Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Canarische-eilanden-corralejo-beach.jpg
Submenu Meezeilen

Meezeilen op een tweemast schoener bij de Canarische Eilanden

 

Met haar moderne tuigage en prachtige scherpe vorm voelt de tweemast schoener Twister zich in alle wateren thuis. Beleef het zeilen op dit grote zeilschip, met het zetten van de zeilen en door zelf aan het roer te staan. Onze crew maakt van elke zeildag een beleving.

De Twister is een snel zeilschip waarmee voornamelijk op zee gezeild wordt. Toch hoef je geen ‘geboren zeiler’ te zijn om aan te monsteren op de Twister. Onze ervaren bemanning zorgt ervoor dat onze gasten de ruimte krijgen om deel te kunnen nemen aan alles wat er zich aan boord afspeelt. Achter het roer staan, de zeilen zetten, strijken, leren hoe je navigeert en alle apparatuur werkt. Elkaar ondersteunen als het tegenzit, nieuwe vrienden maken, maar vooral ook tijd om even op jezelf te zijn en naar de zee te staren. De schoonheid ontdekken van het spel tussen het schip en de krachten van de natuur, de wind, de golven, en je in een andere dimensie van bewustzijn laten brengen.

De zeilvakanties aan boord van de Twister kenmerken zich door:

  • Actief zeilen
  • Het ontdekken van prachtige natuurgebieden
  • Een niets moet maar alles mag mentaliteit
  • Andere mensen leren kennen of je eigen groep nog beter
  • Het genieten van heerlijke maaltijden aan boord maar ook gezellig samen in de keuken klussen
  • Er is geen zeilervaring nodig om je een zeebonk te voelen
  • Het verblijf aan boord is op een veilig en comfortabel zeilschip

De reizen starten en eindigen in Tenerife.
Aan boord op zaterdag vanaf 15.00 en van boord op vrijdag rond 10.00
Aan boord op maandaag vanaf 15.00 en van boord op zondag rond 10.00

Op deze reizen gaan verschillende nationaliteiten mee.

De kapitein is Nederlands en de grootste deel van de bemanning spreekt ook Nederlands. 

Gesproken talen aan boord: Nederlands, Duits, Engels

Vertrekdata: 13/12 - 19/12, 20/12 - 26/12, 8/1 - 14/1, 15/1 - 21/1, 22/1 - 28/1, 29/1 - 4/2, 5/2 - 11/2 en 12/2 - 18/2 . 

Prijs: € 1270,-  (excl ticket) - (inclusief vol pension)
Eigen bed in gedeelde hut

Prijs eigen hut: € 1940,-

SGR toeslag en calamiteitenfonds: € 25,-

Vertrekdatum: 27/12 - 2/1:
Prijs: € 1390,-  (excl ticket) - (inclusief vol pension)
Eigen bed in gedeelde hut

Prijs eigen hut: € 2070,-

SGR toeslag en calamiteitenfonds: € 25,-

Prijzen zijn per persoon en inclusief:

Tot 12 personen aan boord. 

Inbegrepen zijn: het verblijf aan boord van de Twister, beddengoed, eindreiniging, haven, brug en sluisgelden, toeristenbelastingen en brandstofkosten. Vol pension; ontbijt, lunch, en diner, fruit, koffie & thee en tussendoortjes.

Niet inbegrepen zijn: de heen en terugreis naar de Twister, handdoeken, de drankjes aan boord, reis en annuleringsverzekering.

Arrangementen voor 20 personen , charter, huur het hele schip, gaan uit van een eigen catering.

Bij een groep van 20 personen worden de inkopen en het verzorgen van de maaltijden altijd door de mensen zelf gedaan. Mocht het nodig dan kunnen we jullie natuurlijk altijd helpen met de boodschappen en adviseren over de inkoop.

Inbegrepen zijn: het verblijf aan boord van de Twister, toeristenbelastingen, koffie en thee.

Niet inbegrepen zijn: de heen en terugreis naar de Twister, beddengoed, handdoeken, drankjes, reis en annuleringsverzekering, havengelden, en brandstofkosten.

 

Weg van de hectische toeristencentra, zullen Twister en haar bemanning je een wildere kant van deze buitengewone archipel laten zien. Van wandelen door de oude regenwouden van Garajonay - La Gomera's National Park tot snorkelen met manta's en fosforescentie - er is echt iets voor iedereen van alle leeftijden. De spectaculaire natuur is natuurlijk een hoogtepunt, maar de zeilmogelijkheden en keuken zowel aan de wal als aan boord van de Twister zijn net zo heerlijk. Met de kans om dit alles te ontdekken met de magnifieke Twister als basis, is dit een onmisbare kans.

Prachtige dieren in het wild

Een van de beste onderdelen van zeilen op de Canarische Eilanden zijn de waarnemingen en dichtbij bezichtigingen van grienden die dicht bij de kust leven op de 500 meter hoge contourlijn. We hanteren een "Walvissen komen naar ons"-beleid om hun natuurlijke habitat niet te verstoren, maar als ze toch in de buurt komen, kunnen we langzaam onder zeil varen om het beste zicht te krijgen - dus zet de camera's klaar, want het is echt verbazingwekkend om ze zo goed in de gaten te kunnen houden. Tuimelaars zijn ook in het gebied te zien en je kunt op de boegspriet zitten en kijken hoe ze op de boeggolf door glanzende zeeën surfen. Andere soorten die we in andere jaren hebben gezien zijn potvis, Brydes-walvis, spinnerdolfijnen, schildpadden en de Atlantische gevlekte dolfijn.

