Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Kroatië
Submenu Meezeilen

Meezeilen Kroatië

Meezeilen in Kroatië tussen droomeilanden en schilderachtige plaatsjes

Kroatië is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van watersport en zeilers in het bijzonder. Zeilen in Kroatië betekent iedere dag heerlijk zeilen van eiland naar eiland met een heerlijke zeilwind. Een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur bieden iedere zeilvakantieganger wat wils. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Zeilen, zwemmen, snorkelen, slenteren door schilderachtige plaatsjes en toeven op een terras, proeven van rauwe Dalmatische ham, pikante geitenkaas en lekkere wijn, kortom de mogelijkheden zijn flink gevarieerd. Ontdek met een zeilvakantie in Kroatië een van de mooiste zeilgebieden van de wereld.

Boek nu of lees verder voor meer informatie over meezeilen in Kroatië

Meezeilen in Kroatië is ideaal voor gezinnen

Meezeilen op het moederschip van de flottielje is perfect voor gezinnen met weinig of geen zeilervaring. Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben.  Een zonnige zeilvakantie in Kroatië om nooit te vergeten.

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Unieke schoonheid en historische bezienswaardigheden

Dalmatië is de naam van het zuidelijk gelegen kustgedeelte van Kroatië. Het gebied tussen Split en Zadar is niet alleen van een unieke schoonheid, maar biedt ook talloze historische bezienswaardigheden uit Romeinse en Griekse  tijden. De Kornati Archipel nabij Zadar is van dermate schoonheid dat het tot Nationaal Park is verheven. Ook het Nationale Park Krka genoemd naar de gelijknamige rivier is absoluut de moeite van een bezoek waard.

Het zeilgebied

De zuidkust van Kroatië, ook wel Dalmatische kust genoemd, is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. Er zijn maar 66 eilanden bewoond, maar het gebied heeft in totaal 1180 eilanden en rotsen en is bij uistek geschikt voor een zeilvakantie. De kleinste niet meer dan een rotspukkel en de grootste tot wel 30 mijl lang. Het aantal ankerplaatsen in de azuurblauwe zee is werkelijk ontelbaar en laat allerlei variaties in het vaarprogramma toe. De bergen in het achterland bieden een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee.

Luxe zeilvakantie Kroatië met schipper

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels. 
Een schipper inhuren kost vaak rond € 150 per dag of rond  € 1050 per week. 
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.
En zeiljacht kost vanaf € 2.000,- per week (3 hutten - 4 personen) afhankelijk van hoe groot het jacht is en in welke periode van het jaar. 

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.

De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Video

Zeilen met een luxe gulet in Kroatië

Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om te komen genieten van een fantastische vakantie op een gulet. Je kunt met een onbezorgd gevoel een van de schepen opstappen en vanaf minuut 1 genieten, ongeacht je leeftijd. Alles is geregeld en de boot is van alle gemakken voorzien. 

Waar het op een wat kleiner schip vaak woekeren met ruimte en worstelen met comfort is, is dat op een gulet een heel ander verhaal. Dit is een twee of driemaster, met een bemanning die je gedurende een week aan boord in de watten legt.
Het zijn grote schepen en bieden volop modern comfort en luxe. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer.  Compleet met bemanning en volledig verzorgd!  Meer informatie over zeilen met een luxe gulet in Kroatië

 

Meezeilen op het moederschip van de flottielje in Kroatië. 

Heb je vragen? neem contact op

Prijs huur hele schip per week inclusief flottielje leiding vanuit Biograd - 3 hutten

Je kunt met 4 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 300 per persoon (maximaal 5 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen.

Dit is een schip met 3 hutten/2wc. Een hut is voor de schipper en eventueel co-schipper. De andere 2 hutten plus de salon zijn voor de gasten. Er kunnen 2 personen in een hut slapen.

