Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Kroatië

Flottielje zeilen Kroatië

Flottielje zeilen Kroatië is genieten van natuur en cultuur

Flottielje zeilen in Kroatië betekent iedere dag heerlijk zeilen van eiland naar eiland met een heerlijke zeilwind. Kroatië is een waar paradijs voor zeilers. Een zeilvakantie in Kroatië is een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur en biedt iedere zeilvakantieganger wat wils. Vaar in een adembenemend mooie flottielje zeilreis langs de kust van de parel van de Balkan. De kust van Kroatië is een van de meest gevarieerde in Europa. Hier liggen honderden eilandjes die het ontdekken per zeilboot meer dan waard zijn. Indrukwekkende rotsachtige kusten wisselen kiezelstranden en schitterende baaien af.

Ga tijdens de zeilvakantie Kroatië voor anker in één van de verscholen baaien of vat koers richting een pittoresk havenstadje. Geniet van de gezellige sfeer terwijl je door de kleine straatjes slentert of breng een bezoek aan één van de vele historische gebouwen. De ongerepte natuur en de spectaculaire watervallen op het vasteland zijn het bezoeken meer dan waard. Dat is flottielje zeilen Kroatië.

Flottielje zeilen met kinderen - tieners.

Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar.  Kinderen kun je geen groter plezier doen dan ze lekker te laten ravotten in het water met hun nieuwe vrienden en vriendinnen van de flottielje. Het azuurblauwe zeewater is uitermate geschikt voor een heerlijk verfrissende duik. Terug aan boord laat je de warme zon zijn werk doen.  Allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke flottielje zeilvakantie! Voor meer informatie zie: Zeilen met kinderen.

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Kroatië

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Typisch voor flottielje zeilen in Kroatië:

 • Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjes
 • Grote en ruige berglandschappen
 • Duizenden kanaalkust eilanden
 • Makkelijk per auto bereikbaar
 • National Parken als Kornati en Krka
 • gevarieerd vaarprogramma
 • Vaarbewijs verplicht
 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Havenkosten
 • Wind: 2- 5 Bf
 • dagafstanden: 5– 20 Nm

 

Zeilgebied Kroatië

Kroatië heeft een prachtige kust met vele eilandjes en is bij uitstek geschikt voor een zeilvakantie. Er zijn maar 66 eilanden bewoond, maar het gebied heeft in totaal 1180 eilanden en rotsen. Zeilnet organiseert flottieljes langs de Dalmatische kust, het zuidelijke deel van Kroatië. In dat zeilgebied bieden de bergen in het achterland een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee. Het gebied herbergt behalve vele stille ankerplaatsen ook een aantal goed toegeruste jachthavens.

Het weer in Kroatië

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving. Zeker voor flottieljes is dat prettig.

Vertrekhaven Biograd 

Onze starthaven voor flottielje zeilen in Kroatië is Biograd. Deze haven is zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.

 • Biograd:  De plaats Biograd ligt mooi centraal tussen Zadar en Sibenik en is een ideale uitvalbasis voor allerlei excursies. Hier zijn gezellige restaurants, cafés en souvenirwinkeltjes. De  moderne jachthaven, Marina Kornati, heeft 300 ligplaatsen en alle faciliteiten zijn aanwezig. Je kunt je auto hier veilig achterlaten. De haven is ook goed bereikbaar vanaf de vliegvelden in Split en Zadar.  Biograd ligt op 1560 km vanaf Utrecht, waarvan het grootste deel autosnelweg.

Wij hebben via Zeilnet afgelopen zomervakantie een week lang flottielje gezeild in Kroatië. Advies op maat, locatie, route en zeilbootsverhuurder alles afgestemd op onze wensen, TOP! Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen die willen zeilen in een warme gebied. Volgend jaar weer!

Vertrekhaven Biograd 

Kosten en voorwaarden

Toeslag voor Nederlandse flottieljebegeleiding: Kroatië. € 245,- per schip per week.
Deelname max 10 jachten.

Vluchten, transfer en haven kosten

 • Vlucht op Zadar (voor Biograd) zie: www.cheaptickets.nl (vaak met een overstap in Zagreb)
 • Vlucht op Split zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl of www.easyjet.com.
 • Transfers vanaf  luchthaven in Split naar Biograd per taxi, ca € 130,- . Reistijd ca 1,45 uur.  
 • Transfers vanaf luchthaven in Zadar naar Biograd per taxi ca € 50,-. Reistijd ca 30 min.
 • Diesel ca € 130,- per week
 • Havenkosten ca € 270/320,- per week
 • Toeristen belasting € 1,35 pp/per dag
 • Indien eigen vervoer: parkeren is mogelijk in de jachthaven voor ca  € 9,-  per dag. Buiten de jachthaven gratis parkeren
 • Eigen vervoer:  Biograd ligt op ca 1600 km van Utrecht. 
Meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contact opnemen Offerte aanvragen 

Ervaring:

 • Vereiste is dat de schipper en co-schipper goede zeilervaring hebben met een kajuitzeilboot op minimaal IJsselmeer.
 • Met name in Kroatië is het I.C.C. verplicht. Bij de meeste verhuurders is ook Marifooncertificaat verplicht.
 • Als je geen marifooncertificaat hebt, neem dan contact met ons op. 

Wanneer is een vaarbewijs nodig?

Voor de meeste schepen heb je in Nederland geen vaarbewijs nodig. Echter, zodra de boot (op de motor), sneller kan varen dan 20 km/uur of langer is dan 15 meter moet je in het bezit  zijn van een vaarbewijs. 

In het buitenland denken ze hier wel anders over. Daar willen ze wel een vaarbewijs zien. Ook is het schip kleiner dan 15 meter

Waar ICC op staat = International Certificate of Competence  

Het ICC wordt in Nederland afgegeven door CBR en is geïntegreerd met het Klein Vaarbewijs. 
Het geïntegreerde document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

 • Het Klein Vaarbewijs I  is tevens een ICC Inland waters
 • Het Klein Vaarbewijs II  is tevens een ICC Inland + Coastal waters

Heb je alleen vaarbewijs 1 en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Sinds 1 januari 2010 ontvang je het ICC automatisch bij het behalen van je Klein Vaarbewijs 2 op één pas. Heb je een Klein Vaarbewijs of TKN dat is afgegeven voor die datum dan kun je bij CBR deze omzetten naar een nieuw model met "geïntegreerd ICC".

Voor meer informatie zie: cbr.nl

Het behalen van het Vaarbewijs kan door zelfstudie of online cursussen. Verschillende zeilscholen bieden de mogelijkhed om een vaarbewijscursus te volgen. 

Voor meer informatie over vaarbewijs en marifonie halen zie: Vaarbewijzen.nl

Wanneer is een marifoon certificaat nodig?

In Kroatië willen de meeste verhuurder marifooncertificaat zien.. Na het examen kan het een maand duren om het certificaat te ontvangen. Begin hiermee dus op tijd. Ter informatie: Het hoeft niet de schipper de zijn die het marifooncertificaat haalt. Als maar iemand aan boord het bewijs kan laten zien. 

Als je geen marifooncertificaat hebt, neem dan contact met ons op. 

Het marifoon examen wordt vanaf 2020 niet meer afgenomen door Vamex maar door Vaarschool Albatros. 
Het losse marifoon examen kost 68 euro.
Het is ook mogelijk om een cursus basiscertificaat marifonie online te volgen + eventueel dagcursus + exmen tijdens dezelfde dag. 
Voor meer informatie zie: Vaarschool Albatros 

Vragen over flottielje zeilen? Lees hier meer.

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op  

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op