Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Kroatië

Meezeilen Kroatië

Meezeilen in Kroatië tussen droomeilanden en schilderachtige plaatsjes

Kroatië is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van watersport en zeilers in het bijzonder. Zeilen in Kroatië betekent iedere dag heerlijk zeilen van eiland naar eiland met een heerlijke zeilwind. Een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur bieden iedere zeilvakantieganger wat wils. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Zeilen, zwemmen, snorkelen, slenteren door schilderachtige plaatsjes en toeven op een terras, proeven van rauwe Dalmatische ham, pikante geitenkaas en lekkere wijn, kortom de mogelijkheden zijn flink gevarieerd. Ontdek met zeilen in Kroatië een van de mooiste zeilgebieden van de wereld.

Boek nu of lees verder voor meer informatie over meezeilen in Kroatië

Meezeilen in Kroatië is ideaal voor gezinnen

Meezeilen op het moederschip van de flottielje is perfect voor gezinnen met weinig of geen zeilervaring. Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben.  Een zonnige zeilvakantie in Kroatië om nooit te vergeten.

Onze klanten geven ons een 9.59.5

Unieke schoonheid en historische bezienswaardigheden

Dalmatië is de naam van het zuidelijk gelegen kustgedeelte van Kroatië. Het gebied tussen Split en Zadar is niet alleen van een unieke schoonheid, maar biedt ook talloze historische bezienswaardigheden uit Romeinse en Griekse  tijden. De Kornati Archipel nabij Zadar is van dermate schoonheid dat het tot Nationaal Park is verheven. Ook het Nationale Park Krka genoemd naar de gelijknamige rivier is absoluut de moeite van een bezoek waard.

Het zeilgebied

De zuidkust van Kroatië, ook wel Dalmatische kust genoemd, is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. Er zijn maar 66 eilanden bewoond, maar het gebied heeft in totaal 1180 eilanden en rotsen. De kleinste niet meer dan een rotspukkel en de grootste tot wel 30 mijl lang. Het aantal ankerplaatsen in de azuurblauwe zee is werkelijk ontelbaar en laat allerlei variaties in het vaarprogramma toe. De bergen in het achterland bieden een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee.

Luxe zeilvakantie Kroatië met schipper

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in de Middellandse Zee, Caribbean of een andere exotische bestemming en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels. 
Een schipper inhuren kost vaak rond 150 euro per dag of rond 1000 euro per week. 
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.

De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Meezeilen op het moederschip van de flottielje in Kroatië. 

Heb je vragen? neem contact op

Prijs huur hele schip per week vanuit Biograd - 3 hutten

Je kunt met 4 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 300 per persoon (maximaal 5 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen.

Dit is een schip met 3 hutten/2wc. Een hut is voor de schipper en eventueel co-schipper. De andere 2 hutten plus de salon zijn voor de gasten. Er kunnen 2 personen in een hut slapen.

Prijs huur hele schip per week vanuit Split of Korcula - 3 hutten

Je kunt met 4 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 300 per persoon (maximaal 5 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen.

Dit is een schip met 3 hutten/2wc. Een hut is voor de schipper en eventueel co-schipper. De andere 2 hutten plus de salon zijn voor de gasten. Er kunnen 2 personen in een hut slapen.

De flottielje vanuit Split is een 2-weekse flottielje. Halverwege is de flottielje in Krocula waar het mogelijk is om aan boord / van boord te gaan en op die manier de eerste of de tweede week mee te zeilen op het moederschip van de flottielje. 
De ferry van/naar Korcula kost ca 160 kuna/ (ca 22 euro) per persoon. 
Vooral online tickets kopen/reserveren. Ticket enkele reis Split - Korcula of v.v. met www.jadrolinija.hr  of www.korculainfo.com/ferries/

Prijzen zijn per schip en inclusief:

 • Accomodatie aan boord
 • Diensten van ervaren flottielje schipper en co-schipper
 • Bedlinnen

Na boeking ontvang je een informatiepakket met verdere gegevens over de reis en Kroatië.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht en transfer
 • Kosten tijdens verblijf aan boord
 • Schoonmaakkosten boot met 3 hutten € 140,-
 • Diesel ca € 80/100,- per week
 • Havenkosten ca € 250/300,- per week
 • Toeristen belasting € 1,35- pp/per dag 
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Calamiteitenfonds 2,50
 • Indien eigen vervoer: parkeren is mogelijk in de jachthaven voor ca  € 9,-  per dag. Buiten de jachthaven gratis parkeren.

Vluchten en transfer

 • Vlucht op Zadar (voor Biograd) zie: www.cheaptickets.nl (vaak met een overstap in Zagreb)
 • Vlucht op Split zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl of www.easyjet.com
 • Transfers vanaf  luchthaven in Split naar Biograd per taxi, ca € 130,- . Reistijd ca 1,45 uur.  
 • Transfers vanaf luchthaven in Zadar naar Biograd per taxi ca € 50,-. Reistijd ca 30 min.
 • Eigen vervoer:  Biograd ligt op ca 1600 km van Utrecht. 

Kosten tijdens verblijf aan boord en eten / drinken
Voor kosten aan boord zie boven onder "niet ingebrepen". 
De eerste dag is er tijd om alvast boodschappen te doen. Het ontbijt en de lunch worden meestal aan boord gebruikt en door de deelnemers zelf verzorgd. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaan. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. 

De schepen zijn  uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken). Een uitstekende taverna-traditie met redelijke prijzen nodigt natuurlijk wel uit tot regelmatig restaurantbezoek. Voor het eten aan de wal en persoonlijke uitgaven, afhankelijk van uitgavepatroon, ca. € 200/250,- per persoon per week. Het al dan niet "breed uitmeten" in de taverna's is hier medebepalend.

De schipper is van bijdrage vrijgesteld zowel aan boord als aan de wal. De co-schipper betaalt voor zich zelf.

Tot slot:
De 8 daagse reizen vanuit Biograd starten en eindigen in Marina Kornati.

De 15 dgn reis vanuit Split start en eindigt in Split of Trogir.
Aan boord op zat. vanaf  17.00 / Van boord op zat. 09.00 uur.
Max aantal gasten is 5
Groepen kunnen een heel zeiljacht afhuren. Offertes op aanvraag.
Noot: Op veel reizen varen flottieljeboten mee.

Meer weten over meezeilen? zie Meezeilen en veel gestelde vragen 

Vragen? Neem gerust contact op met ons of boek direct een geweldige Zeilnet zeilvakantie

onze schippers
reviews
Veelgestelde vragen

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.