Zonnige Zeilvakanties
kroatie1.jpg

Meezeilen Kroatië

Meezeilen in Kroatië tussen droomeilanden en schilderachtige plaatsjes

Kroatië is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van watersport en zeilers in het bijzonder. Een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur bieden iedere zeilvakantieganger wat wils. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Zeilen, zwemmen, snorkelen, slenteren door schilderachtige plaatsjes en toeven op een terras, proeven van rauwe Dalmatische ham, pikante geitenkaas en lekkere wijn, kortom de mogelijkheden zijn flink gevarieerd.

Boek nu of lees verder voor meer informatie over meezeilen in Kroatië

Prijzen en vertrekdata meezeilen Kroatië

Meezeilen in Kroatië is ideaal voor gezinnen

Meezeilen op het moederschip van de flottielje is perfect voor gezinnen met weinig of geen zeilervaring. Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben.  Een zonnige zeilvakantie in Kroatië om nooit te vergeten.

Unieke schoonheid en historische bezienswaardigheden

Dalmatië is de naam van het zuidelijk gelegen kustgedeelte van Kroatië. Het gebied tussen Split en Zadar is niet alleen van een unieke schoonheid, maar biedt ook talloze historische bezienswaardigheden uit Romeinse en Griekse  tijden. De Kornati Archipel nabij Zadar is van dermate schoonheid dat het tot Nationaal Park is verheven. Ook het Nationale Park Krka genoemd naar de gelijknamige rivier is absoluut de moeite van een bezoek waard.

Het zeilgebied

De zuidkust van Kroatië, ook wel Dalmatische kust genoemd, is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. Er zijn maar 66 eilanden bewoond, maar het gebied heeft in totaal 1180 eilanden en rotsen. De kleinste niet meer dan een rotspukkel en de grootste tot wel 30 mijl lang. Het aantal ankerplaatsen in de azuurblauwe zee is werkelijk ontelbaar en laat allerlei variaties in het vaarprogramma toe. De bergen in het achterland bieden een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee.

 

Vragen? Neem gerust contact op met ons of boek direct een geweldige Zeilnet zeilvakantie

meer weten over meezeilen?
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.