Zonnige Zeilvakanties
Griekenland

Zeilen in Griekenland

Zeilen in Griekenland is een enorm leuke manier om je vakantie door te brengen. Een zeilvakantie in Griekenland betekent genieten van zon en zee met elke dag een nieuwe bestemming aan de horizon. Zwemmen en snorkelen in kristalheldere baaien. Goede zeilwind en schilderachtige, kleine haventjes. Dat is zeilen in Griekenland! Je geniet niet alleen van dit prachtige land met een uitstekend klimaat, je bent ook veel op het water. 
Beleef met een zeilvakantie in Griekenland een van de mooiste routes van de Middellandse Zee. Verken de Griekse eilanden en ga voor anker in één van de schitterende baaien. Of eindig na een dag zeilen in een lokaal restaurantje voor een heerlijk Grieks maaltijd en beleef het ultieme gevoel van een ontspannen zeilvakantie. Griekenland is voor zowel de ervaren als de wat minder ervaren zeiler en voor gezinnen een favoriete zeilvakantiebestemming.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of of lees verder voor meer informatie over zeilen in Griekenland.

 

Typisch Zeilen in Griekenland:

  • Zeilen tussen eilanden en vasteland
  • Dolfijnen
  • Beschut zeilgebied met mooie zeilafstanden
  • Schilderachtige visserhavens
  • Rijke antieke cultuur
  • Uitstekend zeilgebied voor kinderen en tieners
  • Bijna geen havenkosten
  • Wind: 2-5 Bf

Meezeilen in Griekenland op het moederschip van de flottielje

Gezinnen met kinderen-tieners die geen of weinig zeilervaring hebben kunnen meezeilen op het moederschip van de flottielje. Je zeilt met je eigen gezin, een enthousiaste schipper op een zeiljacht in een vloot met andere Nederlandse gezinnen.Je wordt op de boot ontvangen door één van onze ervaren schippers. De 8 of 15 daagse zeiltocht voert je langs mooie baaitjes met leuke zwemplekken, naar gezellige restaurants en leuke plaatsjes. s ’Avonds kun je in een restaurant met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie.

Tijdens de zomervakantie/schoolvakantie (juli/augustus)  gaan voornamelijk families met kinderen/tieners mee. De gemiddelde leeftijd is 8 - 18 jaar. Families huren bijna altijd de hele boot af. Buiten de schoolvakantie gaat gemiddeld  zo'n 80% van de deelnemers solo mee, anderen als stel of als vrienden. Onze deelnemers komen uit de leeftijdsgroep tussen 25 en 60 jaar. Een flink deel daarvan is tussen de 35 – 55 jaar. Allemaal hebben ze zin in avontuur, zon, zee, zeilen en gezelligheid.  Leuke mensen ontmoeten, lekker sportief in de weer met zeilen, snorkelen. Kortom een echte Zonnige Zeilvakantie.

Flottielje zeilen Griekenland

Heb je al wat meer zeilervaring? Stap dan aan boord van een eigen zeilboot en ontdek tijdens het zeilen Griekenland. In Griekenland zeilen betekent goede zeilwind, schilderachtige kleine haventjes en zwemmen of snorkelen in kristalheldere baaien. Een ideale zeilvakantie voor een gezin met kinderen/tieners. Verken tijdens het flottielje zeilen Griekenland terwijl je zelf zeilt op een eigen zeilboot en geniet ’s avonds van de gezelligheid samen met andere gezinnen met kinderen/tieners. Dat is flottielje zeilen Griekenland! 

Onze klanten geven ons een 9.49.4

Zeiljacht huren Griekenland

Wil je zelf het roer in handen? Huur dan vandaag nog een zeilboot in Griekenland. De wijde Middellandse Zee laat zich van zijn meest veelzijdige kant zien onder de Mediterrane stralende zon. Thermische, ziltige wind streelt je huid en voert je langs fascinerende rotskusten, romantische baaien en stranden van de vele eilanden in dit zeilgebied. Dolfijnen zwemmen verleidelijk rondom je zeilboot en lokken je mee op een zeilavontuur van jewelste.

Aan boord van je zeilboot is het waarschijnlijk dat je verknocht raakt aan de vrijheid en het plezier die een zeilvakantie biedt. Onvermijdelijk word je verliefd op het wonderlijke natuurschoon. Een zeilboot huren in Griekenland kan dus een verslavende bijwerking hebben.

