Zonnige Zeilvakanties
Canarische-eilanden-castle-castillo.jpg
Submenu Meezeilen Canarische Eilanden

Voorbeeld route 8 dagen Meezeilen Lanzarote - Fuerteventura

Ga meezeilen tussen de eilanden Lanzarote en Fuerteventure en ontdek de leukste plekjes

 

 Algarve 8 dagen

Zeilzwerftocht langs ontzagwekkende rotsformaties waarbij mooie stadjes, baaien en strandjes worden aangedaan; highlights zijn het authentieke vissersdorp Ferragudo, het vestingstadje Lagos, de Alvor Lagune, het levendige Villamoura, het eilandje Culatra met een bijzonder Portugees dorpje.Na terugkeer in Portimão afpinten aan de Praia da Rocha, het grootste strand aan de Algarve.

Dag 1: Portimão
Je komt aan boord in Portimão. Na de check in en de welkomstborrel gaan we Portimão verkennen en boodschappen doen.  De eerste avond eten we meestal een hapje in de stad. 

Dag 2 – 10 Nm: Portimão – Lagos - Alvor
We zeilen naar het mooie vestingstadje Lagos, bezoeken de oude stad en genieten van het leven op de pleinen en in de winkelstraatjes. We kunnen hier eventueel ook boodschappen doen. Aan het eind van de middag gaan we naar de Alvor Lagune. Als het tij ons gunstig gezind is, kunnen we dicht bij het toeristenplaatsje ankeren.

Dag 3 – 20 Nm: Alvor - Albufeira
We zeilen de lagune uit, langs de Praia Da Rocha, het grootste strand van de Algarve, naar de mooiste rotskust van de Algarve met vele grotten. Met de dinghy ga je een aantal indrukwekkende grotten in. Daarna langs Armação de Pera naar Albufeira door de uitgehakte rotsen naar de moderne marina, omgeven door huizen met een bijzondere bouwstijl en kleurkeuze. Het oude centrum van Albufeira is zeker een bezoekje waard.

Dag 4 – 24 Nm: Albufeira - Culatra
We zeilen naar een van de mondingen van de Ria Formosa. We varen door dit waddengebied naar het eilandje Culatra alwaar we op anker gaan.

Dag 5: Olhão & Culatra
In de ochtend met de veerboot naar Olhão met zijn fraaie markthallen en veel Moorse invloeden. In de middag het eiland Culatra met een bijzonder Portugees dorpje en een fraaie natuurwandeling naar een bijzonder mooi strand.

Dag 6 – 18 Nm: Culatra - Vilamoura
We zeilen naar Vilamoura. We gaan liggen in de moderne jachthaven te midden van een bruisend uitgaansleven. Vooral de fraaie douchegelegenheid is een bezoek waard.

Dag 7 – 21 Nm: Vilamoura - Portimão
Terug naar Portimão. We gaan op anker in de baai voor de Praia Grande de Ferragudo. We bezoeken het authentieke vissersdorpje Ferragudo. ´s Avonds muziek op de Praia Grande in Club Nau.

Dag 8
In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper, het Portugese  zonnetje en aanvaarden de terugreis naar Amsterdam.


 

 

 

Noot:

De route is een voorbeeld en kan, afhankelijk van de wind en golfrichting worden aangepast. De dag afstanden zijn zo gekozen dat ze altijd haalbaar zijn in een rechte lijn. Als de wind gunstig is kan je zoveel mijlen maken als je maar wilt.