Zonnige Zeilvakanties
brac-island.jpg

Meezeilen in Kroatië

Meezeil route vanuit Split, Kroatië 1 of 2 weken

De vertrekdata voor deze route zijn in 2018

  • zaterdag 21 juli t/m 4 augustus
  • OF
  • zaterdag 21 juli t/m 28 juli
  • zaterdag 28 juli t/m 4 augustus
  • zaterdag 4 t/m 18 augustus
  • OF
  • zaterdag 4 t/m 11 augustus
  • zaterdag 11 t/m 18 augustus

 

Noot:

De meezeilboot is tevens ook de flottielje leadboot. Dat betekent dat meerdere boten samen een bepaalde route varen. Overdag vaart iedereen met zijn eigen boot zijn eigen route en 's avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere zeilers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je met je eigen klein clubje gaan eten; doen, het is tenslotte jou vakantie. 

Dag 1: Amsterdam – Split

Na aankomst per vliegtuig of per auto word je in de moderne Marina van Kastela door de schipper aan boord ontvangen. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving.

Dag 2: Milna

De eerste dag een relatief korte zeilafstand zodat iedereen kan wennen aan zijn nieuwe huis voor de komende weken. In Milna liggen we in de jachthaven en is er mogelijkheid om inkopen te doen. Ook houden we hier onze welkomstborrel.

Dag 3: Vrboska

Dag 4: Palmizana

Dag 5: Vis

Een wat langer stukje zeilen, afhankelijk van de wensen van de groep liggen we hier met de flottielje voor anker of aan de autovrije stadskade met palmbomen. Vis, het meest afgelegen grotere eiland van Midden-Dalmatië staat bekend vanwege de schone zee en de beschermde onderwaterwereld. Door het grote aantal beschutte baaien (oases van rust die alleen per boot te bereiken zijn) is het een hemel op aarde voor watersporters.

Dag 6: Solta Maslenica

Dag 7: Marina Kastela Split

Op deze laatste zeildag naar Split (Marina Kastela) nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 8: Split

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper, het Kroatische zonnetje en aanvaarden we de terugreis naar Nederland. 

Dag 1: Amsterdam – Split

Na aankomst per vliegtuig of per auto word je in de moderne Marina van Kastela door de schipper aan boord ontvangen. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving

Dag 2: Primosten (Kremik)

Dag 3: Drvenik Veli

Dag 4: Komiza

Het stadje met een visserstraditie is onder de hoge berg Hum gelegen, in het westen van het eiland Vis. Door de berg afgezonderd van de rest van het eiland, is het helemaal op de zee gericht. Daarom is het niet raar dat de traditionele keuken gebaseerd is op zeevruchten. Vanuit Komiza, heb je een prachtig uitzicht op de verst gelegen eilanden in de Adriatische zee.

Dag 5: Stari Grad 

Dag 6: Solta Rogac

 

Dag 7: Split/Marina Kastela

Op deze laatste zeildag naar Split (Marina Kastela) nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

 

Voorbeeld zeilreis route Kroatië
Flottielje en meezeil route vanuit Split, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart