Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Griekenland

Flottielje zeilen Griekenland

Beleef de gezellige, zonnige flottielje zeilvakantie in Griekenland

Voor een vakantie vol zon, zee en zeilen ga je naar Griekenland.  Vaar zelf naar enkele van de duizenden Griekse eilandjes. Flottielje zeilen in Griekenland  is meer dan alleen zeilen. Het is een belevenis. Je gaat voor anker in zwembaaitjes met glashelder water. Je kunt ook aanleggen aan de kade en over de levendige boulevards struinen. Proef van de Griekse gastvrijheid en maak je keuze uit een van de vele taveernes. Zeilen in Griekenland is goede zeilwind en schilderachtige, kleine haventjes.
Het leven is verrukkelijk en iedere dag laat zich net zo makkelijk plukken als rijpe Griekse olijven. Dat is Zeilvakantie Griekenland met een hoofdletter Z!

Griekenland is al jarenlang dè flottielje bestemming

De vele eilanden, beschutte baaien, voorspelbare winden en de altijd aanwezige zon maken de Griekse Ionische eilanden en de Saronische & Argolische golf tot prachtige vaargebieden. Het weer in Griekenland is zelden slecht. Door het Middellands zee klimaat staat Griekenland garant voor prachtig weer met zonnige dagen en een hemelsblauwe lucht. Ideaal voor een perfecte zeilvakantie. De rustieke gebieden kenmerken zich door schilderachtige vissershavens en een rijke antieke cultuur. Het zijn beschutte zeilgebieden met mooie zeilafstanden en regelmatig zwemmen dolfijnen met de boot mee. Griekenland is voor zowel de ervaren als de wat minder ervaren zeiler en voor gezinnen een favoriete zeilvakantiebestemming.

Maak je wensen bij ons bekend: lengte van de boot, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de juiste zeilboot voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een flottielje zeilvakantie aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op  

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Flottielje zeilen met kinderen - tieners

Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 8 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben. Gezellig met elkaar meevaren, ravotten in het water en dat alles onder de heerlijke Griekse zon. Een flottielje tijdens eenchoolvakantie ligt dankzij de scherpe prijzen van Zeilnet binnen handbereik! Een zonnige zeilvakantie om nooit te vergeten.

We hebben een geweldige zeilvakantie gehad met Zeilnet. Flottielje zeilen in Griekenland vanuit Athene. Vele mooie plekjes gezien en natuurlijk heerlijk gezeild. Wij hadden een hele ervaren flottielje leider. Hij zorgde ervoor dat iedereen een plekje had in de haven en hielp met aanmeren of ankeren. Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen die willen zeilen in een warme gebied. Volgend jaar weer!

Wat maakt flottielje zeilen zo bijzonder?

Bij flottielje zeilen huur je een zeilboot via Zeilnet en vaar jij als schipper van je eigen zeilboot samen met een aantal andere zeilboten een bepaalde route. De ervaren Nederlandse flottielje begeleiding vaart op een eigen zeilboot, ook wel "leadboat" genoemd.  De flottieljeleiding kent het zeilgebied goed en is altijd per marifoon bereikbaar.  Voor veel zeilers op onbekende wateren een geruststellende gedachte. Bovendien ben je er op deze manier van verzekerd dat je de mooiste plekjes bezoekt en de gezelligste haventjes. Het zijn slechts enkele voordelen van de flottielje zeilen in Griekenland.

Voordelen flottielje zeilen in Griekenland op een rijtje:

 • Prachtig zeilweer
 • Dolfijnen
 • Zeilen tussen Griekse eilanden en vasteland
 • Uitstekend zeilgebied voor kinderen en tieners
 • Schilderachtige visserhavens
 • Geen havenkosten
 • Keuze uit drie vertrekhavens (Athene, Lefkas en Corfu)

Video

Flottielje vertrekdata Griekenland van Zeilnet

Vertrekhaven Athene / Aegina* 

 • 1 week: start op zaterdag 8, 15, 22 en 29 april, 6, 13 en 20 mei, 3, 10, 17 en 24 juni, 
  1, 8, 15, 22 en 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus, 2, 9, 16, 23 en 30 september, 7 oktober.

 • 2 weken: start op zaterdag 8, 15, 22 en 29 juli, 5 augustus

        *Sommige van de flottieljes vertrekken vanuit Aegina.

