Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilboot-huren-sardinie-boot-en-strandje.jpg

Voorbeeld Route 8 dagen Meezeilen rond Sardinië

Ga meezeilen bij Sardinië en ontdek de leukste plekjes in de Maddalena Archipel. Onderstaande route is één van de mogelijke routes. De schipper kiest vertrek- en eindpunt, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.

Dag 1

Vanaf 17 uur ben je welkom aan boord in Marina Moys Olbia. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we kennis met elkaar en krijg je een rondleiding door het schip. ’s Avonds gaan we eten in één van de lokale restaurantjes.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we boodschappen doen. In Olbia is een grote supermarkt vlak bij de haven. Onderweg komen we niet zoveel supermarkten meer tegen, dus we slaan gelijk groot in.

Na het opruimen van de boodschappen gooien we de lijnen los en zeilen oostwaarts de Golf van Olbia in. Onderweg zoeken we naar dolfijnen bij een viskwekerij en in Cala Moresca gooien we ons anker uit voor de lunch. Je kunt hier ook prachtig snorkelen.     Na een verfrissende duik zeilen we door naar Golfo Aranci waar we vlakbij het strand voor anker gaan in kristalhelder water.

We kunnen met de bijboot naar de wal om een restaurantje op te zoeken of we koken aan boord. ‘s Avonds kun je langs de kraampjes in de kleine straatjes van het gezellige dorpje wandelen. De schipper weet ook nog een lekker ijstentje te vinden voor de liefhebbers.

Dag 4

Na een heerlijk ontbijtje hijsen we de zeilen en varen door de archipel langs de havenplaats La Maddalena. We gaan voor anker tussen de eilandjes Razzoli, Santa Maria en Budelli. Dit worden de Caribean van Europa genoemd en niet voor niets… fris groen begroeide rotseilandjes met parelwitte strandjes en fantastisch helder water in allerlei tinten blauw en turkoois. Het is hier volop genieten!

In de namiddag gaan we weer ankerop en zeilen door naar Porto Pozzo, een klein dorpje gelegen aan een heel smal fjord wat diep in het vasteland verscholen ligt. Hier pikken we een boei op die de schipper al heeft gereserveerd.                                                       ’s Avonds gaan we heerlijk eten met onze voetjes in het zand bij Pizzeria Ristorante Battino. Dit is een klein, authentiek en geweldig goed restaurantje met heerlijke pizza’s, risotto’s en fijne grillgerechten.

Noot: als de weersomstandigheden gunstig zijn, varen we vandaag naar Bonifacio op het Franse eiland Corsica in plaats van bovenstaande route. Deze prachtige en sfeervolle middeleeuwse havenstad vinden we verscholen in een enorm hoog en diep fjord gelegen aan de zuidkust.

Dag 5

Vandaag zeilen we door de Maddalena Archipel via de baai van Arzachena naar Cannigione, een voormalig vissersplaatsje. Het is een authentiek Sardijns dorp met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Het is een leuke plek voor een heerlijke lunch.

’s Middags zeilen we naar een beschut baaitje, Cala Stagnali op het eiland Caprera. Het is een soort binnenmeer en daardoor erg rustig. Je kunt hier heerlijk suppen. We liggen midden in de natuur en gaan vanavond lekker genieten van een heuse boord BBQ.

Dag 6

Vandaag zeilen we een langere route zuidwaarts langs de Costa Smeralda, de goudkust van Sardinië. We gaan richting La Tavolara, een indrukwekkend eiland en tevens het kleinste koninkrijk ter wereld. In een baai tegenover La Tavolara bij Porto San Paolo gaan we voor anker in super helder water. We koken ons maaltje aan boord of kunnen aan de wal gaan eten en genieten van een gezellige avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7

We beginnen deze ochtend sportief voor degene die dat leuk vindt. De schipper neemt je mee op snorkeltour langs een heel klein eilandje wat hij “de broedkamer” noemt. Vele soorten en vooral jonge vis, anemonen, sponzen en korstmossen zijn er hier te zien, heel bijzonder. Na dit snorkelavontuur gaan we ankerop en zeilen relaxed langs de spectaculair mooie kust van Sardinië. We zoeken voor de siësta een rustige ankerplek op in één van de baaien die we onderweg tegenkomen. Hier nemen we nog een laatste frisse duik.

Na dit uitstapje zeilen we door en ronden de vuurtoren op Isola Bocca op weg naar de marina van Olbia, de eindbestemming van deze reis.

‘s Avonds gaan we met zijn allen uit eten en maken er een super gezellige laatste avond van.

Dag 8

Na het ontbijt is het om 9 uur tijd om afscheid te nemen van schip en schipper. Je reist terug met transfer, bus of taxi naar het vliegveld van Olbia.

Noot: Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting. Bij gunstige omstandigheden kunnen we dus ook naar Corsica zeilen en een nacht in de haven van Bonifacio liggen. 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.