Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Italië
Submenu Meezeilen

Meezeilen Italië

Meezeilen in Italië is een heerlijk ontspannen vakantie

Voor mensen die van eten houden is Italië een droombestemming. Beleef de wereld van de "cucina italiana"! Pasta, pizza, gelato en expresso.  Je hoeft helemaal niets te weten van een zeilboot om mee te gaan. Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren of je al aanwezige ervaring nog meer in de praktijk brengen dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land.  

Het zeilgebied 

Deze zeilvakantie vertrekt vanuit Salerno en voert langs de Italiaanse westkust langs de populaire Amalfi kust zo'n 50 kilometer onder Napels. Het vaargebied is ideaal voor zeilen. Moderne marina's afgewisseld met dromerige vissershaventjes bieden een gevarieerd scala aan zeilmogelijkheden. De Cilento is vrijwel onbekende gebied en een oase van rust en nog hartstikke puur.  De verlaten baaitjes aan de smaragdgroene zee zijn adembenemend. Het nationale park Cilento, dat de regio voor een groot deel beslaat, barst van de geweldige natuur en bemachtigde daardoor in 1998 een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Tijdens het zeilen vanuit Salerno wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden is het weer over het algemeen stabiel en lekker zonnig. Gemiddeld is de wind tussen de 3-5 Beaufort en is de zee rustig.

Ideale zeilwind

Vaak wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Niet alleen een ideale zeilwind, maar ook lekker verkoelend in de warme zomermaanden.  De dagafstanden tijdens meezeilen bij de kust van Napels zijn niet te lang en variëren van 10 tot 25 mijl. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water. Er wordt afgewisseld tussen baaien en haventjes.

Meezeilen op het moederschip van de flottielje in Italië. 

Meezeilen op het moederschip van de flottielje is perfect voor gezinnen met weinig of geen zeilervaring. Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben.  Een zonnige zeilvakantie in Italië om nooit te vergeten.

  • We bieden in 2021 geen meezeilen rond Elba aan. Voor 2022 waarschijnlijk weer wel. 
   Wil je rond Elba meezeilen vraag dan een offerte aan voor zeiljacht huren  met Italiaanse schipper die Engels spreekt.

Meezeilen in het flottielje van Salerno

 Meer informatie over meezeilen in het flottielje van Salerno

Prijzen

Prijs huur hele schip voor periode 17/7 - 24/7 - Salerno - Salerno

Prijs huur hele schip voor 4 personen voor een week: € 2.595,-

Prijs huur hele schip voor 5 personen voor een week: € 2.895,-

Prijs huur hele schip voor 6 personen voor een week: € 3.395,-


Prijs huur hele schip voor periode 24/7 - 7/8 - Salerno - Salerno

Prijs huur hele schip voor 4 personen voor twee weken € 4.695,-

Prijs huur hele schip voor 5 personen voor twee weken € 5.395,-

Prijs huur hele schip voor 6 personen voor twee weken € 6.395,-


Noot: Dit is het moederschip van de flottielje Salerno - Salerno.
Het zeiljacht is een Bavaria 45 of Sun Odyssey 449 met 4 hutten/2wc. 

Prijzen zijn per persoon en inclusief:

 • Accomodatie aan boord
 • Diensten van ervaren schipper (Italiaanse schipper die Engels spreekt)
 • Bedlinnen

Niet inbegrepen:

 • vlucht Amsterdam - Napels retour zie www.transavia.com of www.cheaptickets.nl
 • Taxikosten van Napels naar Salerno: one-way  € 100,-
 • Kosten tijdens verblijf aan boord
 • Schoonmaakkosten € 150,-
 • Bedlinnen € 15,- pp
 • Havenkosten ca € 200,-/275,- (per week)
 • Diesel kosten ca € 100/130,- (per week)
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Calamiteitenfonds € 2,50

Deze zeilvakantie vertrekt vanuit Salerno en voert langs de Italiaanse westkust langs de populaire Amalfi kust zo'n 50 kilometer onder Napels. Het vaargebied is ideaal voor zeilen. De Cilento is vrijwel onbekende gebied en een oase van rust en nog hartstikke puur.  De verlaten baaitjes aan de smaragdgroene zee zijn adembenemend. Het nationale park Cilento, dat de regio voor een groot deel beslaat, barst van de geweldige natuur en bemachtigde daardoor in 1998 een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Tijdens het zeilen vanuit Salerno wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden is het weer over het algemeen stabiel en lekker zonnig. Gemiddeld is de wind tussen de 3-5 Beaufort en is de zee rustig.

