Zonnige Zeilvakanties
2021-griekenland-zeilboten-langs-kliffen.jpg

1-weekse zeilroute Lefkas

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam – Lefkas stad

Lefkas stad ligt op ca 20 taximinuten van het vliegveld Preveza. De marina is goed toegerust met restaurants, koffiebars en een supermarkt voor proviandering. Je wandelt vanuit de marina zo het stadje binnen. Het is er levendig met winkeltjes, terrassen, taverna’s en souvenirshops.
Je wordt verwelkomt door de mensen van de lokale organisatie en er volgt check in aan boord. Aan de hand van een inventarislijst kun je nagaan of belangrijke zaken als zeekaarten, pilots, navigatie- enveiligheidsmiddelen aan boord zijn.

Dag 2: Lefkas - Vathi (11 mijl)

In flottieljeverband volgt na het ontbijt een briefing door de flottieljeleider over route, weer, aankomsthaven etc. Deze eerste dag is de briefing uitgebreid en worden zaken behandeld als veiligheidsmiddelen, communicatie, scheepszaken, motorzaken, aanlegmanoeuvres en ankeren.

We varen door het kanaal van Lefkas en verder naar het zuiden. Vathi is een van de aardigste plaatsjes van het Lefkas-gebied met een mooie omgeving en een relaxte Griekse sfeer. Behalve het plaatsje Vathi bevinden zich aan de noordzijde van het eiland Meganisi een aantal prachtige baaien en we tellen er meer dan een dozijn verschillen ankerplaatsen. Er zijn hier enkele taverna's waaraan je ook kunt afmeren. Het merendeel van de bevolking verdient de dagelijkse feta en wijn met onderhoud aan het eiland en huis van Onassis.

Dag 3: Vathi - Vassiliki (12 mijl)

Vassiliki is een plezierig en relaxed plaatsje. Op de kade geven bomen de nodige schaduw en overal hangen visnetten te drogen. De baai gaat door voor een van de beste plaatsen in de Middellandse Zee voor windsurfers. Bij het aanvaren van de baai moet dan ook gelet worden op stevige windvlagen vanaf de hellingen, vooral in de namiddag.

Dag 4: Vassiliki – Agia Eufimia (Kefalonia) (20 mijl)

Vandaag staat een langere zeildag op het programma. We varen verder zuidwaarts en steken de straat van Kefalonia over naar het eiland Kefalonia. Agia Eufimia is een klein, toeristisch havenplaatsje.  Het plaatsje heeft de naam gekregen van de gelijknamige kerk die zich hier bevindt. Het dorp is zeer geliefd omdat er een gezellige haven is en omdat diverse leuke stranden in de omgeving rond het dorp liggen. 

Dag 5: Agia Eufimia (Kefalonia) - Kioni (Ithaka) (22 mijl)

In de ochtend varen we een lang traject naar de baai van Kioni verder noordelijk. Dit dorpje is een regelrecht juweel. In het haventje van Kioni liggen veel vissersbootjes. De huizen liggen als in een amphitheater tegen de steile hellingen rond de baai. De mooi verzorgde huizen met keramieken dakpannen geven dit dorp een prachtige uitstraling. Aan de kade zijn enkel tavernes, met terrasjes vlak aan het water. De hellingen en valleien er achter zijn begroeid met olijven en cypressen. De natuur op het eiland Ithaka is schitterend. Het is een goede plaats om een brommer te huren en een tochtje over het eiland maken. Overal heb je prachtige uitzichten over bergen, baaien en zee.

Dag 6: Kioni (Ithaka) – Sivota (Lefkas) (11 mijl)

Langs de zuidkust van Lefkas varen we naar het diep in een baai verstopte plaatsje Sivota. Onderweg kunnen we een ankerstop maken en heerlijk zwemmen en snorkelen in een van de vele baaitjes. In de baai zelf bevinden zich ook een paar kleine strandjes. De hellingen rond het dorp zijn begroeid met olijfbomen en de oude huizen van het dorpje liggen pittoresk aan het water.

Dag 7: Sivota - Lefkas stad (16 mijl)

We zeilen terug naar Lefkas. De laatste zeildag in een prachtig gebied met onderweg voldoende gelegenheid om nog een keer van boord te duiken in het heldere zeewater of een stop te maken in een baaitje onderweg. In de jachthaven meren we weer op dezelfde plek aan als waar we vertrokken zijn. Lefkas stad biedt genoeg levendig vertier met vele winkeltjes en taverna’s voor een mooie laatste avond. Voor een laatste afzakkertje kun je in de haven terecht.

Dag 8: Lefkas stad – Amsterdam

Afscheid van schip, zon en zee. Na het uitchecken misschien je laatste euro uitgeven aan wat souvenirs en vervolgens vertrek naar het nabij gelegen vliegveld Preveza.


Flottielje-route Lefkas, Griekenland
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op