Zonnige Zeilvakanties
caribbean3.jpg

Zeiljacht de Vrijbuiter

Alleen bij zeilen vanaf Grenada/Grenadine Type zeiljacht: Vagabond Voyager 47

Het zeilschip "Vrijbuiter" is een ketch getuigd tweemast-zeiljacht van het type Vagabond 47, gebouwd in 1987 op de befaamde jachtwerf Bluewater te Formosa. Het schip is ruim 15 meter lang, 4,8 meter breed en zo´n 170 centimeter diep.

Het schip heeft, met haar sierlijke klassieke lijnen, onder volle zeilen een majestueus uitziend voorkomen. Ze is ongeveer 18 ton zwaar, uitgevoerd in 5cm dik polyester, voorzien van veel teakhout. Door de lange kiel is het een zeer stabiel en zeewaardig schip, gebouwd om de wereldzeeën te bevaren.

Zeilgebied:

Bovenwindse Eilanden, Grenada, Union Island, Tobago Cays, Mustique, st. Vincent, Bequia, Mayreau, Petit st. Vincent.
Maximum aantal gasten: 4 in 2 x tweepersoons hutten.

Over de Vrijbuiter

Alle zeilen van de "Vrijbuiter" zijn uitgevoerd met een zogenaamd rolsysteem en zijn daardoor eenvoudig te bedienen. De zware stabiele kenmerken van het schip maken haar, met een topsnelheid van zo'n 5 tot 7 knopen, echter geen snelle zeiler. Gelukkig hebben we geen haast!
Zeilschip "Vrijbuiter" is voorzien van de meest moderne communicatie-, navigatieapparatuur en instrumenten. Alle veiligheidsmiddelen zijn aanwezig zoals een 6-persoons zelf-opblaasbaar reddingsvlot en natuurlijk genoeg zwemvesten

Het schip wordt aangedreven door een 95pk sterke Volvo Penta dieselmotor. Voor de stroomvoorziening is er een groot dieselaggregaat, zonnepanelen en een windgenerator op de "Vrijbuiter" aan boord aanwezig.
De "Vrijbuiter" is een ruim rond schip met royale gangboorden. Op de dekken kunt u heerlijk zonnen, zitten op zitbanken op het achterdek of in de kuip, of gezellig samen aan tafel eten. Er is zelfs een boordbarbeque aanwezig om zelfgevangen vis te grillen!

 
Indeling

1 =

Motorruimte

2 =

Kapiteinshut

3 =

2 persoons kajuit

4 =

kombuis

5 =

2 persoons slaapplek

6 =

zithoek

7 =

navigatieruimte

8 =

Sanitaire ruimte met douche

9 =

opslagruimte

 

 

Overige Bijzonderheden en Veiligheidszaken

  • Het schip is voorzien van een ontziltingsinstallatie die, per uur zo´n 140 liter, zout- in zoetwater kan omzetten. Er is dus voldoende water om te douchen enz.
  • Beddengoed en handdoeken zijn op het schip aanwezig;
  • Er is een zespersoons-rubberboot met buitenboordmotor aanwezig op het schip;
  • Tevens zijn er 5 complete snorkelsets, één duikersuitrusting compleet met zuurstoftanks, 3 werphengels en 2 sleeplijnen om voor een heerlijk zeebanket te zorgen;
  • Voor iedere passagier is er een reddingsvest aan boord aanwezig. Het dient, wanneer de schipper hiertoe opdracht geeft (bijv. bij zware zeegang), verplicht gedragen te worden;
  • Op het schip is een 12v en 110v elektriciteitsvoorziening waarvoor u (let op) een amerikaanse netadapter nodig hebt!