Zonnige Zeilvakanties
One-way Martinique - St. Maarten
Submenu Meezeilenpijltje

One-way Martinique - St. Maarten

Deze spannende zeilreis start in Martinique en eindigt in St. Maarten.  (of vice versa)
We bezoeken de eilanden Martinique, Dominica, Iles les Saintes, Guadeloupe, Montserrat, Nevis, Statia en St. Maarten. 
Met het zeiljacht White Cliffs.

Vooraf

Vliegen naar Martinique en terug vanaf St. Maarten www.klm.nl

Goede alternatieven zijn ook www.Corsair.fr , www.AirCaraibes.com en www.XL.com. Hier kun je een retourvlucht van Parijs naar Martinique of St. Maarten boeken vanaf € 469,-. Daarbij een retour van Amsterdam naar Parijs voor € 100,- met KLM. 

Dag 1

Aankomst Martinique en met de taxi naar Marina Le Marin. Wij zien elkaar in bar Mango Bay.Na een lekkere cocktail of een koud biertje naar de boot. De hut inrichten, nog iets drinken en wat te knabbelen en dan naar bed.

Dag 2 (4 Mijl)

Na het ontbijt gaan we boodschappen doen voor de hele reis. Op Martinique kunnen wij heel goed en betaalbaar inkopen doen. Na de lunch gaat de schipper uitklaren. Daarna varen we in een klein uur naar St. Anne, gooien het anker uit en gaan heerlijk zwemmen.  De wal verkennen en (uit) eten. Aan boord nog een afzakkertje en naar bed want we moeten vroeg op.

Dag 3 t/m 14  (ca 290 Mijl)

Wij zeilen langs de verschillende eilanden die voorheen onder Engels, Frans of Nederlands gezag stonden. De verschillen in ontwikkeling zijn goed te zien. We liggen doorgaans op anker, maar af en toe is het ook mogelijk in een marina te gaan liggen. De meest voor de hand liggende route voert ons langs Martinique, Dominica, îles les Saintes, Guadeloupe, Montserrat, Nevis, Statia naar St. Maarten. De trajecten zijn tussen 20 en 42 mijl lang met een gemiddelde van zo’n 31 mijl per dag = 5-6 uur zeilen.

Als de wind ons goed gezind is, kunnen wij vanaf Guadeloupe ook kiezen voor de route langs Antigua, Barbuda en St. Barths. Dit alternatief is 13 mijl langer en heeft een traject van 63 mijl erin.

Wij kunnen per dag zien of een eiland de moeite waard is om een dag te verkennen. Wij hebben daartoe 3 dagen beschikbaar.

Op dag 14 moeten we wel voor 1700hrs in Simpson Bay zijn voor de laatste brugopening.

 

Dag 15

Opruimen en koffers pakken en op tijd naar het vliegveld.

Iedere dag 30 graden lucht- en watertemperatuur.  Snorkelsets zijn uitgebreid aanwezig.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op