Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilboot-huren-sardinie-boot-en-strandje.jpg
Submenu Meezeilenpijltje

Voorbeeld Route 8 dagen Meezeilen rond Sardinië

Ga meezeilen bij Sardinië en ontdek de leukste plekjes in de Maddalena Archipel. Onderstaande route is één van de mogelijke routes. De schipper kiest vertrek- en eindpunt, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.

Dag 1

Vanaf 17 uur ben je welkom aan boord in Porto Turistico La Caletta. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we kennis met elkaar en krijg je een rondleiding door het schip. ’s Avonds gaan we eten in één van de lokale restaurantjes.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we boodschappen doen. In La Caletta is een goede supermarkt vlak bij de haven. Onderweg komen we niet zoveel supermarkten meer tegen, dus we slaan gelijk groot in.

Na het opruimen van de boodschappen gooien we de lijnen los en zeilen noordwaarts richting La Tavolara, het kleinste koninkrijk ter wereld. Een slimme Corsicaan met de naam Guiseppe Bertoleoni, die destijds neerstreek op deze onbewoonde rots, begroette de koning Carlo van Sardinië met de woorden: “de koning van Tavolara begroet de koning van Sardinië”. De koning was dermate geamuseerd dat hij de Corsicaan het eiland schonk en dit zelfs schriftelijk bevestigde. Tot op de dag van vandaag zijn de enige bewoners zo’n 20 nazaten van de familie Bertoleoni, ze werken allemaal in eén van de twee plaatselijke restaurants.

In de luwte van Tavolara zoeken we een ankerplaats in één van de vele omringende baaien.

Dag 3

We zeilen vandaag naar de Costa Smeralda. De Costa Smeralda is in de Mediterranee natuurlijk een begrip met havens als Porto Cervo en Porto Rotondo waar de high society met haar megajachten zijn neergestreken. Ze komen hier niet voor niets, het is er spectaculair mooi!

Onderweg droppen we ons anker voor de lunch in een baaitje op Isola Mortorio, een prachtige plek voor de lunch en om te snorkelen!

Na de lunch gaan we weer ankerop en zeilen het laatste stukje naar Cala Volpe waar we voor de nacht ons anker laten vallen in azuurblauw en kristalhelder water. Deze smalle en beschutte baai ligt diep in het land verscholen, je waant je op een filmset, het is er werkelijk onwaarschijnlijk mooi!

Dag 4

Na een frisse ochtendduik koersen we vandaag naar de Maddalena Archipel.

La Maddalena is het grootste maritieme natuurpark van Sardinië en bestaat uit zeven grotere en twintig kleinere eilandjes. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn. Op deze ongerepte eilandjes in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op het eiland Spargi. De grootste eilanden zijn La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria.

Onderweg gaan we in één van de vele prachtige baaitjes voor anker om te lunchen en een frisse duik te nemen. Ook is het hier weer prachtig om te snorkelen.

We zoeken daarna uit één van de vele baaien tussen de eilanden een romantische en rustige baai op voor de nacht en pikken een boei op of gaan voor anker.

Dag 5

Na een heerlijk ontbijtje hijsen we de zeilen en varen door de archipel langs de havenplaats La Maddalena. We gaan voor anker tussen de eilandjes Razzoli, Santa Maria en Budelli. Dit worden de Caribean van Europa genoemd en niet voor niets… fris groen begroeide rotseilandjes met parelwitte strandjes en fantastisch helder water in allerlei tinten blauw en turkoois. Het is hier volop genieten!

In de namiddag gaan we weer ankerop en zeilen door naar Porto Pozzo, een klein dorpje gelegen aan een heel smal fjord wat diep in het vasteland verscholen ligt. Hier pikken we een boei op die de schipper al heeft gereserveerd. ’s Avonds gaan we heerlijk eten met onze voetjes in het zand bij Pizzeria Ristorante Battino. Dit is een klein, authentiek en geweldig goed restaurantje met heerlijke pizza’s, risotto’s en fijne grillgerechten.

Noot: als de weersomstandigheden de komende dagen gunstig zijn, kunnen we vandaag naar Bonifacio op het Franse eiland Corsica zeilen in plaats van bovenstaande route. Deze prachtige en sfeervolle middeleeuwse havenstad vinden we verscholen in een enorm hoog en diep fjord gelegen aan de zuidkust. Dit is echter wel voor de liefhebbers die een paar dagen door willen zeilen zonder voor anker te gaan tijdens de lunch.

Dag 6

Vandaag zeilen we een langere route zuidwaarts langs de Costa Smeralda, de goudkust van Sardinië. We gaan weer richting La Tavolara. Onderweg zoeken we naar dolfijnen bij een viskwekerij en in Cala Moresca gooien we nog even ons anker uit voor de lunch.

Na onze verfrissende duik zeilen we door naar de baai van Porto San Paolo. Ook hier weer superhelder en kristalblauw water met mooie ankergrond. We koken ons maaltje aan boord of kunnen aan de wal gaan eten en genieten van een gezellige avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7

We beginnen deze ochtend relaxed maar sportief voor degene die dat leuk vindt. De schipper neemt je mee op snorkeltour langs een heel klein eilandje wat hij “de broedkamer” noemt. Vele soorten en vooral jonge vis, anemonen, sponzen en korstmossen zijn er hier te zien, heel bijzonder. Na dit snorkelavontuur gaan we rond het middaguur ankerop en zeilen relaxed langs de spectaculair mooie kust van Sardinië. Tijdens het zeilen komen we op dit deel regelmatig dolfijnen tegen…

Als we nog tijd hebben gaan we onderweg voor het strand nog voor anker voor een duikje in het zilte nat of we zeilen direct door naar onze eindbestemming La Caletta. Direct naast de haven ligt ook nog een prachtig strand, voor de zonaanbidders die nog wat willen genieten van het namiddagzonnetje ideaal. ‘s Avonds gaan we met zijn allen uit eten en maken er een supergezellige laatste avond van.

Dag 8

Na het ontbijt is het om 9 uur tijd om afscheid te nemen van schip en schipper. Je reist terug met bus of taxi naar het vliegveld van Olbia. 

Noot: Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op