Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Italië

Flottielje zeilen Italië

Flottielje zeilen in Italië is ideaal voor gezinnen

Flottielje zeilen rond Elba biedt de mogelijkheid tot korte dagafstanden en variëren van 10 tot 25 mijl. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water. Er wordt afgewisseld tussen baaien en haventjes.  Flottielje zeilen in Italië is genieten van natuur, cultuur, historie, goede wind en de beroemde Italiaanse keuken. Voor mensen die van eten houden is Italië een droombestemming. Beleef de wereld van de "cucina italiana"! Pasta, pizza en gelato.  Hier drink je ‘s morgens de echte cappuccino en zeil je overdag naar baaien met kristal helder water en historische steden vol cultuur.

Flottielje zeilen met kinderen - tieners

Tijdens de schoolvakanties bestaan de meeste flottieljes uit gezinnen met kinderen - tieners. Zo is er een leuke mix van verschillende leeftijden met vele vriendjes en vriendinnetjes. De gemiddelde leeftijd is 8 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe "beste" vrienden hebben.

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Italië

Typisch voor flottielje zeilen in Italië:

  • Land van pasta, pizza en cappuccino
  • Bakermat Romeinse beschaving
  • Echt zeezeilen
  • Dromerige vissershaventjes
  • Havenkosten
  • Per auto en vliegtuig bereikbaar
  • Ideaal gebied voor kinderen
  • Wind: 2-5 Bft
  • Dagafstanden: 5-25 Nm

Vrijheid en flexibiliteit

Flottielje zeilen in Italië is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en begeleiding en gezelligheid. Overdag vaar je met je eigen boot en je eigen route. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil. 's Avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker wijntje drinken met de ander schippers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wij je met je eigen gezin of klein clubje gaan eten; doen, het is tenslotte jullie vakantie.

Het zeilgebied De Toscaanse Archipel

Startpunt van onze zeilreizen is Puntone/Scarlino. Het zeilgebied de Toscaanse Archipel met de eilanden Elba en Capraia behoren tot één van de mooiste zeilgebieden van de wereld. Moderne marina's afgewisseld met dromerige vissershaventjes bieden een gevarieerd scala aan zeilmogelijkheden. Het eiland Elba kent talloze inhammen met aantrekkelijke haventjes en ankerplaatsen. De schitterende stranden zijn omringd door groene heuvels met pijnbossen en olijfgaarden. De archipelago Toscana herbergt een aantal nationale onderwaterparken en dit prachtige onderwater wereld is zeer populair bij snorkelaars en duikers.

Goede zeilwind

Vaak wordt het weer beheerst door de Mistral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Niet alleen een ideale zeilwind, maar ook lekker verkoelend in de warme zomermaanden. De windomstandigheden worden in Italië veelal door dag en nacht temperatuurverschillen bepaald. Dat betekent dat in de loop van de ochtend de wind opsteekt en door kan zetten tot windkracht 4 à 5. Tegen de avond zakt de wind weer in en 's nachts is het meestal bladstil. Omdat het relatief open zee is kan er bij bepaalde windrichtingen wel enige deining ontstaan. In de zomer ligt de temperatuur tussen de 22 en 28 graden.

We hebben een heerlijke flottielje week gehad rondom Elba in de Toscaanse Archipel. Prachtig weer, lekker gezeild, geankerd, gesnorkeld, giek hangen en steigerborrel met de andere flottielje 'boten'. Gezelligheid met pizza, pasta, prosecco & limoncello in mooie havenplaatsjes...wat wil je nog meer ! Zeker een aanrader.

Vertrekdata flottielje zeilen Italië


Vertrekhaven: Marina Scarlino - (voor flottielje zeilen rond Elba)

  • 1 week:  start op zaterdag 22 juli

Vertrekhaven Salerno

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan 

Vertrek haven en hoe bereik je Puntone/Scarlino

Eigen vervoer: (Puntone/Scarlino ligt op 1450 km van Utrecht.) Als je met eigen auto naar Puntone/Scarlino komt kan je de auto in Puntone laten staan.  In de haven zijn parkeermogelijkheden.

Vliegen: Andere mogelijkheid is om naar Pisa te vliegen en daarna de trein naar Follonica te nemen. Kosten vliegticket vanaf € 200, - en te boeken via internet. Dit ticket kun je dus zelf regelen.

Bedenk, hoe eerder je een vliegticket boekt hoe goedkoper. Voor meer informatie zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl

Tip: Vliegtickets doordeweeks zijn goedkoper dan in het weekend. Leuk idee is misschien om de zeilvakantie met een dagje Pisa te combineren en de beroemde scheve toren, de Campanile, te bezoeken.

Trein: Pisa - Follonica: Voor informatie over treinvervoer zie www.trenitalia.com Er gaat elk uur een trein.

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Huur je op deze manier je zeiljacht? Ook dan kun je rekenen op onze service.

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op