Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilboot-huren-sardinie-boot-en-strandje.jpg
Submenu Meezeilen

Voorbeeld Route 8 dagen Meezeilen rond Sardinië

Ga meezeilen bij Sardinië en ontdek de leukste plekjes in de Maddalena Archipel. 

Onderstaande route is één van de mogelijke routes. De schipper kiest vertrek- en eindpunt, afhankelijk van de weerstomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie. 

We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.

Dag 1

Je komt aan in de Marina Circolo Nautico van Olbia. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we kennis met elkaar en krijg je een rondleiding door het schip. ’s Avonds gaan we eten in één van de vele lokale restaurantjes in deze gezellige havenplaats.

Dag 2

We beginnen de dag met de boodschappen want die moeten ook gedaan worden natuurlijk. In Olbia is een grote supermarkt vlak bij de haven. Onderweg komen we niet zoveel supermarkten meer tegen, dus we slaan groot in.

Na de boodschappen gooien we de touwen los en zeilen noordwaarts langs de Costa Smeralda. Onderweg zoeken we een plekje voor de lunch in één van de schilderachtige baaien. De grillige kustlijn van Sardinië is prachtig groen met veel idyllische zandstranden en weinig huizen. Puur natuur zonder toeristische hoogbouw!

Na een verfrissende duik zeilen we door naar Cala Volpe, waar we voor anker gaan in kristalhelder water of een mooring oppikken. Dit is als een subtropische paradijs waar we kunnen zwemmen, suppen en snorkelen. We kunnen met de bijboot naar de wal waar we net als de jetset luxueus dineren bij Hotel Cala di Volpe of heerlijk eenvoudig smullen bij Baretto, de plaatselijke pizzeria.  

Dag 3 en 4

We zeilen naar de archipel van La Maddalena. Hier zoeken we de mooiste beschutte baaitjes op. La Maddalena is het grootste maritieme natuurpark van Sardinië en bestaat uit zeven grotere en twintig kleinere eilanden. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn. Op deze ongerepte eilandjes in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op het eiland Spargi. De grootste eilanden zijn La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Dit laatste eiland is vlakker en vruchtbaarder dan alle andere eilanden.

We zoeken een romantische en rustige baai voor de BBQ aan boord.

We bezoeken ook het gezellige havenplaatsje La Maddalena. Dit stadje heeft een leuk centrum met vele restaurants, barretjes, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. De menu’s van de restaurants in La Maddalena verraden de roerige geschiedenis van de eilandengroep. Op de kaart staan naast de lokale Italiaanse specialiteiten ook gerechten uit Noord-Afrika, Spanje en het Midden-Oosten.

Dag 5

Vandaag zeilen we door de baai van Arzachena naar Cannigione, een voormalig vissersplaatsje, diep verscholen in een beschutte baai. Het is een authentiek Sardijns dorp met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Cannigione heeft een klein en beschut zandstrand aan de rand van het dorp. Vanaf het strand loopt een stenen pier de zee in, kinderen kunnen hier naar hartenlust afspringen en spelen. De boulevard is ’s avonds gezellig druk met flanerende Sardijnen.

Dag 6

Vandaag zeilen we zuidwaarts langs de Costa Smeralda naar La Tavolara, een indrukwekkend eiland en tevens het kleinste koninkrijk ter wereld. In de zuidelijke baai gaan we voor anker en kunnen we eten bij Ristorante da Tonino Re di Tavolara, een fameus restaurant met typische Sardijnse gerechten. La Tavolara staat bekend om zijn duikspots en bijzondere geschiedenis.

Dag 7

Alweer een prachtige tocht voor de boeg langs de mooiste kusten van Sardinië. Prachtige rotsformaties, diepe baaien met mooie zandstranden, wuivende palmen en een groen bergachtig achterland. Natuurlijk maken we weer een siësta-stop, dit keer gaan we voor anker bij Porto Istana. Hier gaan we aan wal en genieten we van een lunch op het strand. Na dit uitstapje zeilen we door en ronden de kaap van Ceraso op weg naar Olbia, de eindbestemming van deze reis.

s’ Avonds gaan we met zijn allen uit eten en maken er een super gezellige laatste avond van.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het schip en de schipper. Je reist terug met bus of taxi naar het vliegveld. 

Noot: Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting.

Bij gunstige omstandigheden kunnen we ook naar Corsica zeilen en een nacht in de haven van Bonifacio liggen.

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.