Zonnige Zeilvakanties
blauwe-stoelen.jpg

Zeiljacht huren vanuit Athene, Griekenland

Huur een zeiljacht in historisch Athene

Ben je op zoek naar zon, zee, cultuur en historie dan is Athene een toplocatie. De hoofdstad van Griekenland kent natuurlijk veel beroemde bezienswaardigheden. Van oudsher zijn er boeiende zeemansverhalen bekend van deze inspirerende stad. De zeilomstandigheden zijn ideaal. Niet meer dan logisch dat Athene ook als zeilhoofdstad van Europa wordt gezien.

Huur een zeiljacht in Athene via Zeilnet en geniet van een zonnige, actieve zeilvakantie in Griekenland. Een bestemming met een rijke cultuur en historie en alles wat een zeilliefhebber nodig heeft.

Zeiljacht huren in Athene

Een zeiljacht huren (bareboat) in Athene via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeiljacht huren.

Hoe huur je een zeiljacht bij Zeilnet?

1. Laat Zeilnet zoeken:   Offerte aanvragen
2. Snel zeiljacht zoeken: Zeiljacht huren & prijzen

Typisch in Athene gebied:

  • Zeilen tussen eilanden en vasteland
  • Dolfijnen
  • Beschut zeilgebied met mooie zeilafstanden
  • Schilderachtige vissershavens
  • Rijke antieke cultuur
  • Uitstekend gebied voor kinderen
  • Aanleggen aan de kade
  • Geen havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 15– 25 Nm

 

Het zeilgebied

De Saronische en Argolische Golf ten zuiden van Athene laten twee heel verschillende kanten zien van Griekenland. Hydra, Spetses, Poros en Aegina zijn schilderachtige eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes, taverna’s en allerlei winkeltjes. Op de Peloponnesus vind je kleine traditioneel gebleven vissersdorpjes. Het levensritme is hier heerlijk loom en kalm alsof de tijd heeft stilgestaan. Zowel windomstandigheden als afwisseling tussen eilanden en vasteland maken dit volgens ons het aardigste zeilgebied van Griekenland. Alles is dus aanwezig voor een fantastische zeilvakantie. Je hoeft alleen nog maar een zeiljacht te huren!

Vertrekhaven Alimos -Kalamaki Marina, Athene

Marina Kalamaki is één van de grootste jachthavens nabij Athene en vertrek- en eindpunt van deze reis. De haven is goed bereikbaar vanaf het vliegveld met een taxi of lijnbus. In de nabijheid vind je een aantal bars en restaurantjes, waar je goed kunt eten. Het centrum van Athene en de Acropolis liggen op ongeveer een half uur rijden met de auto.

Het weer in de Saronische en Argolische Golf

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch, d.w.z. dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele richtingen (in de Argolische Golf overwegend uit SE) en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Soms liggen we daarom een dagje verwaaid en dat geeft natuurlijk gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in.

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op