Zonnige Zeilvakanties
zeilen7.jpg

Flottielje zeilen Griekenland vanuit Athene

Stap aan boord, hijs de zeilen en ga gezellig flottielje zeilen in Griekenland

Met een zeilvakantie in Griekenland snuif je niet alleen de zilte Mediterrane zeelucht op maar ook de rijke geschiedenis van dit prachtige land. Zowel windomstandigheden als afwisseling tussen eilanden en vasteland maken dit volgens ons één van de aardigste en mooiste bestemmingen voor een zeilvakantie in Europa. Relatief dichtbij en toch totaal anders. Een heerlijk gastvrij land met meer dan 3000 eilanden, zonovergoten terrasjes aan de haven en witte huisjes met blauwe vensters.

Met Athene als perfect startpunt om de Saronische en Argolische Golf te ontdekken vaar je met een via Zeilnet gehuurd zeiljacht door de kabbelende golven van de diepblauwe zee. Combineer je actieve zeilvakantie met de rijke cultuur die overal in Griekenland voor het oprapen ligt.

Typisch in Athene gebied:

 • Zeilen tussen eilanden en vasteland
 • Dolfijnen
 • Beschut zeilgebied met mooie zeilafstanden
 • Schilderachtige visserhavens
 • Rijke antieke cultuur
 • Uitstekend zeilgebied voor kinderen
 • Aanleggen aan de kade
 • Geen havenkosten
 • Wind: 2- 5 Bf
 • dagafstanden: 15– 25 NmVraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen vanuit Athene

Vertrekhaven Athene / Aegina 

 • 1 week: start op zaterdag 8, 15, 22 en 29 april, 6, 13 en 20 mei, 3, 10, 17 en 24 juni, 
  1, 8, 15, 22 en 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus, 2, 9, 16, 23 en 30 september, 7 oktober.

 • 2 weken: start op zaterdag 8, 15, 22 en 29 juli, 5 augustus

        *Sommige van de flottieljes vertrekken vanuit Aegina.

Nederlandse flottielje begeleiding

Toeslag voor Nederlandse flottielje begeleiding:  € 275,- per schip per week.
Deelname max 10 jachten.

Vluchten, transfer en haven kosten

 • Vlucht en luchthavenbelasting naar Athene. Tip: zie www.transavia.com of www.cheaptickets.nl of klm.nl
 • Transfers vanaf nieuwe Internationale luchthaven met de bus € 6,- en met de taxi ca € 40,-
 • Voor de reizen die beginnen/eindigen in Athene is de haven: Kalamaki/Alimos Marina 
 • Voor de reizen die beginnen/eindigen in Aegina is de haven: Aegina
 • Diesel ca € 100/130,- per week
 • Havenkosten zijn er in Griekenland nauwelijks. Soms moet je een paar euro's betalen voor het gebruik van walstroom (indien aanwezig) en water.
 • SGR toeslag en Calamiteitenfonds € 25,-

Vragen over flottielje zeilen? Lees hier meer.

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Athene

Wereldstad Athene is al een hoogtepunt van de vakantie. Het is een adembenemend cultureel bolwerk. De historische plekken en gebouwen maken van Athene één grote authentieke bezienswaardigheid. De beroemde Acropolis is beslist een bezoek waard. Het Plaka ligt aan de voet van de Acropolis. Het is de meest pittoreske buurt van Athene met haar klassieke kleuren, tuintjes, en de vele smalle straatjes die een waar labyrint vormen. Als vanzelf vind je in het Plaka leuke souvenirwinkeltjes en vele gezellige terrasjes.
De bruisende havenstad is behalve de wieg van onze moderne beschaving ook een uitstekende uitvalsbasis voor de echte zeil liefhebber.

Het zeilgebied

Zeilnet vaart in zeilgebieden in de Saronische en Argolische Golf. Die liggen ten zuiden van Athene en laten twee heel verschillende kanten zien van Griekenland.
Hydra, Spetses, Poros en Aegina zijn schilderachtige eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes, taveernes en allerlei winkeltjes.
Op de Peloponnesus vind je kleine traditioneel gebleven vissersdorpjes. Het levensritme is hier heerlijk loom en kalm alsof de tijd heeft stilgestaan. Beroemd nabij Epidavros is het immense Amfitheater uit de Griekse oudheid.
Onze uiterst ervaren schippers maken je graag wegwijs in dit ooit door goden uitverkoren gebied. Ervaar de legendes en stap in een ongekend zeilavontuur dat flottielje zeilen Griekenland heet.

Het weer in de Saronische en Argolische Golf

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch dat wil zeggen dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele richtingen en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Soms liggen we daarom een dagje verwaaid en dat geeft natuurlijk gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in.

Vertrekhavens Alimos -Kalamaki Marina, Athene

Marina Kalamaki is één van de grootste jachthavens nabij Athene en vertrek- en eindpunt van deze reis. De haven is goed bereikbaar vanaf het vliegveld met een taxi of lijnbus. In de nabijheid vind je een aantal bars en restaurantjes, waar je goed kunt eten. Het centrum van Athene en de Acropolis liggen op ongeveer een half uur rijden met de auto.

Online boodschappen doen?
Wil je liever je boodschappen online bestellen en laten bezorgen naar het schip?
Voor vertrek ontvang je van ons de naam van het schip en ook de ligplaats in de haven.
Dit kun je bij bestellen doorgeven aan de winkel.
Balaskas Yacht supplies - online shopping: klik hier

Flottielje vertrekdata Athene 

Flottielje vertrekdata Athene

Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of boek direct een geweldige Zeilnet zeilvakantie

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op