Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Sardinië
Submenu Meezeilenpijltje

Meezeilen Sardinië

Meezeilen rond Sardinië in de schitterende La Maddalena Archipel

Sardinië is een droombestemming.  Met zijn hagelwitte zandstranden en tussen de granietrotsen verstopte baaitjes wacht een klein paradijs tijdens een zeilvakantie rond Sardinië. De La Maddalena-archipel bestaat uit een eilandengroep in het noorden van Sardinië. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en twintig kleine eilanden. Deze eilanden behoren allemaal tot het nationaal park van de Maddalena archipel. Vanwege het witte zand en het kraakheldere water dat van azuurblauw naar smaragdgroen loopt wordt La Maddalena ook wel 'De Caribbean van Europa' genoemd. Ontdek met zeilen rond Sardinië een van de mooiste zeilgebieden van de wereld. 

Lekker relaxen aan boord of actief meezeilen?

Je kunt lekker relaxen aan boord maar ook actief meezeilen, net wat je zelf wilt. Ervarig is niet vereist.  Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. We varen iedere dag een paar uur. Tijd genoeg dus om te zwemmen en snorkelen in het azuurblauwe zee.  Je geniet niet alleen van deze prachtige eilanden met een uitstekend klimaat, je bent ook veel op het water. Sardinië is ideaal voor gezinnen. 

Klik hier voor de prijzen en data

Het zeilgebied Sardinië

Idyllische baaien, parelwitte stranden en gezellige dorpjes

La Maddalena is het grootste maritieme natuurpark van Sardinië en bestaat uit zeven grotere en twintig kleinere eilanden. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn. Op deze ongerepte eilandjes in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op het eiland Spargi. De grootste eilanden zijn La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Dit laatste eiland is vlakker en vruchtbaarder dan alle andere eilanden.

Ideale zeilwind

Sardinië staat bekend om haar perfecte zeilomstandigheden: overdag een verkoelende zeewind en 's avonds een heerlijk briesje vanaf het land. We zeilen onder andere langs de prachtige Maddalena Archipel met veel baaitjes en inhammen.
De natuur is er spectaculair, de Maddalena archipel is dan ook beschermd natuurgebied.
Sardinië telt vele idyllische baaien, met prachtige pijnboombossen en hagelwitte stranden! Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water.

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes. Met je bijboot kan je altijd naar de wal. 

 

Vertrekdata meezeilen Sardinië

Klik hier voor de prijzen en data

Vragen? Neem gerust contact op met ons voor een geweldige Zeilnet zeilvakantie

meer weten over meezeilen?
video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op