Vertrekhaven Lefkas

 • 1 week:   start op zaterdag 15 juli en 5 augustus

 • 2 weken: start op zaterdag 22 juli (Lefkas - Kefalonia/Zakynthos - Lefkas)

Vertrekhaven Corfu

 • 1 week:   start op zaterdag 22 juli en 12augustus

 • 2 weken: start op zaterdag 29 juli  

Vertrekhaven Kos

 • 1 week:   start op zondag 15 en 22 oktober (zondag - zondag)

Vertrekhaven Sporaden vanuit Volos

 •  2 weken:   start op zaterdag 15 en 29 juli

Meer informatie over Flottielje vertrekdata in Griekenland

Onze flottieljes in Griekenland vertrekken vanuit de havens van Athene, Lefkas en Corfu.

Athene: Dat Athene een bruisende wereldstad is weet je natuurlijk al lang. Kunst, cultuur en historie weten zich nergens ter wereld zo verweven als in de Griekse hoofdstad. De Akropolis en het Plaka zijn een paar bezienswaardigheden die gelden als een must voor iedere toerist.
Zet koers naar Hydra, Spetses, Poros en Aegina, de schilderachtige Griekse eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes. De kustlijn van Griekenland is enorm gevarieerd. Prachtige stranden en steile rotswanden wisselen elkaar af als in een kleurrijk prentenboek. Meer onderweg aan om een bezoek te brengen aan sfeervolle taveernes en allerlei winkeltjes die je tegenkomt.Zeil je vanuit Athene dan vaar je op de Saronische en Argolische Golf.

Lefkas: Het eiland Levkas is onderdeel van de Ionische eilanden aan de westkant van Griekenland. Het groene bloeiende eiland staat bekend om zijn prachtige natuur. De intens blauwe zee steekt af tegen indrukwekkend steile rotspartijen en de mooiste stranden van Griekenland. Door de vele eilanden en het vasteland is het zeilgebied goed beschut. 
Niet alleen op zeilgebied is Levkas een juweeltje. De talrijke havenplaatsjes zijn overzichtelijk en idyllisch. Geniet van de prachtige natuur en beleef de Griekse gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Met flottielje zeilen in Griekenland vanuit Lefkas is er iedere dag wel wat te beleven.Zeil je vanuit Lefkas dan vaar je op de Ionische zee.

Corfu: Flottielje zeilen bij Corfu is genieten van veel zon, warm weer, prachtige stranden en een blauwe zee.  Geniet van beschutte baaien waar je heerlijk kunt duiken en snorkelen. Niet alleen op zeilgebied is Corfu een juweeltje. De talrijke havenplaatsjes zijn overzichtelijk en idyllisch. Dolfijnen laten zich regelmatig zien en zwemmen speels rondom je zeiljacht. Geniet van de prachtige natuur en beleef de Griekse gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Zeil je vanuit Corfu dan vaar je op de Ionische zee. 

 

Dolfijnen spotten?

De kans om dolfijnen te zien tijdens een zeilvakantie in Griekenland is heel groot. Garantie geven kunnen we helaas niet maar het komt echt heel vaak voor dat er dolfijnen gespot worden. 
Zoals een gast zei: "Ik dacht dat dit een mooi verkoopverhaal was. Niet dus. Zo ontzettend hier van genoten!"

Video

Veel gestelde vragen over flottielje zeilen Griekenland

Welke ervaring heb ik nodig voor flottielje zeilvakantie in Griekenland?

Beschik ik wel over voldoende zeilervaring voor een zeilvakantie?
Dit is een vraag die vaak wordt gesteld.

Wil je een zeiljacht huren, (dus ook in flottielje verband) dan is ervaring als schipper noodzakelijk.
Vanzelfsprekend moet je onder alle omstandigheden alle handelingen op een zeiljacht samen met je bemanning kunnen uitvoeren.
Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren.

Als je twijfelt of je voldoende zeilervaring hebt, neem dan contact met ons op Contact om te overleggen.

Wat doe ik als ik geen zeilervaring heb of niet genoeg zeilervaring?
Er zijn verschillende mogelijkheden

 • Meezeilen op het moederschip van de flottielje. 
 • Je huurt zelf een schip en huurt er een schipper bij.

Voor meer informatie over meezeilen op het moederschip van het flottielje / zeilvakantie Griekenland met schipper zie: meezeilen op het moederschip 

Heb ik vaarbewijs nodig om flottielje te zeilen in Griekenland?

