Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Kroatië

Flottielje zeilen Kroatië

Flottielje zeilen in Kroatië is een paradijs voor zeilers

Kroatië is de ideale bestemming als je op zoek bent naar een flottielje zeilvakantie in een mooie omgeving met heerlijk zeilweer. De Kroatische kust is een van de meest gevarieerde kusten van Europa. Hier liggen honderden eilandjes die het ontdekken per zeilboot meer dan waard zijn. Indrukwekkende rotspartijen, spectaculaire watervallen en beschutte baaien met kiezelstranden wisselen elkaar af. Dankzij de gunstige zeilomstandigheden en het lekkere weer is flottielje zeilen in Kroatië geschikt voor gezinnen, voor zowel ervaren als voor minder ervaren zeilers.

Na een dag zeilen gooi je ’s avonds in een van de baaien het anker uit. Of je meert af in een pittoresk havenstadje waar je geniet van de gezellige sfeer terwijl je door kleine straatjes slentert. De combinatie van een fijn klimaat, constante wind, cultuur en natuur maakt het zeilgebied van Kroatië tot een waar zeilparadijs.

Flottielje zeilen met kinderen - tieners.

Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar.  Kinderen kun je geen groter plezier doen dan ze lekker te laten ravotten in het water met hun nieuwe vrienden en vriendinnen van de flottielje. Het azuurblauwe zeewater is uitermate geschikt voor een heerlijk verfrissende duik. Terug aan boord laat je de warme zon zijn werk doen.  Allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke flottielje zeilvakantie! Voor meer informatie zie: Zeilen met kinderen.

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Kroatië

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Typisch voor flottielje zeilen in Kroatië:

 • Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjes
 • Grote en ruige berglandschappen
 • Duizenden kanaalkust eilanden
 • Makkelijk per auto bereikbaar
 • National Parken als Kornati en Krka
 • gevarieerd vaarprogramma
 • Vaarbewijs verplicht
 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Havenkosten
 • Wind: 2- 5 Bf
 • dagafstanden: 5– 20 Nm

Zeilgebied Kroatië

Kroatië heeft een prachtige kust met vele eilandjes en is bij uitstek geschikt voor een zeilvakantie. Er zijn maar 66 eilanden bewoond, maar het gebied heeft in totaal 1180 eilanden en rotsen. Zeilnet organiseert flottieljes langs de Dalmatische kust, het zuidelijke deel van Kroatië. In dat zeilgebied bieden de bergen in het achterland een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee. Het gebied herbergt behalve vele stille ankerplaatsen ook een aantal goed toegeruste jachthavens.

Het weer in Kroatië

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving. Zeker voor flottieljes is dat prettig.

Video

Vertrekhaven Biograd 

Onze starthaven voor flottielje zeilen in Kroatië is Biograd. Deze haven is zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.

 • Biograd:  De plaats Biograd ligt mooi centraal tussen Zadar/Sukosan en Sibenik en is een ideale uitvalsbasis voor allerlei excursies. Het is een levendig stadje met een heerlijke boulevard om op te flaneren. Hier zijn gezellige restaurants, cafés en souvenirwinkeltjes. Voor de inkopen aan boord is er in Biograd een grote supermarkt direct naast de haven.  De moderne jachthaven, Marina Kornati, heeft 300 ligplaatsen en alle faciliteiten zijn aanwezig. Je kunt je auto hier veilig achterlaten. De haven is ook goed bereikbaar vanaf de vliegvelden in Split en Zadar.  Biograd ligt op 1560 km vanaf Utrecht, waarvan het grootste deel autosnelweg.

Wij hebben via Zeilnet afgelopen zomervakantie een week lang flottielje gezeild in Kroatië. Advies op maat, locatie, route en zeilbootsverhuurder alles afgestemd op onze wensen, TOP! Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen die willen zeilen in een warme gebied. Volgend jaar weer!

Vertrekhaven Biograd 

Nederlandse flottielje begeleiding

Toeslag voor Nederlandse flottielje begeleiding: Kroatië. € 245,- per schip per week.
Deelname max 10 jachten.

