Zonnige Zeilvakanties
zeilen7.jpg

Zeilboot huren Griekenland

Een zeilboot of catamaran huren in Griekenland begint bij Zeilnet

Huur een uiterst compleet en comfortabel zeiljacht of catamaran en verken het Griekse zeilgebied. Ontdek de duizenden eilandjes langs de kust in ideaal zeilweer. Geniet van de Mediterrane zon en keuken. Ruil de sleur en de stress je dagelijkse leven in voor het relaxte levensritme van de Grieken.

Zeiljacht huren Griekenland

Een zeiljacht of catamaran huren in Griekenland via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Direct zeiljacht huren 

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.

Het zeilgebied

De keuzemogelijkheid van diverse zeilgebieden is in Griekenland zeer ruim.
De vele eilanden, beschutte baaien, voorspelbare winden en de altijd aanwezige zon maken de Griekse eilanden tot prachtige vaargebieden. Ideaal voor een perfecte zeilvakantie.

Waar zeilen in Griekenland?

Griekenland is met zijn duizenden eilanden een prachtig gebied en voor ieder wat wils. Zeilnet heeft een paar mooie zeilroutes en reisverslagen op deze website staan en kan je persoonlijk adviseren. Stuur ons even een mailtje met je vraag.

Griekenland is meer dan zeilen alleen

Zomaar een greep uit de talloze mogelijkheden van deze zeilbestemming: slenter zorgeloos over gezellige boulevards of wandel zonder benul van tijd door oeroude olijfgaarden. Bezoek imposante bouwwerken uit de Griekse oudheid daar waar onze moderne beschaving zijn oorsprong vond. Geniet van de rijke Griekse keuken in één van de vele sfeervolle authentieke restaurantjes. Stap aan boord, hijs de zeilen en beleef een historisch fijne vakantie!

Voor de eerste keer zeilen in het buitenland?

De Ioinische Zee (Corfu en Levkas) en de Saronische Golf (onder Athene) liggen relatief beschut en zijn daardoor lekker relaxed te bevaren.

Heb je meer zeilervaring?

Voor de wat meer gevorderde zeilers wachten de Cycladen en de Dodecanesse. Waar je ook vaart in dit prachtige land, je bent er van harte welkom!

Vertrekhavens

Zeilnet biedt zeiljachtverhuur in de Griekse wateren vanuit meerdere havens in Griekenland.
Bareboat varen kan vanuit Athene, Lavrion, Lefkas, Corfu, Skiathos, Rhodos, Kos, Paros en Mykonos.

Het weer in Griekenland

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch dat wil zeggen dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. De Saronische Golf is meer beschut dan de Argolische. De Cycladen heeft in het algemeen de meeste wind.

 

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.