In Griekenland is bij de meeste charterbedrijven vaarbewijs 2 verplicht.
Bij sommige charterbedrijven is vaarbewijs 1 voldoende. 

Het hoeft niet de schipper te zijn die het vaarbewijs heeft. Als maar één van de bemanningsleden een geldig vaarbewijs heeft en kan laten zien.

Heb je alleen vaarbewijs 1 en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Op het vaarbewijs moet ICC staan = International Certificate of Competence  

Het ICC wordt in Nederland afgegeven door CBR en is geïntegreerd met het Klein Vaarbewijs.
Het geïntegreerde document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

 • Het Klein Vaarbewijs I  is tevens een ICC Inland waters
 • Het Klein Vaarbewijs II  is tevens een ICC Inland + Coastal waters

Sinds 1 januari 2010 ontvang je het ICC automatisch bij het behalen van je Klein Vaarbewijs 2 op één pas. Heb je een Klein Vaarbewijs of TKN dat is afgegeven voor die datum dan kun je bij CBR deze omzetten naar een nieuw model met "geïntegreerd ICC". Voor meer informatie zie: cbr.nl

Het behalen van het Vaarbewijs kan door zelfstudie of online cursussen. Verschillende zeilscholen bieden de mogelijkheid om een vaarbewijs cursus te volgen. 

Voor meer informatie over vaarbewijs en marifonie halen zie: Vaarbewijzen.nl

Heb ik marifoon certificaat nodig om flottielje te zeilen in Griekenland?

In Griekenland is het niet nodig om een marifoon certificaat te hebben. 

Ben ik verplicht altijd de route van het flottielje in Griekenland te volgen?

Flottielje zeilen in Griekenland biedt alle vrijheid die je wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Na de briefing gaat ieder zijn eigen gang. Je kunt een eigen route varen of je kunt bij het moederschip in de buurt blijven. De eerste briefing is op zondag ochtend.

Hoe laat is inchecken en uitchecken?

Aan het begin van de reis wordt het schip aan je overgedragen (check-in)en aan het einde weer door de schipper terug overgedragen (check-out) aan de jachtorganisatie. Bijbehorende papieren worden daarbij ondertekend evenals de borg overgedragen.
Officieel kun je op de dag van aankomst vanaf 17.00 uur inschepen.  Alle schepen worden op een wissel dag gecheckt door de technische staf en schoongemaakt door de schoonmaakploeg.
Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur.
Sommige charterbedrijven bieden “early check-in” aan. Voor een bedrag van rond € 100,- kun je dan rond 13.00/14.00 uur al aan boord en de check-in doen.

Check-out en duiker

Na elke reis wordt standaard elk zeiljacht onder water gecontroleerd door een duiker. Deze controleert of er aan romp, roer of kiel schade is ontstaan tijdens de afgelopen reis. Je ziet hem vaak niet omdat hij een hele steiger met jachten tegelijk doet. Daarmee is het zeiljacht dus ook meteen gecheckt voor de volgende zeiler die met het jacht gaat varen.

Wat gebeurd er als ik erg laat aankom? Mag ik dan nog aan boord? 

Ja, je mag zeker aan boord ongeacht hoe laat je aankomt. 
De boot is open en je kunt gewoon aan boord gaan en slapen. De volgende ochtend wordt de officiële check-in gedaan. Het is wel handig om aan het charterbedrijf door te geven als je bijvoorbeeld een late vlucht hebt of dat je vertraging hebt ivm file. De telefoonnummer van het charterbedrijf (baseinformatie) ontvang vaak samen met je factuur.  

Uit eten of aan boord eten?

's Avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere schippers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. De schepen zijn  uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken).

Wat is een optie nemen?

Wanneer je nog even na wilt denken of moet overleggen voor je een zeiljacht en de plek in het flottielje vastlegt, kun je een optie nemen. Het nemen van een optie is een gratis service, die de mogelijkheid biedt voor een beperkte tijd een zeiljacht vrijblijvend te reserveren.  Gedurende de optieperiode (vaak 3-6 dagen)  reserveert Zeilnet vrijblijvend het zeiljacht en ook de plek in het flottielje. Voordeel hiervan is dat je in deze periode rustig na kunt denken zonder dat het zeiljacht door iemand anders geboekt kan worden.

Wat is er allemaal aan boord van het jacht in Griekenland of moet ik zelf nog iets meenemen?