Vluchten, transfer en haven kosten

 • Vlucht op Zadar (voor Biograd) zie: www.cheaptickets.nl (vaak met een overstap in Zagreb)
 • Vlucht op Split zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl of www.easyjet.com.
 • Transfers vanaf  luchthaven in Split naar Biograd per taxi, ca € 130,- . Reistijd ca 1,45 uur.  
 • Transfers vanaf luchthaven in Zadar naar Biograd per taxi ca € 50,-. Reistijd ca 30 min.
 • Diesel ca € 130,- per week
 • Havenkosten ca € 290/350,- per week
 • Toeristen belasting € 1,35 pp/per dag
 • Indien eigen vervoer: parkeren is mogelijk in de jachthaven voor ca  € 10,-  per dag. Buiten de jachthaven gratis parkeren
 • Eigen vervoer:  Biograd ligt op ca 1600 km van Utrecht. 
Meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contact opnemen Offerte aanvragen 

Veel gestelde vragen over flottielje zeilen Kroatië 

Welke ervaring heb ik nodig voor flottielje zeilen in Kroatië?
Wil je een zeiljacht huren, (dus ook in flottielje verband) dan is ervaring als schipper noodzakelijk.
Vanzelfsprekend moet je onder alle omstandigheden alle handelingen op een zeiljacht samen met je bemanning kunnen uitvoeren.
Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren.

Als je twijfelt of je voldoende zeilervaring hebt, neem dan contact met ons op Contact om te overleggen.

Wat doe ik als ik geen zeilervaring heb of niet genoeg zeilervaring?
Er zijn verschillende mogelijkheden

 • Meezeilen op het moederschip van de flottielje. 
 • Je huurt zelf een schip en huurt er een schipper bij.

Voor meer informatie over meezeilen op het moederschip van het flottielje / zeilvakantie kroatie met schipper zie: Meezeilen op het moederschip 

Heb ik vaarbewijs nodig om flottielje te zeilen in Kroatië?

In Kroatië is bij de meeste charterbedrijven vaarbewijs 1 voldoende.
Er zijn echter charterbedrijven die vaarbewijs 2 (coastal water) willen zien.
In het algemeen is de regel dat vaarbewijs 1 voldoende is voor jachten tot 41ft.
Vanaf 41/42ft willen de verhuurders graag vaarbewijs 2 zien. 

Het hoeft niet de schipper te zijn die het vaarbewijs heeft. Als maar één van de bemanningsleden een geldig vaarbewijs heeft en kan laten zien.

Heb je alleen vaarbewijs 1 en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Op het vaarbewijs moet ICC staan = International Certificate of Competence  

Het ICC wordt in Nederland afgegeven door CBR en is geïntegreerd met het Klein Vaarbewijs.
Het geïntegreerde document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

 • Het Klein Vaarbewijs I  is tevens een ICC Inland waters
 • Het Klein Vaarbewijs II  is tevens een ICC Inland + Coastal waters

Sinds 1 januari 2010 ontvang je het ICC automatisch bij het behalen van je Klein Vaarbewijs 2 op één pas. Heb je een Klein Vaarbewijs of TKN dat is afgegeven voor die datum dan kun je bij CBR deze omzetten naar een nieuw model met "geïntegreerd ICC". Voor meer informatie zie: cbr.nl

Het behalen van het Vaarbewijs kan door zelfstudie of online cursussen. Verschillende zeilscholen bieden de mogelijkheid om een vaarbewijs cursus te volgen. 

Voor meer informatie over vaarbewijs en marifonie halen zie: Vaarbewijzen.nl

Heb ik marifoon certificaat nodig om flottielje te zeilen in Kroatië?

Officieel heb je wel een marifoon certificaat nodig maar de meeste charterbedrijven vragen hier niet naar. We werken voornamelijk met charterbedrijven waar geen marifoon certificaat nodig is. Sommige charterbedrijven zijn daar wel strenger in dan anderen. 

Heb je geen marifoon certificaat en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Na het examen kan het een maand duren om het certificaat te ontvangen. Begin hiermee dus op tijd. Ter informatie: Het hoeft niet de schipper te zijn die het marifooncertificaat haalt. Als maar iemand aan boord het bewijs kan laten zien. 

Hoeveel schepen zitten er in het flottielje in Kroatië?

Om de groepen niet te groot te maken hanteren we een maximum van 10 schepen.

