Zonnige Zeilvakanties
caribbean3.jpg
Submenu Meezeilen

Zeiljacht Volantis

 

Type zeiljacht: VanderStadt Norman 40' Deckhouse

Zeilschip Volantis is een comfortabele in Nederland gebouwde VanderStadt Norman 40' met  ruimte voor 6 personen. Een badkamer met toilet en douche met koud en warm water. Een keuken. Een ruime “deckhouse” salon met rondzit en rondom grote vensters zodat binnen toch nog als buiten voelt. En een ruime cockpit waar, ook tijdens het zeilen, gemakkelijk tot max. 6 personen gerieflijk zitten kunnen.

Ook een dinghy met 10Pk buitenboord motor ontbreekt niet om snel en gemakkelijk de kust of mooie snorkel of duikplekken te bezoeken.

De boot is voorzien van alle denkbare communicatie en veiligheidsuitrusting. Met o.a. Electronische kaartplotter, Radar, GPS, AIS transponder, Sateliet telefoon, WiFi router, Epirb, 6 pers. Reddingsvlot etc. etc.  Alle veiligheidsmiddelen zijn aanwezig zoals een 6-persoons zelf-opblaasbaar reddingsvlot en natuurlijk zwemvesten

Aan boord zijn dekbedden, overtrekken, kussens, slopen, handdoeken snorkelsets en duikuitrusting aanwezig.

Zeilgebied:

Britse Maagdeneilanden (BVI's).
Maximum aantal gasten: 4 in 2 x tweepersoons hutten.

Prijzen:

8 dagen/7 nachten € 795,-

11 dagen/10 nachten € 995,-

15 dagen/14 nachten € 1295,-

Bemanning:

De bemanning bestaat uit de Nederlandse Schipper Michel en first mate Ilona. Beide met meer dan 15.000 mijlen ervaring.  De boot is alleen beschikbaar met schipper en first mate.

 Indeling:

– Salon met rondzit, 3 tweepersoons hutten en sanitaire ruimte
– Warm en koud water
– Gasfornuis, koelkast, magnetron en Nespresso machine

– Alle kook en eetgerei

– Cockpit met loungebed en zittingen met kussens
– Bimini en buiskap
– Navigatie Plotter Raymarine
– Radar Raymarine
– Depth Sounder Raymarine
– Speed/wind Instruments Raymarine
– Automatic Pilot Raymarine 
– VHF Radio

– Sateliet telefoon
– Navigatie kaarten en pilots
– Electrische ankerlier
– Stuur Kompas 
– 220v en 12 v
– Bed linnen dekbedden, hoofdussens en handdoeken
– Ladder en zwem platform 

– Cockpit buitendouche
– Snorkel materiaal 

– Duikuitrusting, duikflessen en duikcompressor

– Bijboot met 9,8 pk outboard

Bij aankomst:

Je komt aan op op Beef Island Airport, Tortola, Britse Maagdeneilanden. De schipper zal daar aanwezig zijn om je te verwelkomen. Van daar is het slechts 10 minuten naar het dock waar we met de dinghy gasten en bagage overbrengen naar de Volantis.

Tijdens een welkomst cocktail krijg je een briefing over de boot en het “reilen en zeilen”.

Daarna zeilen we als het niet te laat op de dag is nog naar onze eerste ankerplaats. Vanaf de volgende ochtend zeilen we dan naar de vele prachtige baaien en eilanden van de BVI's.

We hebben een basisprogramma (zie voorbeeld route) maar kunnen daar afhankelijk van je interesses en voorkeuren in overleg van afwijken. We beslissen samen!

Voorzieningen:

Er zijn twee gasten cabines beschikbaar. Er is de ruime V-berth cabine met een ruim tweepersoons bed van ca. 1.80x2.00 m. met eigen wastafel. Of de achter cabine met een bed van ca. 1.60x2.00 m.

De cabines zijn voorzien van kussens, bedlinnen, handdoeken en badlakens.

Een gedeelde badkamer met douche en toilet. Een extra buitendouche. Keuken met Nespresso machine, en Magnetron. Snorkel uitrusting is aanwezig. Duikuitrusting (inclusief een duikcompressor en flessen) is ook aanwezig op de boot. Zowel de schipper als first mate zijn gecertificeerde duikinstructeurs en kunnen je indien gewenst gidsen en begeleiden bij duiken.

Vislijn. Je kun je geluk beproeven met een traditionele vislijn en met een beetje geluk word je vangst avondeten! De schipper of first mate kan je met de dingy aan land brengen en ophalen. Bijvoorbeeld naar een privé strand voor een paar uurtjes “alone time” Er is dan een portable VHF radio beschikbaar om de dinghy weer af te roepen of om contact te houden met Volantis. 

Interactie met gasten

De schipper en first mate zijn aan boord om je naar de mooiste locaties in de BVI's te zeilen en vinden het ook leuk om gasten aan boord te hebben. Maar we respecteren ook je privacy en eigen tijd en ruimte waar daar behoefte aan is 

Andere dingen waar je op moet letten

De crew treedt op als schipper en kok. Maar hulp bij de maaltijd bereidingen, opruimen en afwassen zijn gedeelde taken. Volantis is een oceaan cruiser. Dat wil zeggen dat de boot gebouwd en goed uitgerust is om alle condities aan te kunnen. Maar dat betekent ook dat het soms niet eenvoudig is hoe de dingen werken. De crew is er voor je te helpen met alle aspecten van de boot. Zodat je lekker kunt genieten van het zeilen. 

Bagage

Bergruimte op een boot is beperkt. Gebruik voor je bagage opvouwbare tassen en absoluut geen harde reiskoffers. Pak licht. Het is de Caribbean. De meeste tijd zal je badkleding dragen!

Wat je niet hoeft mee te brengen zijn: Zeep, Shampoo, Handdoeken, Badhanddoeken, Haardroger, Beddengoed, Kussens en Toiletpapier.

BELANGRIJK: De BVI's hanteren een “0 Tolerance” drugbeleid. Het gebruiken, vervoeren en/of in bezit hebben van illegale soft of hard drugs is streng verboden! 

Eten en drinken
Een gevarieerd menu wordt samengesteld rekening houdend met je voorkeuren en de beschikbaarheid op de lokale markten. Vegetarisch of Vegan is een optie. De inkopen worden gedaan vanuit de boordkas. 

Activiteiten:
De meeste activiteiten vinden plaats vanaf de Volantis. Zoals zwemmen, snorkelen, zonnen, relaxen, lezen, dutje doen, eten en drinken. Aanvullende activiteiten zoals tours of excursies zijn afhankelijk van welk eiland beschikbaar maar niet inbegrepen in de reissom.

Ankeren

Ankeren heeft onze voorkeur waar mogelijk en dit is kosteloos. Soms is een mooring boei noodzakelijk (nabij koraalriffen of Marine Reserve) en de kosten daarvan bedragen USD 35 per nacht. Deze kosten worden betaald uit de boordkas.

Electriciteit:
Electriciteit aan boord is 12 Volt en 220 Volt. Met de Nederlandse aansluitingen. Je heeft dus geen speciale adapters nodig. Wel natuurlijk je laadstroom kabeltjes voor meegebrachte elektronische apparaten.

Schoenen:

Aan boord zijn alleen blootvoets of (boot)schoenen met zachte zolen die geen strepen maken toegestaan.

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.