Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
2016-flottielje-zeilen-poros.jpg
Submenu Meezeilen

Voorbeeld Route 2 weken, vanaf Athene

Een 2-weekse zeilreis in Griekenland

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam - Athene

Athene, bruisende hoofdstad van Griekenland, is het startpunt van onze zeilreis. De vliegreis vanaf Schiphol duurt 3,5 uur. Er is een goede busverbinding die je in 45 minuten naar de jachthaven Kalamaki Marina brengt. Onze schipper verwelkomt je aan boord en geeft een rondleiding met instructie aan boord, indeling van de slaapplaatsen e.d. Samen met de schipper wordt ook zorg gedragen voor het inslaan van lekkere hapjes voor onderweg. Afhankelijk van je vluchtschema is er aan het begin of aan het einde van de reis gelegenheid om de stad van de godin Pallas Athene met de beroemde Akropolis te bezoeken of te slenteren door de nauwe sfeervolle steegjes van de Plaka. Vlakbij de haven is het 's avonds heerlijk happen in een Griekse taverna met de voeten in het zand en met uitzicht op zee.

Dag 2: Aegina-Perdika

Aegina is bekend om haar kannen en kruiken en is begroeid met pistachenootboomgaarden. Kleine witte dorpjes liggen verscholen tussen groene dennenbossen en de tempel van Afaia is een van de beroemdste uit de oudheid. Perdika is een gezellig klein pittoresk vissershaventje met uitstekende taverna`s uitziend over het haventje en de zee.

Dag 3: Epidavros - Vahti - Korfos

Epidavros is een sfeervol en klein haventje en voor we daar binnenvaren maken we onderweg een heerlijke zwem en snorkelstop op een van de prachtige ankerstekjes van Nisis Dhoroussa. Beroemd nabij Epidavros is het immense 14.000 zitplaatsen tellende Amfitheater uit de Griekse oudheid. Nog steeds worden hier in de zomer klassieke Griekse tragedies opgevoerd. Ook is het mogelijk om het magische Korinthe-kanaal te bezichtigen. Vanuit Vahti brengt een fikse wandeling je bij een heuse vulkaankrater.

Dag 4: Poros

Typisch voor het eiland Poros zijn haar dichtbegroeide groene hellingen met naaldbomen, olijven- en citrusboomgaarden. Het bezit een aantal prachtige rustige baaien en witte zandstranden. Het uiterst pittoreske stadje Poros rijst uit de zee op als een wit met blauw bespikkelde bergtop. Het kent een gezellige boulevarddrukte met talloze restaurantjes, vele winkeltjes en een wirwar van wit met blauw geschilderde steegjes, trappen en lommerrijke pleintjes heuvelopwaarts.

Dag 5: Hydra

Omringd door hoge grijze rotswanden ligt als een adelaarsnest het schilderachtige Hydra op het gelijknamige eiland. Enorme kleurrijke en hoge kapiteinshuizen uit rijke vorige eeuwen sieren het kale landschap. Gemotoriseerd verkeer is er taboe, de pakezel het transportmiddel en boten maken vast direct aan de zonovergoten terrassen. Kunstenaars en artiesten vormen tezamen met vissers en zilversmeden een zeer eigen en karakteristieke melange.

Dag 6 en 7: Spetses

Het groene eiland Spetses is merendeels autovrij en leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen over met gekleurde kiezelmozaïeken ingelegde paden. Rond het zeer schilderachtige Baltiza Creek worden al sinds mensenheugenis door de beste Griekse scheepsbouwers sierlijk gewelfde "caïques" gebouwd. Een scheepvaartmuseum en de heerlijke specialiteit "Vis à la Spetsiosa", een visstoofschotel met tomaten, groene paprika`s en kaas, benadrukt een oeroude innige band met de zee.

Na Spetses is er een keuze mogelijkheid om een loupe noordwaarts dan wel zuidwaarts te zeilen. Wind omstandigheden kunnen bij de keuze een rol spelen.

