekse hoofdstad. De Akropolis en het Plaka zijn een paar bezienswaardigheden die gelden als een must voor iedere toerist.
Zet koers naar Hydra, Spetses, Poros en Aegina, de schilderachtige eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes. De kustlijn van Griekenland is enorm gevarieerd. Prachtige stranden en steile rotswanden wisselen elkaar af als in een kleurrijk prentenboek. Meer onderweg aan om een bezoek te brengen aan sfeervolle taveernes en allerlei winkeltjes die je tegenkomt.Zeil je vanuit Athene dan vaar je op de Saronische en Argolische Golf.

Lefkas: Het eiland Levkas is onderdeel van de Ionische eilanden aan de westkant van Griekenland. Het groene bloeiende eiland staat bekend om zijn prachtige natuur. De intens blauwe zee steekt af tegen indrukwekkend steile rotspartijen en de mooiste stranden van Griekenland. Door de vele eilanden en het vasteland is het zeilgebied goed beschut. 
Niet alleen op zeilgebied is Levkas een juweeltje. De talrijke havenplaatsjes zijn overzichtelijk en idyllisch. Geniet van de prachtige natuur en beleef de Griekse gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Met flottielje zeilen in Griekenland vanuit Lefkas is er iedere dag wel wat te beleven.Zeil je vanuit Lefkas dan vaar je op de Ionische zee.

Dolfijnen spotten?

De kans om dolfijnen te zien tijdens een zeilvakantie in Griekenland is heel groot. Garantie geven kunnen we helaas niet maar het komt echt heel vaak voor dat er dolfijnen gespot worden. 
Zoals een gast zei: "Ik dacht dat dit een mooi verkoopverhaal was. Niet dus. Zo ontzettend hier van genoten!"

Voldoende zeilervaring?

Beschik ik wel over voldoende zeilervaring voor een zeilvakantie?
Dit is een vraag die vaak wordt gesteld.

Wil je een zeiljacht huren, (dus ook in flottielje verband) dan is ervaring als schipper noodzakelijk. Vanzelfsprekend moet je onder alle omstandigheden alle handelingen op een zeiljacht samen met je bemanning kunnen uitvoeren.

Bijvoorbeeld: Zelfstandig afvaren, aanleggen, navigeren en ankeren.
Schippers met ruime IJsselmeer en/of Noordzee ervaring kunnen in de regel zelfstandig varen in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied.

Heb je twijfel?

Als je twijfelt of je voldoende ervaring hebt, kun je contact met ons opnemen om te overleggen.

Veel gestelde vragen over flottielje zeilen. 

 

 

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Huur je op deze manier je zeiljacht? Ook dan kun je rekenen op onze service.

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op