Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Canarische-eilanden-eiland-graciosa.jpg

Zeiljacht First 45 meezeilen Canarische Eilanden

 

 

De Beneteau First 45F5 is een racer/cruiser uit 1991 naar het ontwerp van de bekende yachtdesigner Bruce Farr, het interieur is ontworpen door Pininfarina.

Het schip is ruim 14 meter lang, uitgerust met twee gastenhutten elk met ruime tweepersoonsbedden in het achterschip en een eigenaarshut in het voorschip, twee badkamers met toilet, wastafel en douche, een ruime salon en volledig ingerichte kombuis met oven, driepitsgasstel, twee koelkasten, veel bergruimte, en een professionele Italiaanse handespressomachine met melkopschuimgedeelte die in de kundige handen van de schipper garant staat voor heerlijke koffievarianten aan boord!
In de salon bevindt zich een grote ovale tafel, met ovale banken rondom waar royaal met 6 personen gegeten kan worden. Tussen de gastenhutten in het achterschip en de salon bevindt zich de navigatie hoek die onlangs is uitgerust met de nieuwste Raymarine communicatie en navigatie appartuur.

De energievoorziening van het jacht is geregeld door middel van zonnepanelen en een windmolen.
Er zijn 12 en 220 volt spanningaansluitingen en USB aansluitingen aan boord, dus telefoons, tablets, camera’s ed. kunnen gewoon opgeladen worden.

Verder heeft het schip alle nodige veiligheidsvoorzieningen aan boord, zoals zwemvesten, reddingsvlot, en reddingsboeien.

In de ruime kuip kan gebruik gemaakt worden van een klein opklaptafeltje of een grote opzet tafel waar met 5 personen gegeten kan worden. De bimini zorgt voor schaduw indien nodig. Aan de achterkant van de kuip bevindt zich een riant zwemplateau met zitplaatsten en een zwemtrap. Het ruime bovendek biedt daarnaast volop plekjes om te zonnen.

Voor als we voor anker liggen is er een dingy aanwezig met buitenboordmotor om aan wal te kunnen gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van vishengels, snorkels, duikbrillen, flippers, en kitesurfspullen. 

 

Schipper:

Eigenaar en schipper van de Beneteau First 45F5 is Dennis. Dennis is een ervaren zeiler, die met zijn schip vanuit Nederland naar de Canarische Eilanden is gevaren. Dennis is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Op een meezeilvakantie vindt hij het leuk om je de nodige kneepjes van het zeilen leren, maar als je alleen wilt genieten van het zeilen op de oceaan is dat natuurlijk ook prima. Je geeft zelf aan hoe actief je wilt zijn in het meezeilen tijdens de reis. 

Tijdens de zeilreis maak je in principe zelf de hapjes, drankjes en maaltijden klaar, maar in de meeste havens die we aan doen zijn uitstekende en goedkope restaurantjes te vinden.

 

 

Zeiljacht First 45F5

Category:                   Cruiser/Racer

Type:                         Monohull

Model:                       First 45F5

Length:                      47 ft. (14.2 m.)

Max Beam:                 13 ft. 11 (4.3 m.)

Draft:                         7 ft. 10 (2.5 m)

Mast:                         68 ft. (20.8 m.)

Displacement:            10,800 kg.

Sail area with 120%:  1270 sq. ft. (118 sq.m.)

Cabins/beds:             4 people/2 double beds

Extra's:                      fishing gear, kite gear, rib + 6hp

                                 4-stroke motor

 

 

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op