Geen vast programma voor je zeilvakantie.

Vanwege Moeder Natuur is er natuurlijk geen vast reisschema voor je zeilvakantie, aangezien Twister moet zeilen waar de wind en het weer haar brengen. De schipper heeft een beter idee van het ruwe plan van de week als je aan boord gaat van Twister en geeft een briefing op je eerste avond. We streven ernaar om ten minste één dag aan de kust te hebben, zodat je een auto of een kajak kunt huren en op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Vol pension; ontbijt, lunch, en diner, fruit, koffie & thee en tussendoortjes.

Of je nu de volle zee oversteekt op een expeditiezeil of met Twister vaart voor die dosis winterzon op de Canarische Eilanden of het Caribisch gebied, dineren aan boord van de Twister is net zo'n groter onderdeel van de vakantie als het hijsen van de zeilen. Sterker nog, het paar gaat hand in hand en na een opwindende dag zeilen weet chef-kok René precies hoe hij hongerige gasten moet voorschotelen. Je zult hem vaak aan land zien springen voordat de touwen zijn vastgemaakt of bij het krieken van de dag op zoek naar de meest verse producten. Met boodschappentassen onder zijn arm speurt hij de lokale markten en winkels af op zoek naar verse groenten, fruit en misschien zelfs de lokale lekkernij. Het ontbijt, zoals Rene het zegt, is de belangrijkste maaltijd van de dag en er kunnen geen betere woorden worden gesproken voor een dag zeilen. Van vers brood, fruit en muesli tot kazen, gerookte ham en jam tot roerei en spek - je weet niet waar je moet beginnen! Tweede, derde en zelfs vierde porties zijn welkom en worden zeer op prijs gesteld

De lunch is meestal onder zeil, maar dat weerhoudt Rene er zeker niet van om een ​​goede show neer te zetten en kan van alles zijn, van zelfgemaakte soepen, open sandwiches en salades tot zelfgemaakte pizza's. Fruit, thee en koffie zijn altijd beschikbaar voor de gasten om zichzelf te helpen en de chef-kok zal taarten en koekjes bakken voor snacks in de middag. Het diner is weer een geweldig feest om de dag af te sluiten. Vol verse groenten, vlees of vis van de lokale markten en werkend in Michelinsterrenrestaurants, kent Rene zeker zijn smaken. Van kalfsvlees tot verse zeevruchten, tot vegetarische opties of steak - u zult zeker niet teleurgesteld zijn!
 

Geschiedenis

De Twister is in 1902 in Duitsland gebouwd als KFK kotter. Dit waren kleine marineschepen, gebouwd op snelheid, maar met het uiterlijk van een vissersschip. Het schip is gebouwd met stalen spanten en een houten huid. Na de oorlog werd het schip naar Nederland verkocht. In 1957 is de houten huid vervangen door een stalen huid en voer ze op de Noordzee als vissersschip. Het schip voer tot 1981 als moderne viskotter. Nadat het schip gedurende 17 jaar in verschillende havens lag is het schip omgebouwd tot comfortabel zeilschip met de uitstraling van een jacht. Na de doop in mei 1998 kwam het schip onder de naam Twister in de vaart en bewijst zij zich sindsdien als zeer goed zeilschip. Aan boord van deze zeegaande schoener geniet je van een gastvrije, comfortabele en sportieve zeilreis. Aan het roer, op het dek, vanuit de gezellig stuurhut of met een drankje aan de bar. Met de moderne tuigage en de prachtige vorm voelt de twister zich op zee of oceaan goed thuis. Ze is echter meer te vinden op de Oostzee, waar ze vanuit haar thuishaven Kiel langs de Duitse kust naar Denemarken, Zweden of verder zeilt. Ook in meer tropisch water is de Twister in haar element ,zo is vanaf 2018 in de winter te vinden rond de Canarische eilanden. In de winter van 2019/2020 heeft ze zelfs de oceaan oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied waar ze mooi tochten gemaakt heeft.

Stuurhut

De navigatie-apparatuur en kaartentafel bevindt zich in de stuurhut. In de stuurhut vind je ook een gezellige rondzit. Vanaf de rondzit heb je een mooi uitzicht naar buiten en kun je met de bemanning meekijken en zien wat er bij komt kijken om een schip als de Twister door de wateren te loodsen.

Hutten

Via de trap in de stuurhut komt u op het onderdek. Hier bevinden zich de slaaphutten. De slaaphutten beschikken over éénpersoonsbedden en zijn ingedeeld voor 2 of 3 personen. Elke hut beschikt over een eigen wastafel, spiegel en stopcontact. De douches en toiletten vindt u op de gang.

Bar en achtersalon

Onder het achterdek bevindt zich de bar. De bar is de plek om te genieten van een drankje en bijvoorbeeld samen te komen met andere reizigers. In de achtersalon heeft de Twister 2 rondzits met tafel en een hoekbank om de bar, waardoor het bijvoorbeeld ook mogelijk is om gezellig een kaartje te leggen.

Achterdek

Wilt je eens achter het stuurwiel staan ? Dan moet je op het achterdek zijn, waar het stuurwiel zich bevindt.

SPECIFICATIES

Lengte:                35 meter
Waterlijn:            23,95 meter
Breedte:              6.20 meter
Diepte:                2.80 meter

Hutten:               7
Passagiers:        20
Topsnelheid:      15 knopen
Ombouw:           1957, Hakvoort NL

 

Heb je vragen of wil je weten of er plaats is?  Neem contact op

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op