Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen -exploratie reis Indonesië - Anambas archipel
Submenu Meezeilenpijltje

Meezeilen -exploratie reis Indonesië - Anambas archipel

Meezeilen in de Anambas archipel van Indonesië

Beeld je in: met je eigen familie of een paar goede vrienden huur je onze boot af en ontdek je één van de weinige overblijvende authentieke archipels van Indonesië: De Anambas archipel.

Snorkelen in azuurblauw water met prachtige koraalvelden en verlaten stranden, slapen onder een sterrenhemel zonder lichtvervuiling, hiken in weelderige tropische heuvels.

De tijd is blijven stilstaan in deze archipel, mensen wonen er in paalwoningen of houten huisjes op het strand, en tijdstress bestaat er niet. Kinderen varen langs in een uitgeholde boomstam, en voor je het weet zijn we uitgenodigd om hun schooltje of hun plantages te bezoeken.

Oh, en voor we het vergeten: de Anambas archipel is nauwelijks toeristisch ontwikkeld. Enkel te ontdekken per boot en zo “off-the beaten-track” dat het voorlopig enkel bezocht wordt door ervaren wereldreizigers .

Dit is een zuivere “back-to-basics” reis waar je nog lang over zal praten!

Ben jij er klaar voor?

PS: dit is geen zeilvakantie (tenzij je er een zeilvakantie van wil maken, dan verzorgen we dat graag voor je). Het is een vakantie waarin je per boot een off-the-beaten-track archipel ontdekt. Ons 17 meter voet modern luxe (zeil)jacht is ons hotel, onze uitvalsbasis en ons vervoermiddel waarmee we het authentieke leven en de pracht van de archipel ontdekken.
Er is geen zeilervaring vereist, wèl een onlesbare dorst naar avontuur, cultuur en natuur!

De Anambas Archipel (16 dagen / 21 dagen)

WAAR?

Op ca. 200km ten noordoosten van Singapore ligt een godvergeten archipel waar de tijd heeft stilgestaan en waar mensen in volstrekte harmonie met de natuur leven. Ondanks het feit dat het deel uitmaakt van Indonesië leunt deze paradijselijke archipel geografisch en cultureel gezien dichter aan bij Maleisië. De archipel herbergt vele eilanden en eilandjes, en er wonen in totaal een 40 000 inwoners.

De Anambas eilanden zijn getooid met weelderig beboste heuvels, houten vissersdorpen met kleurrijke paalwoningen, met maagdelijk mooi koraal en hagelwitte stranden, met ontelbaar veel baaien, maar het toerisme staat er nog echt in de kinderschoenen, en is zelfs kwasi onbestaand. Het gebrek aan keuze in vaste vliegverbindingen met de rest van Indonesië, en aan een uitgebreid wegennet,  is daar niet vreemd aan. De meeste toeristen die je ziet, en dat zijn er hooguit enkele per dag, zijn avonturiers en wereldzeilers die op eigen kracht de archipel exploreren.

Een absolute parel dus, die zich het best per boot laat ontdekken!

PS: je huurt de volledige boot af, voor jezelf en je familie of vrienden. Het 17m lange moderne zeiljacht is gedurende de hele exploratie onze woonst, rustplek, en transportmiddel. Het zeilen zelf beperkt zich tot 4 keren (15-uur trip tussen Tioman en Anambas (heen/terug), en 6-uur trip tussen Jemaja en Siantan (heen/terug)), voor de rest wordt er op motor gevaren. Er is geen zeilervaring vereist, wèl een onlesbare dorst naar avontuur, cultuur en natuur!

Video

AUTHENTICITIEIT

De Anambas eilanden zijn  bevolkt door vissers, die in kleine dorpen in houten huizen leven, vaak op stelten gebouwd. Het ankeren van onze boot in hun baai is voor hen, en voor de vele kinderen, altijd weer een belevenis en het is hartverwarmend hoe ze je keer op keer uitnodigen om hun schooltje te laten zien of bij hen thuis iets te komen eten. Het leven is er gedomineerd door de natuur, de mensen hebben niet veel maar zijn er gelukkig en stralen dat ook uit.

Vaak proberen we wat spullen mee te nemen uit on eigen land, die nuttig zijn voor hen. Duikbrillen, zwemvliezen (voor hun visvangst), pennen, rugzakjes voor de schoolgaande jeugd, Engelstalige kinderboeken,... Het tovert overal blije gezichten en, hoe bescheiden ook, je maakt er echt het verschil mee in hun dagelijks bestaan.

Hoewel de ontmoetingen met de lokale bewoners bij gasten aan boord altijd een diepe indruk nalaten, is Anambas ook een uitgelezen gebied om te genieten van het water en de natuur. Snorkelen, zwemmen, duiken, wandelen, of gewoon genieten van de zonsopgang... de natuur is zo mooi dat je er nederig van wordt. Weelderig groene heuvels, parelwitte stranden, en het meest kristalhelder water dat je in Zuidoost Azië vindt. Het koraal is prachtig, en aangezien de Anambas op toeristisch vlak nog ongerept is, heb je de snorkelplekken en de idyllische baaien vaak helemaal alleen voor jezelf. Zeeschildpadden leggen er hun eieren bij volle maan op het strand, en als je geluk hebt zie je er hier en daar zwemmen. Roggen, vissen in allerlei exotische kleuren, apen... je zit middenin een natuurparadijs.

 

PROGRAMMA(1-2-3)

Dag 1                     Aankomst op het eiland Tioman (Maleisië). Je wordt opgewacht aan de ferryterminal in Tekek, het hoofddorp van het eiland. Inchecken aan boord (het jacht ligt voor anker in de baai), en uitcheck-formaliteiten uit Maleisië. ’s Avonds ontdekken we het idyllische Tioman en laten ons verwennen in één van de karakteristieke restaurantjes.