Ben ik verplicht altijd de route van het flottielje in Kroatië te volgen?

Flottielje zeilen in Kroatië biedt alle vrijheid die je wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Na de briefing gaat ieder zijn eigen gang. Je kunt een eigen route varen of je kunt bij het moederschip in de buurt blijven. De eerste briefing is op zondag ochtend.

Scheepsoverdracht – Hoe laat is inchecken en uitchecken?

Aan het begin van de reis wordt het schip aan je overgedragen (check-in)en aan het einde weer door de schipper terug overgedragen (check-out) aan de jachtorganisatie. Bijbehorende papieren worden daarbij ondertekend evenals de borg overgedragen.

Officieel kun je op de dag van aankomst vanaf 17.00 uur inschepen.  Alle schepen worden op een wissel dag gecheckt door de technische staf en schoongemaakt door de schoonmaakploeg.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur.

Sommige charterbedrijven bieden “early check-in” aan. Voor een bedrag van rond € 100,- kun je dan rond 13.00/14.00 uur al aan boord en de check-in doen.

Check-out en duiker

Na elke reis wordt standaard elk zeiljacht onder water gecontroleerd door een duiker. Deze controleert of er aan romp, roer of kiel schade is ontstaan tijdens de afgelopen reis. Je ziet hem vaak niet omdat hij een hele steiger met jachten tegelijk doet. Daarmee is het zeiljacht dus ook meteen gecheckt voor de volgende zeiler die met het jacht gaat varen.

Wat gebeurd er als ik erg laat aankom? Mag ik dan nog aan boord? 

Ja, je mag zeker aan boord ongeacht hoe laat je aankomt. 
De boot is open en je kunt gewoon aan boord gaan en slapen. De volgende ochtend wordt de officiële check-in gedaan. Het is wel handig om aan het charterbedrijf door te geven als je bijvoorbeeld een late vlucht hebt of dat je vertraging hebt ivm file. De telefoonnummer van het charterbedrijf (baseinformatie) ontvang vaak samen met je factuur. 

Uit eten of aan boord eten?

's Avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere schippers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. De schepen zijn  uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken).

Wat is een optie nemen?

Wanneer je nog even na wilt denken of moet overleggen voor je een zeiljacht en de plek in het flottielje vastlegt, kun je een optie nemen. Het nemen van een optie is een gratis service, die de mogelijkheid biedt voor een beperkte tijd een zeiljacht vrijblijvend te reserveren.  Gedurende de optieperiode (vaak 3-6 dagen)  reserveert Zeilnet vrijblijvend het zeiljacht en ook de plek in het flottielje. Voordeel hiervan is dat je in deze periode rustig na kunt denken zonder dat het zeiljacht door iemand anders geboekt kan worden.
Als je de optie niet binnen de gestelde termijn bevestigt, wordt deze automatisch geannuleerd.

Wat is er allemaal aan boord van het jacht in Kroatië of moet ik zelf nog iets meenemen?

De schepen in Kroatië zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig heeft om het schip te kunnen zeilen. Kaarten, pilots en reddingsvesten zijn aanwezig. Ook serviesgoed, bestek en overig keukengerei is voorzien.
De bedlinnen zijn ook inclusief. Je dient alleen je persoonlijke spullen mee te nemen. Na boeking ontvang je van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

Wat is een bimini?

Een bimini is een zonnetent die permanent geplaatst is over de kuip van het schip. Deze kan ook tijdens het zeilen blijven staan zodat je altijd in de schaduw kunt zitten. Een bimini kan ook worden ingeklapt.

Hebben alle jachten in Kroatië een dinghy en een buitenboordmotor?

Alle jachten hebben wel een dinghy (rubberboot) maar de buitenboordmotor voor de dinghy moet je vaak apart huren. De kosten daarvoor ligt tussen 60-100 euro per week afhankelijk van de verhuurder.

Wat is een SUP? Kan ik in Kroatië een SUP huren en meenemen op de boot?
De afkorting SUP komt van "Stand-Up-Paddle". 

Stand Up Paddle is jezelf staand voortbewegen over het water op een board met een lange peddel. 
Iedereen kan SUPPEN, jong of oud, vrouw of man. Ook voor gezinnen is het een super leuke activiteit. De boards hebben over het algemeen zo'n groot volume dat kinderen gewoon voorop mee kunnen varen.

