Zonnige Zeilvakanties
zeilen3.jpg

1-weekse zeilreis Turkije: Göçek of Marmaris

Meezeilen in Turkije vanuit Göçek of Marmaris.
Zeilen langs de mooie Turkse zuidkust.

Afhankelijk van weer en wind zal in overleg met elkaar en de schipper de route worden bepaald.
Deelnemers aan een 1 weekse reis als onderdeel van een 2 weekse route zeilen het traject Göcek richting Marmaris of in omgekeerde richting.

Dag 1: Amsterdam - Marmaris

Aankomst op vliegveld Dalaman en transfer van ca 1, 5 uur naar het levendige stadje Marmaris. Transfers zijn voor eigen rekening. In de haven word je begroet door onze schipper met een welkomstdrankje. In overleg worden de slaapplaatsen ingedeeld aan boord en er wordt uitleg gegeven over de gang van zaken, zoals gebruik van elektra, water, aanleggen van een scheepskas etc. Aan het begin van de reis worden ook de locale supermarktjes bezocht voor het inslaan van proviand. Eerste bespreking van het zeilprogramma. Rond de jachthaven vind je diverse gezellige restaurants. Een beter begin van een leuke vakantie kun je je niet wensen.

Dag 2: Marmaris - Kümlü Bükü

(7 mijl)

Elke dag is er bespreking van het programma van de dag en steken we daarna de zee op richting Kümlü Bükü. Dat is niet zo ver en we hebben dan ook ruim de tijd voor zwemmen en snorkelen. Aan de wal is een uitstekend restaurant.

Dag 3: Kümlü Bükü - Dalyan

Fameus zijn de koningsgraven van Kaunos nabij Dalyan. Je kunt er een excursie naartoe maken met een lokaal bootje. Deze vaart door een uitgestrekt moerasgebied met gras en riet en uiteindelijk doemt de stijle rotswand op waarin de spectaculaire graven zijn uitgehakt.

Heel bijzonder is ook de mogelijkheid van een heerlijk (zwijntjesachtig) modderbad.

Dag 4: Dalyan - Fethye

Fethiye is een oud en gezellig stadje met een prachtige en levendige boulevard. We liggen hier direct aan de boulevard en hebben alle tijd voor verkenningen. De lokale markt is interessant, er is een fantastische hamam (Turks badhuis) uit een ver oosters verleden en nog dagelijks in gebruik. In de omgeving oeroude bergdorpjes, het mooiste strand van heel Turkije "Olu Deniz" en antieke steden uit de oudheid zoals Telmessos.

Dag 5 : Fethiye - Fresh Water Bay

We zeilen langs Gimiler Island met veel overblijfselen uit Byzantijnse tijden. We nemen zeker even de tijd om hier voor anker ter gaan en een kijkje te nemen.

Dag 6: Fresh Water Bay - Sarsala

De Turkse zuidkust biedt een enorme hoeveelheid prachtige baaien en een mooie, alleen voor boten bereikbare baai, is die van Sarsala. Een typisch lokaal restaurantje aan de wal met een super uitzicht over de baai is een prima afsluiting van de dag.

Dag 7: Sarsala - Göcek

Met de ruige kustlijn als decor vervolgen we ons zeilavontuur terug in de richting van Marmaris. Het uiterst levendige straatgebeuren van Marmaris staat garant voor een leuke laatste avond happen en stappen en de keuzemogelijkheden daarbij zijn zo groot dat er voor elk wat wils is.

Dag 8: Göcek / Dalaman - Amsterdam

Afscheid van zon en zee, van schipper en boot en vertrek naar de luchthaven van Dalaman.

Voorbeeld zeilroute Turkije, Marmaris-Göçek
Zeilen in Turkije met Zeilnet Marmaris - Gocek weergeven op een grotere kaart

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.