Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Mallorca - Menorca

Flottielje zeilen Mallorca - Menorca

Azuurblauwe baaien, ruige kustlijn en prachtige stranden.

Flottielje zeilen rond Mallorca en Menorca betekent iedere dag zon, helder blauw water en een lekkere zeilwind. Het klimaat, de natuur en de cultuur zijn mediterraan en het Spaanse eten is verrukkelijk. De azuurblauwe baaien zijn idyllische plekken om voor anker te gaan. Neem een duik en geniet van de bijzondere wereld onder water.  Een zeilvakantie rond Mallorca is een unieke manier om het eiland te ontdekken. De mooiste plekken zijn eigenlijk alleen per boot te bereiken.  Zeil langs de prachtige kust met prachtige kliffen, diepe Cala's met fraaie zandstranden en een groen en ruig achterland.

De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Het zonnige klimaat is perfect voor een zeilvakantie en de gezellige flottielje is ideaal voor gezinnen.  Dat is flottielje zeilen rond Mallorca.

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen rond Mallorca - Menorca

Typisch flottielje zeilen Mallorca

  • Uitgestrekte stranden
  • Grote ankerbaaien
  • Prachtig helder water
  • In elke baai een restaurant
  • Paella, tapa's en sangria
  • Veel voor anker liggen
  • Ideaal voor kinderen
  • Wind: 2-6 BF
  • Dagafstanden: 10-30 Nm
  • Vaarbewijs verplicht

 

Vrijheid en flexibiliteit

Flottielje zeilen rond Mallorca is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en begeleiding en gezelligheid. Overdag vaar je met je eigen boot en je eigen route. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil. 's Avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker wijntje drinken met de ander schippers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wij je met je eigen gezin of klein clubje gaan eten; doen, het is tenslotte jullie vakantie.

Het zeilgebied Mallorca

Mallorca is één van de meest geliefde zonbestemmingen in Europa. Dit grootste eiland van de Balearen heeft een kustlijn van maar liefst 500 kilometer. Markant is het mooiste mediterrane bergmassief, het Tramuntana-gebergte, met als hoogste berg de Puig Mayor (1445 meter).

Mallorca staat bekend om haar perfecte zeilomstandigheden: overdag een verkoelende zeewind en ’s avonds een heerlijk briesje vanaf het land. We zeilen langs de prachtige zuid- en oostkust met veel baaitjes en inhammen waar het heerlijk snorkelen en zwemmen is. De mooiste plekken zijn eigenlijk alleen per boot te bereiken. Onderweg zien we regelmatig dolfijnen, die vaak komen spelen onder de boeg van ons schip.

We liggen meestal voor anker of aan een mooring, lekker goedkoop en rustig. De jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water waar de onderwaterwereld spectaculair is.  Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal. 

Op Mallorca kun je prachtige wandelingen maken, lekker mountainbiken en indrukwekkende grotten bezoeken zoals de Coves del Drac (de drakengrotten).  Geniet van het altijd groene mediterrane eiland en proef van de lekkerste authentieke tapasgerechten.

Vertrekhaven

Starthaven: Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca is de bruisende hoofdstad met vele kleine straatjes en steegjes waar je gezellig op het terras kan zitten en bijzondere winkeltjes kan vinden. Palma de Mallorca wordt ook wel klein Barcelona genoemd. Wil je een avondje trendy op stap, dan kan dat in El Arenal en Ca’n Pastilla.

Noot: Het aanbod jachten is op Mallorca beperkt. Wacht niet te lang met een jacht huren want op = op.

Maximaal aantal jachten in de flottielje is 6

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. Of kijk nu in onze online systeem bij hoe huur ik een zeiljacht/ of zeiljacht huren wereldwijd . Vul je criteria en bekijk de lijst van beschikbare zeiljachten.

Het weer in Mallorca

Mallorca heeft een typisch Middellandse Zee klimaat. Veel zonnige dagen en een hemelsblauwe lucht. Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. De wind komt meestal uit het zuidoosten.   Overal vele boeien en grote ankerbaaien. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot.

Vertrekdata flottielje zeilen Mallorca - Menorca

15 dagen: zaterdag 21 juli t/m 4 augustus.

Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

Vluchten: 

Met www.transavia.com of www.tui.nl kun je vanaf Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven rechtstreeks naar Mallorca vliegen. Deze locaties hebben verschillende vertrektijden en  ook verschillende  prijzen. www.vueling.com/nl  vliegt vanaf Amsterdam en soms ook Rotterdam. www.ryanair.nl  vliegt ook rechtstreeks op Mallorca vanaf Eindhoven, Brussel-Charleroi en Brussel-Zaventem en Düsseldorf -Weeze (vaak erg goedkoop). Zie ook www.cheaptickets.nl

Voor al deze maatschappijen geldt: boek zo snel mogelijk als de prijs laag is, hoe dichter bij de vertrekdatum des te duurder wordt het. 

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.