Zonnige Zeilvakanties
blauw-bootje.jpg
Submenu Meezeilen

Prijzen van Meezeilen Griekenland vanuit Skiathos in de Sporaden.

De Sporaden liggen in de Egeïsche zee aan de oostkant van Griekenland, ruwweg tussen Thessaloniki en Athene. De Sporaden zijn groene eilanden met veel dennenbossen en olijfboomgaarden. Het mooie groen contrasteert prachtig met het azuurblauwe heldere water  De kusten zijn grillig en er zijn mooie en goed bereikbare stranden maar ook ruige en imponerende rotskusten met baaien en stranden die alleen per boot bereikbaar zijn. De zonsopkomsten en ondergangen zijn imponerend. Iedere keer weer andere eilanden, andere mensen, andere kusten, het is nooit hetzelfde en dat maakt het zo speciaal!

Meezeilen in Griekenland

 Optie

Heb je vragen? neem contact op

Prijs per persoon 8 dagen meezeilen - schip met 5 hutten

 

Prijs huur hele schip per week - schip met 5 hutten

 • 24/04 - 24/05 voor € 2275,- per week 
 • 24/05 - 28/06 voor € 2475,- per week 
 • 28/06 - 30/08 voor € 2625,- per week
 • 30/08 - 04/10 voor € 2475,- per week

Je kunt met 6 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 400 per persoon (maximaal 8 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen. Dit is een schip met 5 hutten/2wc. Een hut is voor de schipper en eventueel co-schipper. De andere 4 hutten plus de salon zijn voor de gasten. Er kunnen 2 personen in een hut slapen.

Als je het hele schip afhuurt kun je de route in overleg met de schipper bepalen. Graag bij optie/boeking doorgeven welke route de voorkeur heeft.  

Heb je vragen, kijk dan bij onze Veelgestelde Vragen over meezeilen , of neem contact op.

Prijzen zijn per persoon en inclusief:

 • Accomodatie aan boord
 • Diensten van ervaren schipper en soms een co-schipper
 • Bedlinnen en (douche) handdoek

Na boeking onvang je een informatiepakket met verdere gegevens over de reis en Griekenland.

Niet inbegrepen:
 • Amsterdam - Skiathos v.v. vanaf  € 350,-
 • Voor meer informatie zie:
  www.transavia.com  of Tui.nl
 • Transfer vliegveld-jachthaven Skiathos heeft een eigen vliegveld op 5 taximinuten (of 15 loopminuten) van de haven.
  Kosten tijdens verblijf aan boord, eten en drinken ca €15/30 per persoon per dag. 
 • Schoonmaakkosten € 80,-
 • Diesel ca € 80/120,- per week
 • Water ca € 10/30,- per week
 • Havengelden ca € 20/60,- per week
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Calamiteitenfonds € 2,50

Kosten tijdens verblijf aan boord:

Bij een goede planning vooraf hoort ook proviandering voor ontbijt, lunch, drankjes e.d. In de jachthaven zijn enkele supermarktjes, terwijl langs de kust nog enkele plekken zijn waar de scheepsvoorraad aangevuld kan worden. We plannen echter om de bevoorrading aan het begin van de reis zo volledig mogelijk te regelen.

De eerste dag is er tijd om alvast boodschappen te doen. Het ontbijt en de lunch worden meestal aan boord gebruikt en door de deelnemers zelf verzorgd. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaan. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie.
De schepen zijn uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken). Een uitstekende taverna-traditie met redelijke prijzen nodigt natuurlijk wel uit tot regelmatig restaurantbezoek.

Als je als solo of stel/vrienden hebt geboekt wordt een scheepskas aangemaakt.
Scheepskas: hieruit worden de dagelijkse boodschappen, havengelden, diesel, water en schoonmaakkosten betaald. Reken op ongeveer €30 per persoon per dag bij een volle bezetting. Als je met minder mensen bent, dan wordt het bedrag wel hoger. De scheepskas is alleen bedoeld voor onkosten aan boord. De schipper is van bijdrage vrijgesteld.

Als je de boot als familie hebt afgehuurd heb je alle kosten voor proviandering in eigen hand.
Reken op ongeveer €15 tot €25 per persoon per dag voor eten en drinken.
Hier komen de kosten voor schoonmaak, diesel, water en havenkosten nog bij.
Zie ook hier onder bij “niet inbegrepen”.
De schipper is voor al deze kosten van bijdrage vrijgesteld.

Kosten voor het eten aan wal en persoonlijke uitgaven.
Afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon is ongeveer €15 tot €30 per persoon per dag nodig. Het al dan niet "breed uitmeten" in de taverna’s is hier medebepalend. Restaurants zijn nog steeds goedkoop en in vele baaitjes langs de kust is een restaurant te vinden. Kosten aan boord zijn gering in vergelijking met kosten buiten de deur. Neem altijd extra geld mee!

De schipper is van bijdrage vrijgesteld zowel aan boord als aan de wal. De eventuele co-schipper betaalt voor zich zelf.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel wordt verwacht dat je meehelpt bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn (douche)handdoeken, lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per week). Fleecedekens zijn er, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen, haren wassen enzovoort met warm zoet water. Uitgebreid douchen kan af en toe aan de wal. Aan boord hebben we twee grote watertanks, waarvan één ongeveer om de dag gevuld moeten worden, zodat we altijd water voorradig hebben. Dit water is geen drinkwater, daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor een ruime hoeveelheid drinkwaterflessen aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Een tot twee weken voor vertrek ontvang je een mail met de namen van de medereizigers. Donderdagavond (alle zeilreizen beginnen op vrijdag) ontvang je een laatste mail en/of WhatsApp bericht met daarin de definitieve locatie van het jacht in de haven.

Vluchten/Reizen/Tijden

Skiathos heeft een eigen vliegveld op 5 taximinuten (of 15 loopminuten) van de haven.

TUI vliegt iedere vrijdag rechtsreeks, in de vroege ochtend, vanaf Schiphol naar Skiathos van 24 april t/m 2 oktober 2020. Onze on- en offboard tijden zijn hier op af gestemd. Je bent dan tussen 9.30 - 10.00 aan boord. Na koffie, introductie en eerste boodschappen, vertrekken we rond 14.00 uur.  

Je kunt ook kiezen om te vliegen op de vliegvelden van Volos of Athene(bij deze laatste, ferry vanaf Ag Konstantinos). Van hieruit vertrekken van mei tot en met september dagelijks veerdiensten naar Skiathos. Na ongeveer twee uur varen bereik je dan de haven van Skiathos Stad. Houd met je reisplanning wel rekening met onze vertrektijd op vrijdag van uiterlijk 14.00 uur. 

Wil je ook mee? Vragen? Neem gerust contact op

video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

 

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.