Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Italië
Submenu Meezeilen

Meezeilen Italië

Meezeilen in Italië is een heerlijk ontspannen vakantie

Voor mensen die van eten houden is Italië een droombestemming. Beleef de wereld van de "cucina italiana"! Pasta, pizza, gelato en expresso.  Je hoeft helemaal niets te weten van een zeilboot om mee te gaan. Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren of je al aanwezige ervaring nog meer in de praktijk brengen dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land.  

Het zeilgebied De Toscaanse Archipel

Startpunt van onze meezeilreis in Italië is Puntone/Scarlino. Het zeilgebied De Toscaanse Archipel met de eilanden Elba, Capraia en Giglio behoren tot één van de mooiste zeilgebieden van de wereld. Moderne marina's afgewisseld met dromerige vissershaventjes bieden een gevarieerd scala aan zeilmogelijkheden. De Archipelago Toscana herbergt een aantal nationale onderwaterparken en dit prachtige onderwater wereld is zeer populair bij snorkelaars en duikers.

Ideale zeilwind

Vaak wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Niet alleen een ideale zeilwind, maar ook lekker verkoelend in de warme zomermaanden.  De dagafstanden tijdens meezeilen rond Elba zijn niet te lang en variëren van 10 tot 25 mijl. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water. Er wordt afgewisseld tussen baaien en haventjes.

Meezeilen op het moederschip van de flottielje in Italië. 

Meezeilen op het moederschip van de flottielje is perfect voor gezinnen met weinig of geen zeilervaring. Het gebied is ideaal om met kinderen- tieners te zeilen. In de schoolvakanties zijn er veel flottielje-boten met gezinnen met kinderen-tieners. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar. En kinderen zouden geen kinderen zijn als ze niet binnen enkele minuten nieuwe 'beste' vrienden hebben.  Een zonnige zeilvakantie in Italië om nooit te vergeten.

Prijs huur hele schip per week vanuit Follonica/Puntone/Marina Scarlino - Schip met 3 hutten

 • 22/07 - 29/07 voor € 3295,-   

Je kunt met 4 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 300 per persoon (maximaal 5 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen. Dit is een schip met 3 hutten/2wc. Een hut is voor de schipper en eventueel co-schipper. De andere 2 hutten plus de salon zijn voor de gasten. Er kunnen 2 personen in een hut slapen.

Prijzen meezeilen vanuit Salerno klik hier 

Prijzen zijn per schip en inclusief:

 • Accommodatie aan boord
 • Diensten van ervaren flottielje schipper en soms ook een co-schipper
 • Bedlinnen

Na boeking ontvang je een informatiepakket met verdere gegevens over de reis en Italië.

Niet inbegrepen:

 • vlucht Amsterdam - Pisa retour v.a.  € 250,-
  Tip: zie www.transavia.com
 • Transfer met de trein ca. € 7,- enkele reis  (1,5 uur)
  voor informatie over treinvervoer zie: www.trenitalia.com
 • Taxikosten van Follonica treinstation naar de jachthaven
  in Puntone/Scarlino. € 25,- (ca 15 km)
 • Kosten tijdens verblijf aan boord, eten en drinken €15/25 pp per dag
 • Schoonmaakkosten € 190,-
 • Havenkosten ca € 225/350,-
 • Diesel kosten ca € 100/130,-
 • SGR toeslag en Calamiteitenfonds: € 25,-

Kosten tijdens verblijf aan boord:

Bij een goede planning vooraf hoort ook proviandering voor ontbijt, lunch, drankjes e.d. In de jachthaven zijn enkele supermarktjes, terwijl langs de kust nog enkele plekken zijn waar de scheepsvoorraad aangevuld kan worden. We plannen echter om de bevoorrading aan het begin van de reis zo volledig mogelijk te regelen.

De eerste dag is er tijd om alvast boodschappen te doen. Het ontbijt en de lunch worden meestal aan boord gebruikt en door de deelnemers zelf verzorgd. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaan. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. 
De schepen zijn uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken). Een uitstekende taverna-traditie met redelijke prijzen nodigt natuurlijk wel uit tot regelmatig restaurantbezoek.

Als je de boot als familie hebt afgehuurd heb je alle kosten voor proviandering in eigen hand. 
Reken op ongeveer €15 tot €25 per persoon per dag voor eten en drinken. 
Hier komen de kosten voor schoonmaak, diesel en havenkosten nog bij. 
Zie ook hier boven bij “niet inbegrepen”.
De schipper is voor al deze kosten van bijdrage vrijgesteld.

Kosten voor het eten aan wal en persoonlijke uitgaven. 

Afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon is ongeveer €15 tot €30 per persoon per dag nodig. Het al dan niet "breed uitmeten" in de taverna’s is hier medebepalend. Restaurants zijn nog steeds goedkoop en in vele baaitjes langs de kust is een restaurant te vinden. Kosten aan boord zijn gering in vergelijking met kosten buiten de deur. Neem altijd extra geld mee! 

De schipper is van bijdrage vrijgesteld zowel aan boord als aan de wal. De eventuele co-schipper betaalt voor zich zelf.

Vertrek en aankomst:

 • Alle reizen starten en eindigen in Marina Scarlino.
 • Aan boord zaterdag vanaf 17.00 uur
 • Van boord  zaterdag vanaf 09.00 uur

Voorbeeld route 1 week rond Elba1-weekse zeilroute Elba zeilen

Hoe bereik je Puntone/Scarlino
Eigen vervoer : (Puntone/Scarlino ligt op 1450 km van Utrecht.) Als je met eigen auto naar Puntone/Scarlino komt kan je de auto in Puntone laten staan. In de haven zijn parkeermogelijkheden. 

Vliegen : Andere mogelijkheid is om naar Pisa te vliegen en daarna de trein naar Follonica te nemen. Kosten vliegticket vanaf € 200,- en te boeken via internet. Dit ticket kun je dus zelf regelen.

Bedenk, hoe eerder je een vliegticket boekt hoe goedkoper. Voor meer informatie zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl

Tip : Vliegtickets doordeweeks zijn goedkoper dan in het weekend. Leuk idee is misschien om de zeilvakantie met een dagje Pisa te combineren en de beroemde scheve toren, de Campanile, te bezoeken.

Trein : Pisa - Follonica: Voor info over treinvervoer zie www.trenitalia.com Er gaat elk uur een trein.

Aanvullende info:

 • Max aantal gasten is 5.
 • Groepen kunnen een heel zeiljacht afhuren.
 • Offertes op aanvraag.
 • Noot: Met deze reizen varen flottieljeboten mee.

Vragen? Neem gerust contact op

meer weten over meezeilen?
video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op