De afstanden variëren van 10 tot 25 mijl.  Onderweg heb je voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik in helder blauw water, een lunch en de omgeving. 

Voorbeeld route: Salerno 1 week meezeilen & flottielje zeilen

Voorbeeld route: Salerno 2 weken meezeilen & flottielje zeilen

Flottieljeleiding/schipper:

De flottieljeleiding/schipper is zeer ervaren en bekend met de regio. De reis vanuit Salerno wordt uitgevoerd onder begeleiding van de verhuurder/agent in Salerno.
Deze flottielje leider/schipper spreekt Engels en Italiaans. Zij kunnen je adviseren over alle beste ankerplaatsen, havens, vissersdorpen en restaurants en kennen natuurlijk de leukste plekjes  die het gebied te bieden heeft.

Havenkosten: Tijdens deze reis zullen we proberen om zo veel mogelijk voor anker te liggen. De eerste en laatste haven in Salerno is gratis. In Amalfi, Capri en Positano is het verplicht om in de haven te liggen of een boei te nemen.  De kosten zijn ca 10 euro per meter van het jacht. In de andere havens zijn meer mogelijkheden om voor anker te liggen. Dit is wel afhankelijk van wind en weer.  

Informeer naar beschikbaarheid

Kosten tijdens verblijf aan boord:

Bij een goede planning vooraf hoort ook proviandering voor ontbijt, lunch, drankjes e.d. In de jachthaven zijn enkele supermarktjes, terwijl langs de kust nog enkele plekken zijn waar de scheepsvoorraad aangevuld kan worden. We plannen echter om de bevoorrading aan het begin van de reis zo volledig mogelijk te regelen.

De eerste dag is er tijd om alvast boodschappen te doen. Het ontbijt en de lunch worden meestal aan boord gebruikt en door de deelnemers zelf verzorgd. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaan. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. 
De schepen zijn uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken). Een uitstekende taverna-traditie met redelijke prijzen nodigt natuurlijk wel uit tot regelmatig restaurantbezoek.

Als je de boot als familie hebt afgehuurd heb je alle kosten voor proviandering in eigen hand. 
Reken op ongeveer €15 tot €25 per persoon per dag voor eten en drinken. 
Hier komen de kosten voor schoonmaak, diesel en havenkosten nog bij. 
Zie ook hier boven bij “niet inbegrepen”.
De schipper is voor al deze kosten van bijdrage vrijgesteld.

Kosten voor het eten aan wal en persoonlijke uitgaven. 

Afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon is ongeveer €15 tot €30 per persoon per dag nodig. Het al dan niet "breed uitmeten" in de taverna’s is hier medebepalend. Restaurants zijn nog steeds goedkoop en in vele baaitjes langs de kust is een restaurant te vinden. Kosten aan boord zijn gering in vergelijking met kosten buiten de deur. Neem altijd extra geld mee! 

De schipper is van bijdrage vrijgesteld zowel aan boord als aan de wal. De eventuele co-schipper betaalt voor zich zelf.

Vertrek en aankomst:

 • Alle reizen starten en eindigen in Salerno
 • Aan boord zaterdag vanaf 17.00 uur
 • Van boord  zaterdag vanaf 09.00 uur

Aanvullende info:

 • Max aantal gasten is 6.
 • Groepen kunnen een heel zeiljacht afhuren.
 • Offertes op aanvraag.
 • Noot: Met deze reizen varen flottieljeboten mee.

Vragen? Neem gerust contact op 

meer weten over meezeilen?
video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op