Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
brac-island.jpg
Submenu Meezeilen

Meezeilen in Kroatië

Meezeil route vanuit Split, Kroatië 

De vertrekdata voor deze route zijn in 2020

  • zaterdag 25/07 - 01/08 - Begin in Split/Trogir - einde in Korcula
  • zaterdag 01/08 - 08/08 - Begin in Korcula - einde in Split/Trogir

Noot:

De meezeilboot is tevens ook de flottielje leadboot. Dat betekent dat meerdere boten samen een bepaalde route varen. Overdag vaart iedereen met zijn eigen boot zijn eigen route en 's avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere zeilers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je met je eigen klein clubje gaan eten; doen, het is tenslotte jou vakantie. 

Dag 1: Amsterdam – Split

Na aankomst per vliegtuig of per auto word je in de moderne Marina van Kastela door de schipper aan boord ontvangen. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving.

Dag 2: Milna

De eerste dag een relatief korte zeilafstand zodat iedereen kan wennen aan zijn nieuwe huis voor de komende weken. In Milna liggen we in de jachthaven en is er mogelijkheid om inkopen te doen. Ook houden we hier onze welkomstborrel.

Dag 3: Vis

Een wat langer stukje zeilen, afhankelijk van de wensen van de groep liggen we hier met de flottielje voor anker of aan de autovrije stadskade met palmbomen. Vis, het meest afgelegen grotere eiland van Midden-Dalmatië staat bekend vanwege de schone zee en de beschermde onderwaterwereld. Door het grote aantal beschutte baaien (oases van rust die alleen per boot te bereiken zijn) is het een hemel op aarde voor watersporters.

Dag 4: Komiza

Het stadje met een visserstraditie is onder de hoge berg Hum gelegen, in het westen van het eiland Vis. Door de berg afgezonderd van de rest van het eiland, is het helemaal op de zee gericht. Daarom is het niet raar dat de traditionele keuken gebaseerd is op zeevruchten. Vanuit Komiza, heb je een prachtig uitzicht op de verst gelegen eilanden in de Adriatische zee.

Dag 5: Zaklopaticia - Lastovo

Langste afstand, vandaag zeilen we naar Lastovo en ankeren we in de Zaklopaticiabaai. Het zuidelijke Kroatische eiland Lastovo is omgeven door een kristalheldere zee. Het staat bekend om zijn prachtige natuur en unieke schoorstenen, de “fumarima”. Maar Lastovo heeft nog iets speciaals, sterren. Het eiland en de archipel eromheen liggen namelijk zover verwijderd van het vaste land dat er van vertroebeling door verlichting geen sprake is. Daarom is de sterrenhemel er een attractie op zichzelf. De nachtelijke hemel barstensvol sterren laat je ademloos. 

Dag 6: Pomena - Miljet

Vaker beschreven als het mooiste eiland langs de Adriatische kust. We kiezen voor ligplaats bij Pomena, aan de noordkant van het eiland. 

Dag 7: Korcula

Op deze laatste zeildag naar Korcula nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 8: Korcula

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper, het Kroatische zonnetje. Terug met de ferry van Korcula naar Split. 

Tweede week 28/7 - 4/8 van de flottielje van 21/7 - 4/8. Begin in Korcula - einde in Split/Trogir

Dag 1: Korcula

Na aankomst per ferry vanuit Split /Trogir word je door de schipper aan boord ontvangen. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving

Dag 2: Saplunara - Miljet

Saplunara, een rustige baai aan in het zuidelijkste puntje van Miljet.

Dag 3: Polace – Miljet

Weer aan de noordkant van Miljet en toch weer helemaal anders. We kunnen het natuurpark met zoutmeer gaan bezoeken. In het zoutmeer staat de oude St Maria kerk die eind 2009 volledig gerestaureerd is.

Dag 4: Scedro

Het kleine eilandje onder Hvar is een mooie tussenstop op weg naar Palmizana. Voor wie méér wil zeilen die dag is een rondje om Scedro een mooie mogelijkheid. Een ankerstop voor als je wat minder fanatiek bent die dag is rond dit eiland ook erg goed te doen

Dag 5: Vinogrdesce - Hvar

Ankerbaai ten zuiden van "Paklenici Otok".Na een korte wandeling over het eiland naar de noordkant kan men vanaf hier met de watertaxi naar Hvar stad toe. Zeker de moeite waard. Hvar is de hoofdstad van het meest zonnige gelijknamige Kroatische eiland Hvar. Vanaf de toren Spanjol, hoog boven de stad, heb je een magnifiek uitzicht op de groene Pakleni eilanden en over zee.

 

Dag 6: Trogir

Trogir, één van de schilderachtigste plaatsjes van Dalmatië. Het is beroemd vanwege zijn oude binnenstad, ontstaan onder Grieks, Romeins en Turks bestuur. Op grond van de ontelbare monumenten uit alle tijdperken wordt Trogir ook wel “museumstad” genoemd. Het is gewoonweg een belevenis om door de nauwe steegjes te wandelen en de enorme muren, de schuttorens, kerken en fresco’s te bezichtigen of hier en daar een blik te werpen op oude binnenplaatsen. 

Dag 7: Split

Op deze laatste zeildag naar Split (Marina Kastela) nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 8: Split – Amsterdam

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de flottieljeschipper, het Kroatische zonnetje en aanvaarden we de terugreis naar Nederland.

 

Voorbeeld zeilreis route Kroatië
Flottielje en meezeil route vanuit Split, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op