Dag 8: Ieraka (zuidwaartse loupe)

Een van de spectaculairste haventjes op de ruige kust van Oost Peloponnesus is Ieraka. De hoge wanden van een nauwe canyon verbergen het piepkleine dorpje, eigenlijk niet veel meer dan enkele huizen en twee taverna’s. Ieraka is zeer rustiek en praktisch onberoerd gelaten door invloeden van buitenaf.

Dag 9: Monemvasia

Monemvasia is het Gibraltar van Griekenland. Tegen de enorme en ver in zee uitstekende rots aangeplakt ligt het oeroude dorpje zoals het al was in Byzantijnse tijden. En bovenop vind je indrukwekkende fortificaties met vooral bouwstijlen van de Venetiaanse kooplieden. Het nauwe zigzag paadje naar de top is vermoeiend, maar het uitzicht op de daken van het dorpje en over een weidse zee is subliem.

Dag 10: Plaka - Leonidhion

De Argolische Golf overstekend gaan we ten anker in het kleine haventje van Plaka dat vanaf zee bijna onzichtbaar verborgen ligt in het enorme meer dan 2000 meter hoge bergmassief van de Peloponnesus. Dit alleraardigste en onbedorven stukje Griekenland ligt aan een vruchtbare vallei met citrus, olijven, vijgen en velerlei groente. Op 30 minuten rijden hangt het kleine klooster van Elonas spectaculair tegen een steile rotswand gekleefd. Overal groeien heerlijk geurende kruiden en bloemen.

Dag 11: Koiladhia - Porto Heli

De grote baai van Koiladhia is slechts 2 tot 3 meter diep en in de felle Griekse zon kleurt het water prachtig turkooizen. Het dorpje aan de baai wordt weinig bezocht door toeristen, de bevolking is er heel erg vriendelijk en een ware culinaire specialiteit is de octopus.

De toegang vanaf zee naar Porto Heli is uiterst schilderachtig. Roodbruine rotsen, groene naaldbomen, kleine beschutte inhammetjes en mini eilandjes vormen een eldorado van perfecte ankerplaatsen. Een mooie plek ook om bijvoorbeeld voor anker de nacht door te brengen aan boord met als gezelschap rust, sterren en een nachtconcert van cicaden. Verdere mogelijke activiteiten: waterskiën, parasailing, windsurfen of lekker luieren op heerlijke zandstranden met een beachbar.

Dag 12: Ermioni

Dit aardige dorpje is relatief onberoerd gelaten door toerisme. Aan het kleine beschutte haventje liggen een aantal leuke taverna’s en als je een wandelingetje maakt over de landtong waarop Ermioni ligt tref je ook aan de andere kant wederom een aardige boulevard met taverna’s en een cafeetje met een een vredig en mooi uitzicht over een ruime baai.

Dag 13: Aegina

Heel kenmerkend voor Aigina stad is haar uiterst levendige boulevard. Koetsiers maken voor bezoekers een ritje langs de boulevard met hun schilderachtige koets. Kaiks liggen aangemeerd en verkopen heerlijk vers fruit en groente van het vasteland of sponzen van Kalimnos. En overheerlijk zijn de pistaches welke hier op dit eiland groeien en overal op de boulevard worden aangeboden. Vlakbij op Kaap Kolona staat de Dorische zuil, overblijfsel van de Tempel van Aphrodite.

Dag 14: Aegina - Athene

Mocht je alsnog zin hebben om de Tempel van Afaia te bezoeken dan is er in de ochtend prima gelegenheid voor. Ontbijt op een terras aan de waterkant en het levendige straattafereel gadeslaan is een ander goed alternatief. Op het zeiltraject noordelijk van Aegina worden we bijna steevast begroet door scholen spelende dolfijnen.

Dag 15: Athene - Amsterdam

Zeilers die 's ochtends terugvliegen naar Amsterdam nemen afscheid van de Griekse zon en latere vertrekkers kunnen bijvoorbeeld de Plaka of Acropolis van Athene bezoeken. En zeebonken gaan nog een keer een lekker Grieks visje halen in Pireus.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op  


Flottielje Griekenland 15 dgn met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op