Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Ibiza en Formentera
Submenu Meezeilen

Meezeilen Ibiza en Formentera

Meezeilen rond Ibiza en Formentera is een heerlijk ontspannen vakantie

Zeilen rond Ibiza en Formentera is een enorm leuke manier om je vakantie door te brengen. Overgoten door zon, met elke dag een nieuwe bestemming aan de horizon. Zwemmen en snorkelen in kristalheldere baaien. Bezoek de schilderachtige vissersdopjes en uitstekende restaurants. Geniet van de rust en relaxte sfeer op het kleine eiland Formentera. Of beleef een bruisend nachtleven op  party eiland Ibiza. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land.

Leren zeilen?

Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren of je al aanwezige ervaring nog meer in de praktijk brengen dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Je geniet niet alleen van deze prachtige eilanden met een uitstekend klimaat, je bent ook veel op het water. Dat is meezeilen rond Ibiza en Formentera.

Zeiljacht huren met schipper

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in Ibiza en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die Spaans en Engels spreken.
Een schipper inhuren kost vaak rond 180/200 euro per dag of rond 1200/1400 euro per week.
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.

Een zeiljacht huren kost ca € 3.000 - 4.000 per week afhankelijk van hoe groot het jacht is. 

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.
De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Meer weten over prijzen jachten?

Prijzen zeiljachten in Ibiza

Neem contact op of lees verder voor meer informatie over meezeilen rond Ibiza en Formentera

Het zeilgebied Ibiza en Formentera

Grote ankerbaaien, ruige kustlijn en levendige havens.

Meezeilen rond Ibiza en Formentera brengt veel afwisseling tussen prachtige stranden, grote ankerbaaien en gezellige steden met vele bars en restaurants.  Het zeilgebied is niet ingewikkeld en flink gevarieerd en er is een ruime keuze tussen natuur en cultuur.

Ibiza

Ibiza biedt naast mooie witte stranden een exorbitant uitgaansleven. Het eiland is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen. Langs de kust vinden we legio prachtige baaien met witte zandstranden tussen hoge rotspartijen. Dit zijn beschutte ankerplaatsen om de nacht door te brengen of voor een lunchstop.

Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Dit kleine eiland met haar talrijke lange stranden en verlaten baaien ligt op twee uur zeilen van Ibiza.  Een waar paradijs met een rijke vegetatie aan dennenbomen en palmen. Op het eiland heerst een rustige en relaxte sfeer.

Ideale zeilwind
De Balearen hebben een typisch Middellandse Zee klimaat. Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water.

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes, gratis en eigenlijk veel leuker. Met je bijboot kan je altijd naar de wal. Buiten het hoogseizoen doen we vaker een haven aan.

Vragen? Neem gerust contact op met ons voor een geweldige Zeilnet zeilvakantie

meer weten over meezeilen?
reviews

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op