Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen Italië

Meezeilen Italië

Meezeilen in Italië is een heerlijk ontspannen vakantie

Voor mensen die van eten houden is Italië een droombestemming. Beleef de wereld van de "cucina italiana"! Pasta, pizza, gelato en expresso.  Je hoeft helemaal niets te weten van een zeilboot om mee te gaan. Wil je wel leren sturen, zeilen hijsen en navigeren of je al aanwezige ervaring nog meer in de praktijk brengen dan ben je welkom. De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land.  

Prijzen en vertrekdata meezeilen Italië rond Elba

Het zeilgebied De Toscaanse Archipel

Startpunt van onze meezeilreis in Italië is Puntone/Scarlino. Het zeilgebied De Toscaanse Archipel met de eilanden Elba, Capraia en Giglio behoren tot één van de mooiste zeilgebieden van de wereld. Moderne marina's afgewisseld met dromerige vissershaventjes bieden een gevarieerd scala aan zeilmogelijkheden. De Archipelago Toscana herbergt een aantal nationale onderwaterparken en dit prachtige onderwater wereld is zeer populair bij snorkelaars en duikers.

Ideale zeilwind

Vaak wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Niet alleen een ideale zeilwind, maar ook lekker verkoelend in de warme zomermaanden.  De dagafstanden tijdens meezeilen rond Elba zijn niet te lang en variëren van 10 tot 25 mijl. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water. Er wordt afgewisseld tussen baaien en haventjes.

 

Vragen? Neem gerust contact op 

meer weten over meezeilen?
video over meezeilen
onze schippers
reviews
veelgestelde vragen

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.