Zonnige Zeilvakanties
zeilen7.jpg
Submenu Zeilen Griekenland

Zeilen in Griekenland

Zeilen in Griekenland is een enorm leuke manier om je vakantie door te brengen. Een zeilvakantie in Griekenland betekent genieten van zon en zee met elke dag een nieuwe bestemming aan de horizon. Zwemmen en snorkelen in kristalheldere baaien. Goede zeilwind en schilderachtige, kleine haventjes. Dat is zeilen in Griekenland! Je geniet niet alleen van dit prachtige land met een uitstekend klimaat, je bent ook veel op het water. 
Beleef met een zeilvakantie in Griekenland een van de mooiste routes van de Middellandse Zee. Verken de Griekse eilanden en ga voor anker in één van de schitterende baaien. Of eindig na een dag zeilen in een lokaal restaurantje voor een heerlijk Grieks maaltijd en beleef het ultieme gevoel van een ontspannen zeilvakantie. Griekenland is voor zowel de ervaren als de wat minder ervaren zeiler en voor gezinnen een favoriete zeilvakantiebestemming.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of of lees verder voor meer informatie over zeilen in Griekenland.

Mocht je een dagje behoefte hebben vaste grond onder de voeten dan biedt Griekenland een scala aan mogelijkheden. Overal vind je culturele, historische en gastronomische evenementen en bezienswaardigheden. Je wordt op gastvrije wijze ontvangen, zoals alleen Grieken dat kunnen. Je kunt natuurlijk ook ergens voor anker gaan en aan boord van je gehuurde zeilboot genieten. Trek een flesje wijn open en ga op het dek lekker een goed boek lezen. Zeilen in Griekenland biedt je een scala aan mogelijkheden om vakantie te vieren zoals jij dat wilt!

Waar zeilen in Griekenland?

Griekenland is met zijn duizenden eilanden een prachtig gebied en voor ieder wat wils. Zeilnet heeft een paar mooie zeilroutes en reisverslagen op deze website staan en kan je persoonlijk adviseren. Stuur ons even een mailtje met je vraag.

Voor de eerste keer zeilen in het buitenland?

De Ioinische Zee (Corfu en Levkas) en de Saronische Golf (onder Athene) liggen relatief beschut en zijn daardoor lekker relaxed te bevaren.

Heb je meer zeilervaring?

Voor de wat meer gevorderde zeilers wachten de Cycladen en de Dodecanesse. Waar je ook vaart in dit prachtige land, je bent er van harte welkom!

Het weer in Griekenland

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch dat wil zeggen dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. De Saronische Golf is meer beschut dan de Argolische. De Cycladen heeft in het algemeen de meeste wind.

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.