Het is heel leuk om in elke baai mee rond te peddelen. Als je denkt dat het te veel wiebelt kun je ook gewoon lekker zitten en het als een soort kano gebruiken. 

Alternatief is de SUP achter de boot laten hangen als een luchtmatras. 
Of leuke wedstrijden houden wie het langste op kan blijven staan terwijl hij wiebelt.
We merken dat een SUP enorm populair is om te huren. Elk charterbedrijf heeft wel een beperkt aantal SUP boards, dus wees op tijd met het reserveren ervan. 
Een SUP huren kost normaal rond 80 euro per week. 

Hoeveel kost het om een zeilboot te huren voor flottielje zeilen in Kroatië? Flottielje zeilen Kroatië prijzen 2023

Prijs van een zeiljacht huren in Kroatië is afhankelijk van de volgende factoren:
1. Lengte van het jacht
2. Bouwjaar (een jacht van 2022 is vaak duurder dan een van 2014)
(we raden aan om jachten te huren die niet ouder zijn dan 10 jaar)
3. Aantal cabines (2, 3, 4 of 5 hutten)
4. Seizoen van het jaar. (hoog/laag)

De jachten zijn volledig uitgerust uitgerust met toilet/douche, koelkast en ingerichte kombuis (keuken). 

 • Een zeiljacht van ca 33 - 36ft (2/3 hutten) kost in juli/augustus tussen 2.000 tot 2.400 euro per week.
 • Een zeiljacht van ca 38 - 40ft (3 hutten) kost in juli/augustus tussen 2.500 tot 2.800 euro per week.
 • Een zeiljacht van ca 40/43ft (3 hutten) kost in juli/augustus tussen 2.800 tot 3.200 euro per week.
 • Een zeiljacht van ca 44-46ft (4 hutten)  kost in juli/augustus tussen 3.200 tot 4.200 euro per week. 
 • Een zeiljacht van ca 46-52ft (5 hutten)  kost in juli/augustus tussen 4.300 tot 5.500 euro per week.     

In deze prijs zijn de kosten van de eindschoonmaak (ca 100-200 euro afhankelijk van de grootte van het jacht), brandstofkosten (100-130 euro per week) havenkosten ca 290/350 euro per week) en het flottielje toeslag van 245 euro niet inbegrepen.
Het eventueel huren van een buitenboordmotor voor de dinghy kost tussen 60-100 euro per week.
Het huren van een SUP kost normaal 80 euro per week

Check de prijzen via het online systeem.

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op  

Wanneer moet ik boeken?

Als je NIET flexibel kunt zijn met je vakantieplanning, raden we aan om vroeg te boeken. Voor diverse vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. 
En op = op!

En last but not least.

Zeilnet flottielje zeilvakanties zijn vooral ook super gezellig.

Flottielje zeilen Kroatie ervaringen: Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeilboten.

Het avontuur in de supermarkt - boodschappen doen in het buitenland.
Een van de leukste uitjes tijdens een vakantie kan zijn om de supermarkt te bezoeken. Allemaal nieuwe en vreemde dingen. De kinderen meenemen in de winkel is vaak leuk. Ze zelf laten kiezen wat ze denken lekker is met chips, koekjes, cruesli, yoghurt etc. Dan kunnen de kinderen daarna ook niet zeggen dat je iets vergeten bent of dat het de verkeerde was....

Zeilnet tips voor boodschappen:  Boodschappenlijst

Bij vertrek in Kroatië. Alle havens. 
Online boodschappen doen?
Wil je liever je boodschappen online bestellen en laten bezorgen naar het schip?
JAM Yacht Supply - online shopping: klik hier
 
Bij JAM Yacht Supply is het bezorgen gratis bij een bestelling boven 100 euro. Anders komt er 30 euro bezorgkosten bij. 
Voor het online bestellen is het beste om niet later dan een week voor vertrek te bestellen.  
Ze kunnen vaak alleen de levering garanderen als de bestelling minimaal 48 uur voor levering is geplaatst.  
 

Voordat je gaat genieten van een Zonnige Zeilvakantie hierbij een paar tips:  Zeilnet Zeilvakantie check list

Fotoalbum van een zeilvakantie boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op