Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
blauw-bootje.jpg
Submenu Meezeilen

Voorbeeld 1-weekse zeilroute Corfu - Lefkas v.v.

Meezeilen Corfu en Lefkas

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De schipper kiest de route afhankelijk van de weersomstandigheden en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.

Prijzen meezeilen tussen Corfu en Lefkas

Gouvia

Deze badplaats ligt 9 km ten noorden van Corfu-stad en heeft een  jachthaven, Gouvia Marina. Een mooie plek om een zeiltocht te beginnen. In de haven zijn restaurants en barretjes en mogelijkheden om voldoende proviand in te slaan voor de komende dagen. Er zijn kiezelstrandjes met ook  watersport mogelijkheden. Gouvia zelf heeft vele winkeltjes, restaurantjes, bars en een sfeervol nachtleven. In Gouvia zijn ook ruïnes te zien van Venetiaans wapenarsenaal. In de omgeving kun je goed zeilen en zijn er bijzonder mooie baaien waarin je kunt lunchen, zwemmen en/of relaxen.

Mourtas Sivota 12 NM

We zeilen naar de overkant naar de kust van Epirus op het vasteland, naar Mourtos Sivota, met twee eilandjes vlak voor de kust, waardoor het stadje beschut ligt. Mourtos Sivota wordt, in tegenstelling tot de winter, in de zomer steeds levendiger met de vele terrasjes. Het is een geliefde haven voor zeilers. Een wandeling als uitstapje behoort tot de mogelijkheden. Op loopafstand van de haven liggen fraaie stranden, deels zand, deels kiezel, om te snorkelen,zwemmen en relaxen.

Gaios 28 NM

De belangrijkste haven op het eiland Paxos, gelegen aan de oostkant, een pittoresk en idyllisch stadje. Langs de haven vinden we voldoende restaurantjes. We overnachten in de haven van Gaios. Deze haven is deels afgeschermd door een klein eilandje dat vlak voor de haveningang ligt. In Gaios, dat eigenlijk meer een dorpje lijkt te zijn, zijn leuke winkelstraatjes, pleintjes met wat bezienswaardigheden. 

Vasiliki 48 NM

Van de Paxi eilanden zeilen we buiten om, via de westkust, naar het zuiden van Lefkas. We vertrekken dit keer vroeg omdat het een lange zeildag wordt, goede wind, een mooie tocht langs mooie kusten. We vinden in de buurt van Vasiliki prachtige aflopende stranden waar veel gesurft wordt omdat er in de baai altijd wel wind is. In Vasiliki zelf zijn gezellige terrasjes (met drankjes, maaltijden en muziek) te vinden voor na het zeilen.

Kastos 19 NM

Vandaag een korte afstand naar een klein eilandje in de Ionische zee, tussen Lefkas en het vaste land in, genaamd Kastos. Het dorpje, met het haventje, heet tevens Kastos. Hier zien we tussen de groene olijfbomen door traditionele huizen staan waardoor we weer echte Griekse indrukken krijgen. Het eiland is autovrij, iedereen gebruikt de boot of gaat te voet over wandelpaden.

Palairos 15 NM

Een klein havenstadje op het vaste land, aan de voet van het Arkanika gebergte. Hier vinden we een combinatie van tradities van zowel de visserij als landbouw en veehouderij. De stranden zijn afwisselend gecultiveerd als ook heel natuurlijk. Er zijn ook watersportmogelijkheden. Palairos heeft een jachthaven en een centraal gelegen pleintje met de nodige gezelligheid.

Lefkas 11 NM

Lefkas-stad is de hoofdstad van het eiland Lefkas, verbonden met een beweegbare brug aan het vaste land. Vlak daarbij ligt de grote jachthaven. De stad is in 1948 geheel verwoest door een aardbeving en met beperkte middelen weer op gebouwd, veelal met oude materialen waardoor de huisjes iets speciaals hebben. Ook zijn er aardig wat bezienswaardigheden te bewonderen. De stad heeft een gezellig uitgaanscentrum met o.a. muziekbars waar voor iedereen wat te vinden is. Daarnaast zijn er mooie ruime stranden voor een frisse duik.

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op