De schepen in Griekenland zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig heeft om het schip te kunnen zeilen. Kaarten, pilots en reddingsvesten zijn aanwezig. Ook serviesgoed, bestek en overig keukengerei is voorzien.
De bedlinnen zijn ook inclusief. Je dient alleen je persoonlijke spullen mee te nemen. Na boeking ontvang je van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

Wat is een bimini?

Een bimini is een zonnetent die permanent geplaatst is over de kuip van het schip. Deze kan ook tijdens het zeilen blijven staan zodat je altijd in de schaduw kunt zitten. Een bimini kan ook worden ingeklapt.

Hebben alle jachten in Griekenland een dinghy en een buitenboordmotor?

Alle jachten hebben wel een dinghy (rubberboot) maar de buitenboordmotor voor de dinghy moet je vaak apart huren. De kosten daarvoor ligt tussen 60-100 euro per week afhankelijk van de verhuurder.

Kan ik in Griekenland een SUP huren en meenemen op de boot?
De afkorting SUP komt van "Stand-Up-Paddle". 

Stand Up Paddle is jezelf staand voortbewegen over het water op een board met een lange peddel. 
Iedereen kan SUPPEN, jong of oud, vrouw of man. Ook voor gezinnen is het een super leuke activiteit. De boards hebben over het algemeen zo'n groot volume dat kinderen gewoon voorop mee kunnen varen.

We merken dat een SUP enorm populair is om te huren. Elk charterbedrijf heeft wel een beperkt aantal SUP boards, dus wees op tijd met het reserveren ervan. 

Een SUP huren kost normaal rond 130 euro per week.  

Hoeveel kost het om een zeilboot te huren voor flottielje zeilen in Griekenland? 

Prijzen 2022 flottielje zeilen Griekenland

Prijs van een zeiljacht huren in Griekenland is afhankelijk van de volgende factoren:
1. Lengte van het jacht
2. Bouwjaar (een jacht van 2022 is vaak duurder dan een van 2010)
(we raden aan om jachten te huren die niet ouder zijn dan 10 jaar)
3. Aantal cabines (2, 3, 4 of 5 hutten)
4. Seizoen van het jaar. (hoog/laag)

De jachten zijn volledig uitgerust uitgerust met toilet/douche, koelkast en ingerichte kombuis (keuken).

 • Een zeiljacht van ca 33 - 36ft (2/3 hutten) kost in juli/augustus tussen 2.000 tot 2.400 euro per week.
 • Een zeiljacht van ca 38 - 40ft (3 hutten) kost in juli/augustus tussen 2.500 tot 2.800 euro per week.
 • Een zeiljacht van ca 40/43ft (3 hutten) kost in juli/augustus tussen 2.800 tot 3.200 euro per week.
 • Een zeiljacht van ca 44-46ft (4 hutten)  kost in juli/augustus tussen 3.200 tot 4.200 euro per week. 
 • Een zeiljacht van ca 46-52ft (5 hutten)  kost in juli/augustus tussen 4.300 tot 5.500 euro per week.     

In deze prijs zijn de kosten van de eindschoonmaak (ca 100-200 euro afhankelijk van de grootte van het jacht), brandstofkosten (100-130 euro per week) en het flottielje toeslag van 245 euro niet inbegrepen.
Het eventueel huren van een buitenboordmotor voor de dinghy kost tussen 60-100 euro per week.
Het huren van een SUP kost normaal 130 euro per week

 

 

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Wanneer moet ik boeken?

Als je NIET flexibel kunt zijn met je vakantieplanning, raden we aan om vroeg te boeken. Voor diverse vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. 
En op = op!

En last but not least.

Zeilnet flottielje zeilvakanties zijn vooral ook super gezellig.

Het avontuur in de supermarkt - boodschappen doen in het buitenland.
Een van de leukste uitjes tijdens een vakantie kan zijn om de supermarkt te bezoeken. Allemaal nieuwe en vreemde dingen. De kinderen meenemen in de winkel is vaak leuk. Ze zelf laten kiezen wat ze denken lekker is met chips, koekjes, cruesli, yoghurt etc. Dan kunnen de kinderen daarna ook niet zeggen dat je iets vergeten bent of dat het de verkeerde was....

Zeilnet tips voor boodschappen:  Boodschappenlijst

 
Voordat je gaat genieten van een Zonnige Zeilvakantie hierbij een paar tips:  Zeilnet Zeilvakantie check list
 

Flottielje zeilen Griekenland ervaringen: Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeilboten.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op