Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Canarische Eilanden
Submenu Meezeilen

Meezeilen Canarische Eilanden

Meezeilen bij de Canarische Eilanden is voor liefhebbers van zon, zee en zeilen. 

Geniet elke dag van de zon en het schoonste zwemwater. Relax op het dek of ga juist actief meezeilen. De schipper leert je de fijne kneepjes van het zeilen en kent het gebied als geen ander. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land.  Bovendien is de kans erg groot dat je dolfijnen ziet tijdens één van de zeiltochten.
De meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme zeilvakantie. Door het perfecte klimaat, de mooie stranden en het indrukwekkende landschap zijn deze vulkanische eilanden een bezoek meer dan waard. Dat is meezeilen tussen de Canarische Eilanden. 

Meezeilen op een tweemast schoener? 

Met haar moderne tuigage en prachtige scherpe vorm voelt de tweemast schoener Twister zich in alle wateren thuis.
Beleef het zeilen op dit grote zeilschip, met het zetten van de zeilen en door zelf aan het roer te staan.
Onze crew maakt van elke zeildag een beleving. Klik hier voor meer informatie

Zeiljacht huren met schipper 

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij.
Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels.
Een schipper inhuren kost vaak rond 160 euro per dag of rond 1200 euro per week.
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft. 
En zeiljacht kost vanaf € 2.000,- per week afhankelijk van hoe groot het jacht is en in welke periode van het jaar. 

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien.
Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.
De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.

Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Vulkanen, goude stranden en levendige havens.

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 115 kilometer voor de kust van Afrika.  Kenmerkend voor Lanzarote zijn de overblijfselen van vulkanische uitbarstingen, zoals in het indrukwekkende Nationale Park Timanfaye, maar ook de mooie en vooral schone stranden. De stranden bij Punto de Papagayo worden algemeen beschouwd als de mooiste. Je treft voornamelijk witte laagbouw op het eiland aan en deze typische bouwstijl is te danken aan de beroemde schilder en beeldhouwer César Manrique. 

In een weekje zeilen zijn de eilanden Fuerteventura en Graciosa ook mogelijk om te bezoeken, beide met hun eigen charme.
Fuerteventura is van alle Canarische Eilanden het strandparadijs bij uitstek. De Corralejo duinen lijken bijvoorbeeld wel een mini-Sahara.  De schoonheid van de gouden stranden en turquoise zee is fantastisch!

Het kleine eiland Graciosa (27km²)  ligt ten noorden van Lanzarote . Het is niet toeristisch en heeft alleen maar zandwegen. Het heeft slechts ongeveer 600 inwoners en kent maar twee dorpen, Caleta del Sebo en Pedro Barba. De belangrijkste aantrekkingskracht van La Graciosa is waarschijnlijk de bijzondere sfeer die dit eiland ademt. Het is rustig, relaxt en erg ontspannen om een dag hier door te brengen.

Voorbeeld route zeilen bij Lanzarote

Voorbeeld route zeilen bij Tenerife

Leren zeilen?

Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren of je al aanwezige ervaring nog meer in de praktijk brengen dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Je geniet niet alleen van deze prachtige kust met een uitstekend klimaat, je bent ook veel op het water.  Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Dat is meezeilen tussen Lanzarote en Fuerteventura.

Ideale zeilwind

De Canarische Eilanden hebben een typisch Mediterraan klimaat. Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water.

 Vragen? Neem gerust contact op met ons op voor een geweldige Zeilnet zeilvakantie

meer weten over meezeilen - zeilvakantie met schipper?
reviews 

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op