Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilen-caribbean-tobago-cays.jpg

Zeilreis Grenada Grenadines

Bestemming: Grenada & Grenadines. Jacht: de Vrijbuiter.

Meezeilvakantie in de Grenadines!

Het zeilgebied vanaf Grenada naar de Grenadines behoort tot het mooiste van het Caraïbisch gebied. Vanaf december tot en met april organiseren wij tweeweekse reizen door dit paradijs. Onderweg bezoeken we Mustique, Union Island en het schitterende Bequia. We maken veel korte zeildagen, zodat je naast het zeilen ook kunt genieten van de vele mooie hagelwitte stranden met palmbomen. Aan boord zijn snorkels aanwezig, zodat je ook van de prachtige onderwaterwereld kunt genieten bij een watertemperatuur van 28°. Op het jacht is maximaal plaats voor 5 gasten.

Programma

Aankomst op Grenada. Jullie worden van het vliegveld opgehaald en we rijden naar de haven alwaar het jacht op ons ligt te wachten. We beginnen eerst met een kennismaking vergezeld met welkomstdrankjes en verschillende hapjes. We gaan onze slaapplaatsen inrichten en klaarmaken. Daarna krijgen jullie uitleg en instructie over het schip en zal er een boordkas worden opgemaakt. Jullie zijn minstens een dag van tevoren aanwezig, dus de rest van de dag houden we het rustig om even lekker te acclimatiseren en uit te rusten van de lange vliegreis. Vanuit Grenada zitten we gelijk midden in het mooiste gedeelte van de Cariben. Tijdens onze zeiltocht van veertien dagen laten wij jullie de mooiste plekjes ontdekken.

Dag 1: St. George

We gaan een rondrit maken over het prachtige eiland. Op zaterdagen is er tevens een unieke kleurrijke markt in de stad st. George die we een bezoek zullen brengen. Daarna trekken we het binnenland in. Er is haast geen eiland in de Caribbean zo paradijselijk en fotogeniek als Grenada. Het eiland loopt dan ook over van de ´Kodak-momentjes´. Regenwoud met bloemen in de mooiste kleuren, riviertjes, watervallen, hoge bergen, vulkanen, plantages en ga zo maar door. We zullen ook de supermarkt opzoeken om flink wat proviand in de slaan.

Dag 2: Union Island

Vandaag gaan we vroeg uit de kooi. We zullen omstreeks 6 uur ontbijten waarna we het schip gaan klaarmaken voor vertrek. Vandaag maken we de langste zeiltocht van de hele trip. We varen ongeveer 9 uren, zo'n 45 zeemijl, om vervolgens aan te komen op Union Island. Het prachtige eiland is al van verre af te zien vanwege zijn hoge bergtoppen. Eenmaal ter plaatse zullen we ankeren voor het pittoreske stadje Clifton.

Dag 3: Newlands Reef

Vandaag een lekkere rustdag. We gaan naar het strand of snorkelen bij het schitterende Newlands Reef. Er kan een bezoek worden gebracht aan Clifton, rijk aan karakteristiek gekleurde woninkjes, om de buitengewoon vriendelijke en gastvrije eilandbewoners te ontmoeten. Er kan heerlijk worden gegeten en gedronken, in restaurantjes en barretjes en natuurlijk is er ook de gelegenheid om te winkelen.

Dag 4: Tobago Cays

Rond 8 uur, na een heerlijk ontbijt, halen we het anker op. Vandaag zeilen we een kort tochtje van zo'n 3 uren richting de Tobago Cays. Dit beroemde beschermde natuur- en waterpark bestaat uit een aantal kleine onbewoonde eilandjes omgeven door schitterende koraalriffen. Het water heeft er een zeer spectaculaire, bijna turquoise kleur. Bij het beroemde ´Horseshoe Reef´ zullen we ankeren zodat er, door de liefhebbers onder ons, kan worden gesnorkeld en genoten van deze geweldige onderwaterwereld. Zeeschildpadden, papegaaivissen, manta's etc.
´s Avonds gaan we, als er aanbod van vis of kreeft is bij de plaatselijke vissers, op een onbewoond eilandje barbecuen. Dit is écht een onvergetelijke ervaring!

Dag 5: Mustique

We maken een prachtige zeiltocht van zo'n 6 uur in de richting van het chique eiland Mustique. Vaak worden we vergezeld door dolfijnen, vliegende vissen en soms zelfs walvissen. Bij aankomst zullen we ankeren in de mooie ´Britannia Bay´. Ook hier zijn natuurlijk witte stranden, palmbomen en koraalriffen. Mustique is echter wel een bijzonder eiland. Het is namelijk een privé-eiland waar veel beroemde eigenaren, zoals Mick Jagger, David Bowie, Raquel Welch en zélfs Prinses Margaret, een villa hebben staan. We gaan aan wal en wie weet, drink je straks samen een biertje met Mick Jagger!

