Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Mallorca en Menorca

Meezeilen Mallorca en Menorca

Zeil mee rond Mallorca, de parel van de Balearen

Meezeilen rond Mallorca is een onvergetelijke ervaring. Mallorca is een schitterend eiland met prachtige baaien, parelwitte stranden en gezellige dorpjes met prima eettentjes. Mallorca heeft het allemaal. 

Stap aan boord van ons ruime zeiljacht en geniet van de relaxte sfeer. Je kunt actief meezeilen maar lekker zonnen op het “honeymoondek” kan ook. We varen iedere dag een paar uur. Tijd genoeg dus voor zwemmen en snorkelen in de azuurblauwe Middellandse Zee of voor een ontdekkingstocht aan land.

Typisch Mallorca

Mallorca is één van de meest geliefde zonbestemmingen in Europa. Dit grootste eiland van de Balearen heeft een kustlijn van maar liefst 500 kilometer. Markant is het mooiste mediterrane bergmassief, het Tramuntana-gebergte, met als hoogste berg de Puig Mayor (1445 meter).

Palma de Mallorca is de bruisende hoofdstad met vele kleine straatjes en steegjes waar je gezellig op het terras kan zitten en bijzondere winkeltjes kan vinden. Palma de Mallorca wordt ook wel klein Barcelona genoemd. Wil je een avondje trendy op stap, dan kan dat in El Arenal en Ca’n Pastilla.

Op Mallorca kun je prachtige wandelingen maken, lekker mountainbiken en indrukwekkende grotten bezoeken zoals de Coves del Drac (de drakengrotten).  Geniet van het altijd groene mediterrane eiland en proef van de lekkerste authentieke tapasgerechten.

Het zeilgebied

Mallorca staat bekend om haar perfecte zeilomstandigheden: overdag een verkoelende zeewind en ’s avonds een heerlijk briesje vanaf het land. We zeilen langs de prachtige zuid- en oostkust met veel baaitjes en inhammen waar het heerlijk snorkelen en zwemmen is. Onderweg zien we regelmatig dolfijnen, die vaak komen spelen onder de boeg van ons schip. Bij goed weer bezoeken we nationaal park Cabrera, een archipel bestaande uit 19 kleine eilandjes ten zuiden van Mallorca. Het idyllische eiland Cabrera heeft een rijke historie en de onderwaterwereld is spectaculair. Tijdens een 15-daagse groepsreis kunnen we ook naar Menorca zeilen.

We liggen meestal voor anker of aan een mooring, lekker goedkoop en rustig. De jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal. 

Foto's meezeilen Mallorca


Vragen? Neem gerust 
contact op met ons 

meer weten over meezeilen?
video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.