Prijzen zijn per schip en inclusief:

 • Accommodatie aan boord
 • Diensten van ervaren flottielje schipper en co-schipper
 • Bedlinnen

Na boeking ontvang je een informatiepakket met verdere gegevens over de reis en Kroatië.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht en transfer
 • Kosten tijdens verblijf aan boord, eten en drinken ca.  € 15/25 pp/per dag
 • Schoonmaakkosten € 190,- (3 hutten)
 • Diesel ca € 110/130,- per week
 • Havenkosten ca € 290/350,- per week
 • Toeristen belasting € 1,35- pp/per dag 
 • SGR toeslag en Calamiteitenfonds € 25,-

Vluchten en transfer

 • Vlucht op Zadar (voor Biograd) zie: www.cheaptickets.nl (vaak met een overstap in Zagreb)
 • Vlucht op Split zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl of www.easyjet.com
 • Transfers vanaf  luchthaven in Split naar Biograd per taxi, ca € 130,- . Reistijd ca 1,45 uur.  
 • Transfers vanaf luchthaven in Zadar naar Biograd per taxi ca € 50,-. Reistijd ca 30 min.
 • Eigen vervoer:  Biograd ligt op ca 1600 km van Utrecht.
 • Indien eigen vervoer: parkeren is mogelijk in de jachthaven voor ca  € 9,-  per dag. Buiten de jachthaven gratis parkeren.

Vertrekhaven Biograd 

Onze starthaven voor flottielje zeilvakantie in Kroatië is Biograd. Deze haven is zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.

 • Biograd:  De plaats Biograd ligt mooi centraal tussen Zadar/Sukosan en Sibenik en is een ideale uitvalsbasis voor allerlei excursies. Het is een levendig stadje met een heerlijke boulevard om op te flaneren. Hier zijn gezellige restaurants, cafés en souvenirwinkeltjes. Voor de inkopen aan boord is er in Biograd een grote supermarkt direct naast de haven.  De moderne jachthaven, Marina Kornati, heeft 300 ligplaatsen en alle faciliteiten zijn aanwezig. Je kunt je auto hier veilig achterlaten. De haven is ook goed bereikbaar vanaf de vliegvelden in Split en Zadar.  Biograd ligt op 1560 km vanaf Utrecht, waarvan het grootste deel autosnelweg.

Kosten tijdens verblijf aan boord:

Bij een goede planning vooraf hoort ook proviandering voor ontbijt, lunch, drankjes e.d. In de jachthavens zijn enkele supermarktjes, terwijl langs de kust nog enkele plekken zijn waar de scheepsvoorraad aangevuld kan worden. We plannen echter om de bevoorrading aan het begin van de reis zo volledig mogelijk te regelen.

De eerste dag is er tijd om alvast boodschappen te doen. Het ontbijt en de lunch worden meestal aan boord gebruikt en door de deelnemers zelf verzorgd. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaan. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. 
De schepen zijn uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken). Een uitstekende taverna-traditie met redelijke prijzen nodigt natuurlijk wel uit tot regelmatig restaurantbezoek.

Als je de boot als familie hebt afgehuurd heb je alle kosten voor proviandering in eigen hand. 
Reken op ongeveer €15 tot €25 per persoon per dag voor eten en drinken. 
Hier komen de kosten voor schoonmaak, diesel en eventuele havenkosten nog bij. 
Zie ook hier boven bij “niet inbegrepen”.
De schipper is voor al deze kosten van bijdrage vrijgesteld.

Kosten voor het eten aan wal en persoonlijke uitgaven. 

Afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon is ongeveer €15 tot €30 per persoon per dag nodig. Het al dan niet "breed uitmeten" in de taverna's is hier medebepalend. Restaurants zijn nog steeds goedkoop en in vele baaitjes langs de kust is een restaurant te vinden. Kosten aan boord zijn gering in vergelijking met kosten buiten de deur. Neem altijd extra geld mee! 

De schipper is van bijdrage vrijgesteld zowel aan boord als aan de wal. De eventuele co-schipper betaalt voor zich zelf.

Tot slot:

De 8 daagse reizen vanuit Biograd starten en eindigen in Marina Kornati.

Aan boord op zat. vanaf  17.00 / Van boord op zat. 09.00 uur.
Max aantal gasten is 5
Groepen kunnen een heel zeiljacht afhuren. Offertes op aanvraag.
Noot: Op veel reizen varen flottieljeboten mee.

Meer weten over meezeilen?  Meezeilen en veel gestelde vragen 

Fotoalbum van een zeilvakantie Kroatië boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op