Dag 6: St. Vincent

Vandaag zeilen we naar één van de meest authentieke Caribische eilanden, namelijk: st. Vincent. Het is een weinig toeristisch eiland dat men écht gezien en verkend moet hebben, werkelijk fantastisch! Een zeiltocht van zo'n 6 uur brengt ons daarna bij ´Wallilabou Bayé waar we het anker weer laten zakken. In deze baai werden scènes uit de film Pirates of the Caribbean opgenomen. Na vertrek hebben de filmmakers het decor van de filmset achtergelaten voor bezichtiging door bezoekers van deze plek!

Dag 7: Caribische stad Kingstown

Een dag st. Vincent verkennen! Na een half uurtje lopen is er, voor liefhebbers, de mogelijkheid om een verkwikkende douche te nemen onder een waterval. We nemen een taxi en gaan dit fantastische eiland ontdekken. Het eiland is overal zo ongelofelijk groen, vooral in het prachtige regenwoud. Er zijn torenhoge bergen en vulkanen waar je ook maar kijkt. De uiterst vriendelijke bevolking, vaak woonachtig in eenvoudige kleurrijke huisjes, maken het een waar genot om hier te zijn. We gaan de oude Caribische stad Kingstown bezoeken, waar ondermeer een leuke markt is, wat shoppen etc.

Dag 8: Beguia

Vandaag zeilen we weer terug in zuidelijke richting. Na een toch van zo'n 15 zeemijl, ca. 3 uren varen, arriveren we bij het favoriete eiland van de watersporters, namelijk: Beguia. We gooien het anker uit in ´Admirality Bayé, vlak voor het stadje Port Elizabeth. Deze baai is omgeven door kleine restaurantjes en leuke strandtentjes waar heerlijk gegeten kan worden. Lokale bandjes, zogeheten steel- of raggae bands, zorgen voor ritmische muziek waarop we de heupen eens even goed los kunnen gooien!

Dag 9: Mayreau

Eerst even lekker ontbijten en rustig bekomen van de voorgaande avond. Dan halen we het anker op en beginnen we een zeiltocht van ongeveer 30 zeemijl naar het liefelijke eiland Mayreau. We ankeren daar in de prachtige ´Salt Whistle Bay´ vanwaar we het eiland kunnen gaan bezoeken. Wanneer men de moeite neemt om de heuvel aan de baai te beklimmen, wordt dat beloond met een spectaculair uitzicht.

Dag 10: Petit Martinique en Petit st. Vincent

We verlaten Mayreau en zeilen zo´n 25 zeemijl naar alweer een volgend paradijselijk Caribisch oord: Petit Martinique en Petit st. Vincent. Deze twee kleine eilandjes liggen vlak naast elkaar. Ze zijn niet toeristisch en voelen dus erg authentiek aan. Hier kan er heerlijk worden gewandeld. Onderweg zijn er scheepsbouwers aan het werk te zien die, nog op ouderwetse wijze, houten schepen bouwen. Dit doen ze dan ook volledig op timmermansoog.

Dag 11: Carriacou

We maken een korte zeiltocht naar het eiland Carriacou. Het dagelijkse leven van de inheemse bevolking gaat hier, op z´n zachtst uitgedrukt, een paar tandjes rustiger dan anders: heerlijk ´easy going´. Verken dit eiland per taxi of bus, bezoek een plaatsje genaamd ´Hillsborough´ en geniet, onder het genot van een lekkere ´rum punch´, van de heerlijk ontspannen sfeer.

Dag 12: Grenada

Vandaag zeilen we terug naar Grenada. Deze laatste zeiltocht telt ongeveer 40 mijl en brengt ons, langs de mooie kust van Grenada, terug naar ´Clarkes Court Bay´. Het zit er helaas weer bijna op. De afgelopen 12 dagen zijn we, met de reeds ontwikkelde zeebenen, haast Échte ´Pirates of the Caribbean´ geworden!

Dag 13: barbeque 

Vandaag een rustdag waarop we alle indrukken van de afgelopen dagen eens rustig op ons kunnen laten inwerken. We kunnen lopend naar het mooie ´Hog Island´ gaan en lekker zonnen op het strand, iets drinken in een leuk strandtentje en ´s avonds een heerlijke afscheidsbarbeque op het strand houden.

Dag 14: Wat een onvergetelijke vakantie!

Helaas, helaas, spullen pakken en naar het vliegveld. Jullie worden uiteraard netjes gebracht. Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met een gevoel van "Wat een onvergetelijke vakantie!".

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.