Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilen-caribbean-tobago-cays.jpg

Zeiljacht Bavaria 49

 

 

Type Zeiljacht: Het zeiljacht is een Bavaria 49 van 15,40 meter lang en 4,46 meter breed, genaamd “Djito”. Een oceaan waardig schip in uitmuntende conditie en van alle gemakken voorzien. Het houten teakdek geeft het zeiljacht een luxe klassieke uitstraling. Door het dubbele stuurwiel is er altijd een fijne stuurplek te vinden.

Het zeiljacht is volledig uitgerust om de wereld mee rond te zeilen en het is een snel, ruim en comfortabel jacht. Het verticaal doorgelatte rolgrootzeil en de twee rolfokken zijn vanuit de kuip bedienbaar voor extra veiligheid op zee. Heerlijk is het om het water in te springen vanaf het zwemplateau voor een verfrissende duik, waarna er met de buitendouche het zout kan worden afgespoeld. De vaste zonnekap (bimini) zorgt voor schaduw in de kuip.

De indeling

Totaal twaalf slaapplaatsen in vijf tweepersoonshutten, waarvan twee met stapelbedden. In de ruime kajuit kunnen ook nog slaapplaatsen worden gecreëerd. De voorste hut is voor de schipper. Iedere hut heeft USB-oplaadpunten. Er zijn drie badkamers met toilet aanwezig. De rondzit met ruime tafel in de kajuit biedt plaats aan 12 personen. De keuken is ruim en beschikt over twee koelkasten, dubbele gootsteen, gascomfort en een oven.

De ruime kuip heeft een grote vaste tafel met klapbladen en bergvakken. Meestal is dit de plek waar aan boord gegeten en geborreld wordt. Zelfs kan er aan boord gebarbecued worden. Je zit heerlijk op kuipkussens.

De schipper

Wytse is de eigenaar en de zeer ervaren schipper van de “Djito”. De Djito zal dan ook in de komende jaren via verschillende prachtige zeilgebieden rond de wereld worden gezeild. Het is mogelijk om of in deze gebieden mee te komen zeilen of om op verschillende stukken van de wereldomzeiling mee te gaan.

De uitrusting

Volledig uitgeruste keuken, 105 pk Volvo Penta binnenboordmotor, elektrische ankerlier met 100 meter RVS ketting en RVS custom made anker.

Navigatie apparatuur: GPS, kaartplotters, Radar, AIS, stuurautomaat, log, dieptemeter, windmeter, pilots en zeekaarten.

Zeilgarderobe: Rolgenua, Rolkotterfok, Rolgrootzeil, Gennaker.

Veiligheidsuitrusting: 12 persoons liferaft, lifelines, reddingsvesten, DSC marifoon, handheld marifoon, Epirb, grabbag, speciaal uitgeruste EHBO koffer voor wereldomzeilingen.

Zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening. 700 (+ 300) liter zoet watertanks en een 350 liter dieseltank zorgen ervoor dat het zeiljacht voor langere tijd zelfvoorzienend is.

Verder aan boord: Bijboot met buitenboordmotor in Davits, visgerei, boord BBQ, snorkeluitrusting, hangmatten en scheepsbibliotheek.

Aan boord zijn lakens, kussens, dekens en handdoeken. Hierdoor is het niet nodig om met overvolle koffers te reizen. De ervaring leert dat 10 kg handbagage ruim voldoende is, zelfs voor een reis van twee weken. Bij voorkeur is de bagage verpakt in een zachte weekend- of sporttas. Deze zijn aan boord gemakkelijk weg te bergen. 

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.