Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Ibiza en Formentera

Meezeilen Ibiza en Formentera

Meezeilen rond Ibiza en Formentera is een heerlijk ontspannen vakantie

Zeilen rond Ibiza en Formentera is een enorm leuke manier om je vakantie door te brengen. Overgoten door zon, met elke dag een nieuwe bestemming aan de horizon. Zwemmen en snorkelen in kristalheldere baaien. Bezoek de schilderachtige vissersdopjes en uitstekende restaurants. Geniet van de rust en relaxte sfeer op het kleine eiland Formentera. Of beleef een bruisend nachtleven op  party eiland Ibiza. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land.

Leren zeilen?

Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren of je al aanwezige ervaring nog meer in de praktijk brengen dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Je geniet niet alleen van deze prachtige eilanden met een uitstekend klimaat, je bent ook veel op het water. Dat is meezeilen rond Ibiza en Formentera.

Neem contact op of lees verder voor meer informatie over meezeilen rond Ibiza en Formentera

Het zeilgebied Ibiza en Formentera

Grote ankerbaaien, ruige kustlijn en levendige havens.

Meezeilen rond Ibiza en Formentera brengt veel afwisseling tussen prachtige stranden, grote ankerbaaien en gezellige steden met vele bars en restaurants.  Het zeilgebied is niet ingewikkeld en flink gevarieerd en er is een ruime keuze tussen natuur en cultuur.

Ibiza

Ibiza biedt naast mooie witte stranden een exorbitant uitgaansleven. Het eiland is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen. Langs de kust vinden we legio prachtige baaien met witte zandstranden tussen hoge rotspartijen. Dit zijn beschutte ankerplaatsen om de nacht door te brengen of voor een lunchstop.

Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Dit kleine eiland met haar talrijke lange stranden en verlaten baaien ligt op twee uur zeilen van Ibiza.  Een waar paradijs met een rijke vegetatie aan dennenbomen en palmen. Op het eiland heerst een rustige en relaxte sfeer.

Ideale zeilwind
De Balearen hebben een typisch Middellandse Zee klimaat. Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water.

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes, gratis en eigenlijk veel leuker. Met je bijboot kan je altijd naar de wal. Buiten het hoogseizoen doen we vaker een haven aan.

 


Vragen? Neem gerust contact op met ons voor een geweldige Zeilnet zeilvakantie

meer weten over meezeilen?
video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.