Dag 2                     Inkopen van proviand voor de komende cruise (we nemen wellicht een ferry naar Mershing hiervoor). Gewenning aan boord en ’s namiddags hijsen we de zeilen voor het vertrek naar de Anambas. We verlaten de moderne wereld, varen door de nacht, en komen ’s ochtends aan in Djutan Bay op Jemaja island.
Welkom in het paradijs!

Dag 3 - 5              We zoeken de mooiste en rustigste ankerplekken van Jemaja op, snorkelen in de vrije natuur, dompelen ons onder in de lokale cultuur, verkennen het eiland, proeven allerlei lokale vruchten recht van de plantage en eten vers gevangen vis, en nog veel meer, en genieten van de rust en sereniteit van dit prachtig eiland en haar bevolking.
Slapen op dek onder de sterrenhemel, indien gewenst.

Dag 6-7                 6-uur zeiltocht naar het eiland Siantan, en haar “hoofdstad” Tarempa. Provisionering voor de komende week, bezoek aan typische lokale markten. Incheck-formaliteiten in Indonesië.

Dag 7 -13             Siantan herbergt schitterende baaitjes en dorpjes, koraalplekken met onovertroffen kleuren en fauna, en met een beetje geluk ervaren we een bijzonder natuurkundig fenomeen: ’s nachts zwemmen in bioluminescent (lichtgevend) water.
We dompelen ons onder in het rustige lokale leven, maken kennis met het schoolsysteem op de eilanden, brengen schoolgerief mee voor de kinderen, bezoeken een waterval, gaan voor anker aan prachtige onbewoonde eilandjes, en gaan iets drinken in één van de weinige, volledig uit natuurelementen opgetrokken, kleinschalige resorts.
Op de Anambas eilanden is iedere dag anders, en er is zoveel te ontdekken. En vaak sluimert de gedachte “ik zou op dit plekje, of dat eiland of dit dorpje” nog een dagje langer willen blijven...

Dag 13                  Uitcheck-formaliteiten in Tarempa. Vertrek naar Jemaja island waar we een avondzwem doen en voor anker gaan voor de nacht.

Dag 14                  Snorkelen in de baai, verkennen aan land, and ’s namiddags hijsen we de zeilen voor
                               onze nachttocht naar Tioman island.

Dag 15                  Aankomst in Tioman. Incheck formaliteiten in Maleisië. Na 14 dagen in de afgelegen Anambas genieten we van de veelvoud aan restaurantjes en eetstalletjes in Tioman.

Dag 16                  Check-out van de boot. Wij brengen je terug naar de ferryterminal in Tekek.

 

(1)      Als gast heb je de vrijheid om, in overleg met de schipper, wijzigingen aan te brengen aan het programma en naar believen meer of minder tijd te spenderen in bepaalde plaatsen, of andere plekken toe te voegen aan het programma

(2)      Het is een absolute aanrader om dit programma uit te breiden tot 21 dagen. Dit laat toe om meer tijd te spenderen op je geliefkoosde plekjes, en om meer nieuwe plekjes te ontdekken.

(3)      Hoewel we reizen in het goede seizoen kan het gebeuren dat onze reisplanning gewijzigd moet worden door weersomstandigheden. Dit maakt deel uit van het avontuurlijke reizen per boot.

 

PERIODES EN PRIJZEN 2023.

Periode (2)                                                            Duur(3)                                  Prijs(1)(4)(5)

April 2023 – September 2023                     16D/15N                              10 500 EUR

April 2023 – September 2023                     21D/20N                              12 995 EUR

 

(1)      Prijs voor de volledige boot (minimum 2, maximum 6 personen).

(2)      Beschikbare periodes hangen af van reeds gereserveerde periodes. Vraag ons naar de mogelijkheden!

(3)      De begindatum is de datum van aankomst aan boord op Tioman. De einddatum is de datum waarop je de boot verlaat in Tioman.

(4)      Inclusief: huur van boot met skipper/gids, brandstofkosten, lokale taksen en entry-fees voor natuurparken, kosten voor check-in en check-out.
Exclusief: vluchten, transport tussen Singapore en Tioman, kost voor eten en drinken op land en aan boord (ook voor de skipper), land-activiteiten (tenzij omschreven in het programma), kok aan boord (optioneel)

(5)      Kunnen we je helpen om de vlucht van/naar Singapore te organiseren? Of het transport tussen Singapore en Tioman? Laat het ons weten. Zo ligt je hele reis zorgvrij in onze handen!

Video  

DE BOOT

Onze boot is op en top uitgerust voor exploratie van afgelegen gebieden, en heeft alles aan boord om zo onafhankelijk mogelijk deze gebieden te doorkruisen. Het is 17m lang, luxueus uitgevoerd, uitgerust met oa. airconditioners, watermaker, zonnepanelen, wasmachine, en de meest moderne navigatie apparatuur.

Deze reizen worden aangeboden met een Belgische schipper die de regio goed kent. Naast de kapitein van het schip is hij je gids en begeleider op je unieke tocht naar ongerepte bestemmingen in de Anambas archipel.

 

Technische specificaties

Cabines:                              3 dubbele cabines, elk met eigen badkamer met douche en toilet

Comfort:                             Teak dek, airconditioning, wasmachine, watermaker, keuken, diepvriezer, koelkast, douche op achterdek, flat screen TV met DVD speler, radio (aansluitingen voor iPod, USB), LED verlichting in cockpit

Lengte:                                54 voet (16.8m)

Vragen? Neem gerust contact op met ons op voor een geweldige Zeilnet zeilvakantie

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op