Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Turkije
Submenu Meezeilen
Submenu Meezeilen Turkije

Meezeilen Turkije

Welkom aan boord en ga relaxt meezeilen in Turkije  

Zeil mee op een zeiltocht langs de mooie zuidkust van Turkije. Geniet elke dag van de zon en het schoonste zwemwater. Relax op het dek of ga juist actief meezeilen. De schipper leert je de fijne kneepjes van het zeilen en kent het gebied als geen ander. Wij doen er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten. Het is per slot van rekening jouw zeilvakantie!

Typisch voor zeilen in Turkije:

  • Zeilen langs groene bergkusten
  • Kustlijn met grote bergen en diepe ankerbaaien
  • Döner kebab en Turkse theespecialiteiten
  • In elke baai één restaurant
  • Kristalhelder snorkelwater
  • Ideaal voor kinderen
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 10– 25 Nm

 

Zeilgebied Turkije

De kustlijn oostelijk en westelijk van het door groene bergen omringde Marmaris en Göcek is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes en vormt zo een schitterend gebied om te exploreren. Er zijn maar weinig jachthavens onderweg zodat een zeilreis een echt avontuur in de natuur is ver van drukte en lawaai. Bijna elke baai herbergt wel een restaurant waar je niet alleen kunt vastmaken aan een steigertje of een ankerboei maar ’s avonds ook kunt genieten van allerlei heerlijke Turkse specialiteiten.

Göcek

Het is mogelijk om mee te zeilen met een schipper in de flottielje die in Göcek begint. De Marina aldaar is voorzien van alle moderne faciliteiten met onder andere een supermarkt, douches en toiletten met leuke terrasjes aan de waterkant. Het kleine gezellige centrum van Göcek ligt op 10 minuten loopafstand van de aanlegplaats. De stad wordt omringd door groene bergen en ligt aan een prachtige en goed beschutte fjordachtige baai. De transfer van de luchthaven Dalaman naar Göcek duurt ongeveer 30 minuten.

Als je niet in de flottielje mee wilt zeilen kun je ook in Marmaris of Bodrum een zeiljacht met schipper huren. 

Het weer in Turkije

Meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme vakantie en ideale zeilomstandigheden. In de nacht is het meestal windstil, in de loop van de ochtend steekt de wind op uit meestal noordwestelijke tot westelijke richting. Aan het eind van de middag is de wind het sterkste tot circa 5 Beaufort. Lekkere wind en door de kustlijn toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot.

Zeilvakantie op een Luxe Gulet

Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om te komen genieten van een fantastische vakantie op een gulet. Je kunt met een onbezorgd gevoel een van de schepen opstappen en vanaf minuut 1 genieten, ongeacht je leeftijd. Alles is geregeld en de boot is van alle gemakken voorzien.  Alles kan, wij hebben het juiste schip voor je. Compleet met bemanning en volledig verzorgd!

Meer informatie zeilvakantie op een Luxe Gulet


Zeiljacht huren met schipper

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in Turkije en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die Spaans en Engels spreken.
Een schipper inhuren kost vaak rond 130/150 euro per dag of rond 910/1050 euro per week.
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.
De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Meer weten over prijzen jachten?

Prijzen zeiljachten in Turkije

 Vraag nu een offerte aan voor meezeilen met schipper in Turkije

Vragen? Neem gerust contact op met ons 

meer weten over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.