Hoe huur je een zeilboot in Griekenland?

Een zeilvakantie voor de ervaren zeiler. Heb je zeilervaring en wil je graag op eigen gelegenheid een vaargebied verkennen? Dit noemen we Bareboat zeilen. Wij werken samen met internationaal gerenommeerde charterbedrijven die een groot assortiment zeilboten hebben. Bij Zeilnet houden we het simpel: huur een zeilboot... en hijs de zeilen!

Een zeilhuren huren in Griekenland via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Direct zeiljacht huren 

Luxe Zeiljacht of Catamaran huren in Griekenland met schipper
Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in Griekenland en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels. 
Een schipper inhuren kost vaak rond 150 euro per dag of rond 1000 euro per week. 
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.

Griekenland is meer dan zeilen alleen

Mocht je een dagje behoefte hebben vaste grond onder de voeten dan biedt Griekenland een scala aan mogelijkheden. Zomaar een greep uit de talloze mogelijkheden van deze zeilbestemming: slenter zorgeloos over gezellige boulevards of wandel zonder benul van tijd door oeroude olijfgaarden. Bezoek imposante bouwwerken uit de Griekse oudheid daar waar onze moderne beschaving zijn oorsprong vond. Geniet van de rijke Griekse keuken in één van de vele sfeervolle authentieke restaurantjes. Je kunt natuurlijk ook ergens voor anker gaan en aan boord van je gehuurde zeilboot genieten. Trek een flesje wijn open en ga op het dek lekker een goed boek lezen. Zeilen in Griekenland biedt je een scala aan mogelijkheden om vakantie te vieren zoals jij dat wilt!

Waar zeilen in Griekenland?

Griekenland is met zijn duizenden eilanden een prachtig gebied en voor ieder wat wils. Zeilnet heeft een paar mooie zeilroutes en reisverslagen op deze website staan en kan je persoonlijk adviseren. Stuur ons even een mailtje met je vraag.

Voor de eerste keer zeilen in het buitenland?

De Ioinische Zee (Corfu en Lefkas) en de Saronische Golf (onder Athene) liggen relatief beschut en zijn daardoor lekker relaxed te bevaren.

Zeilgebied Athene, dat is goddelijk zeilen

Er zijn weinig zeilgebieden te vinden die zo compleet zijn als het gebied rondom Athene. Met een vertrekhaven in Athene stad heb je natuurlijk al een niet te overtreffen spectaculaire start. Welke kant je ook uit vaart, je zult je verwonderen over, verbazen om, verwennen met en genieten van alles wat het zeilgebied Athene te bieden heeft. Kunst, cultuur, historie en ideale zeilomstandigheden vinden elkaar in dit zeilgebied. En dat alles onder de heerlijke Mediterrane zon. Je krijgt het er standaard bij wanneer je een zeilboot huurt in Griekenland.

Zeilgebied Lefkas

De vele eilanden en het vasteland bieden een goede beschutting. Dit maakt het zeilen comfortabeler. Een ander voordeel van dit zeilgebied is dat je niet veel verder dan 10 tot 15 mijl hoeft te zeilen naar je volgende ankerplaats of haventje.

In de smaragdgroene Ionische zee liggen prachtige eilanden. De één is groots en bewoond maar er zijn ook eilanden met slechts wat schamele begroeiing. Qua natuurschoon steekt er één eiland met kop en schouders bovenuit: Lefkas. Landinwaarts is Lefkas ongerept en groen en langs de kust vind je geweldige steile rotspartijen. De omringende zee leent zich prima voor snorkelen. Het aangename Griekse klimaat met veel zon en ideale zeilomstandigheden maken dit gebied populair bij zeilliefhebbers!

Natuurlijk kunnen we je foto’s laten zien en verhalen laten lezen van enthousiaste ervaringsdeskundigen maar om echt te bevatten hoe geweldig Lefkas is moet je zelf de zeilen hijsen. Huur een zeilboot via Zeilnet en ga overstag voor dit magnifieke zeilgebied.

Heb je meer zeilervaring?

Voor de wat meer gevorderde zeilers wachten de Cycladen en de Dodecanesse. Waar je ook vaart in dit prachtige land, je bent er van harte welkom!

Het weer in Griekenland

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch dat wil zeggen dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. De Saronische Golf is meer beschut dan de Argolische. De Cycladen heeft in het algemeen de meeste wind.  

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op