Zonnige Zeilvakanties
2016-4-boten-in-een-baai-nw.jpg
Submenu Meezeilen

Het zeiljacht

Type zeiljacht: Het zeiljacht is een Beneteau Cyclades 43.4.   
Er zijn 4 cabines (hutten), 3 met een tweepersoonsbed en 1 met een stapelbed. Het is ook mogelijk om te slapen op het grote tweepersoonsbed in de salon (dan moeten we wel even de tafel ombouwen tot bed), of in de zomermaanden natuurlijk lekker buiten in de kuip of op het dek.

Er zijn twee 'natte cellen' aan boord. Hierin kun je naar het toilet, tandenpoetsen maar ook douchen. Aan boord is warm water aanwezig, kortom: alles om een gemakkelijke zeilvakantie te ervaren.

Aan boord is ook een volledig ingerichte keuken. Een 2-pits gasstel, een oven, voldoende bestek, borden en glazen. Afwassen doen we met de hand in een van de twee gootstenen.

Het jacht heeft twee stuurwielen, wat deze doorgang veel makkelijker maakt. 

Aan boord is ook electriciteit. Wanneer we aan het zeilen zijn hebben we alleen 12 Volt tot onze beschikking. Dit is hetzelfde als in de auto. Het kan daarom handig zijn om, wanneer je er een hebt, een autolader voor je telefoon mee te nemen. Liggen we in de haven en hebben we 'walstroom' (met een verlengsnoer naar een stopcontact op de wal), dan kunnen we gewoon 220 Volt stekkers gebruiken. In veel havens is dit mogelijk, maar liggen we voor anker, dan is die mogelijkheid er niet.

Het zeiljacht is een snel, ruim en comfortabel zeiljacht. Rolgrootzeil en –genua zijn vanuit de kuip bedienbaar. Door de slimme dek lay-out is de kuip volledig vrij van schoten en vallen (touwwerk). Een grote bimini zorgt voor voldoende schaduw in de kuip. Het schip heeft een zwemplateau met zwemtrap en buitendouche. 

                                                                                            

 

Lengte 13.25m
Breedte 4.43m
Diepgang 1.75m
Zeilen 82.25m2
Motor 55  pk
Water 520 L
Hutten 4
Kooien 8+2
Douche 2
Toilet 2

Safety

Inflatable Life RaftAutomatic Life VestEPIRB, Life Jackets, Safety Harnesses, Horse Shoe Bouy, V.H.F, Floating Light, Box of Flares, Torch, First aid Kit, Emergency Tiller, Navigation Lights, Bosun's Chair

Navigation

AutopilotColour Chart Plotter, GPS, Echo-Sounder, Log, Wind Speed, Main Compass, Sea Charts, Pilot Book, Clock, Barometer, Binoculars, Hand Bearing Compass, Flags QNC, List of Lights, Cockpit Control Panel, Electronic Sea Charts, Electronic Harbour Charts

Miscellaneous

BiminiSprayhoodCockpit SpeakersDinghyHot Water, Radio-CD player, Electric Windlass, Cockpit Table, Electric Fridge, Electric Bilge Pump, Battery Charger + Wire, 12 Volt Socket, 220 Volt Socket, Swimming Ladder, Gangway, Deck Shower, Galley Equipment, Stove, Tools, Sail Repair Kit, Ships Licence, Diving Mask, Flippers, Holding Tank

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.