Zonnige Zeilvakanties
Meezeilen - zeilen met schipper
Submenu Meezeilenpijltje

Meezeilen - zeilen met schipper

Meezeilen op een zeiljacht op de mooiste plekken ter aarde!

Meezeilen is vooral vakantie. Je hebt voor een zeilvakantie met schipper geen zeilervaring nodig. Wil je tijdens de vakantie wat leren van het reilen en zeilen aan boord van een modern zeiljacht? Geen probleem want de schipper geeft graag het roer aan jou over en brengt je de basis van het zeilen bij. En als je gewoon op het dek wilt relaxen is dat ook prima. Je hebt immers een vakantie geboekt.

Meezeilen is flexibiliteit en vrijheid

Aan boord van het zeiljacht is alles aanwezig om lekker onafhankelijk op een onvergetelijke zeilvakantie te zijn. We bepalen zelf het tempo en hoeveel stops we onderweg maken. Heb je zin om in een prachtige snorkelbaai of bij een gezellig terras aan te leggen dan doen we dat. Of wil je op zoek naar dolfijnen? Dan regelen we dat toch. Dát is meezeilen met Zeilnet!
Zie video meezeilen.

Zeilvakanties Middellandse Zee 

Zeilnet organiseert zeilvakanties met schipper waarbij je kunt meezeilen op een prachtig zeiljacht in Griekenland,  KroatiëItaliëSardinië  en  Portugal

Als meezeiler kun je genieten van al het goede wat een zeilvakantie met schipper te bieden heeft. Heerlijk relaxen op het dek of de ervaren schipper een handje helpen met bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen. Jij bepaalt. Het is jouw zonnige meezeilvakantie!

Vragen? Neem gerust contact op

De voordelen van meezeilen op een rijtje:

  • flexibiliteit en vrijheid
  • geen zeilervaring nodig
  • de mooiste vaarroutes
  • ontmoeting en gezelligheid
  • ideale gezinsvakantie

Meezeilen met onze meezeilvakanties, al jaren een begrip

Wie zeilen er mee? Als meezeiler kom je lekker ontspannen aan op de bestemming. Je wordt op de boot ontvangen door één van onze ervaren schippers.

Tijdens de zomervakantie/schoolvakantie (juli/augustus)  gaan voornamelijk families met kinderen/tieners mee. De gemiddelde leeftijd is 6 - 18 jaar. Families huren bijna altijd de hele boot af. 

Buiten de schoolvakantie gaat gemiddeld  zo'n 80% van de deelnemers solo mee, anderen als stel of als vrienden. Onze deelnemers komen uit de leeftijdsgroep tussen 25 en 60 jaar. Een flink deel daarvan is tussen de 35 – 55 jaar. Allemaal hebben ze zin in avontuur, zon, zee, zeilen en gezelligheid.  Leuke mensen ontmoeten, lekker sportief in de weer met zeilen, snorkelen. Kortom een echte Zonnige Zeilvakantie.

Menig deelnemer van een meezeil vakantie wordt zelf enthousiast zeiler gaat nog een keer met ons mee. Pas dus op: meezeilen werkt verslavend!

De 8 of 15 daagse zeiltocht voert je langs mooie baaitjes, naar gezellige restaurants, interessante plekken en leuke plaatsjes.

Schippers

Onze schippers zijn enthousiaste zeilers, houden van gezelligheid en zijn graag actief in de weer met mensen. 

 Met hun ervaring in de zeilgebieden en de liefde voor het zeilen zijn ze de ideale gastheer/gastvrouw aan boord van je zeiljacht. Zij zullen in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.

Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor meezeilen – zeilvakantie met schipper?

  • Meezeilen op het moederschip van de flottielje. Je huurt het schip af voor je eigen familie. In het flottielje gaan andere gezinnen mee met kinderen/pubers. 
  • Meezeilen op een van onze meezeiljachten waar al een schipper aan boord is. Meestal is dit zijn eigen schip.
  • Je huurt zelf een schip en huurt er een lokale schipper bij.

Meezeilen op het moederschip van de flottielje

Gezinnen met kinderen die geen of weinig zeilervaring hebben kunnen meezeilen op het moederschip van de flottielje. Je zeilt met je eigen gezin, een enthousiaste Zeilnet schipper op een zeiljacht in een vloot met andere Nederlandse gezinnen.
Je wordt op de boot ontvangen door één van onze ervaren schippers. De 8 of 15 daagse zeiltocht voert je langs mooie baaitjes met leuke zwemplekken, naar gezellige restaurants en leuke plaatsjes.
s ’Avonds kun je in een restaurant met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie.

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad aan boord van het moederschip van een Flottielje. Voor ons was het de eerste keer, dus we wiste niet wat we konden verwachten. Het bleek geweldig. Zeilen is heerlijk, en onze schipper heeft ons prima en duidelijk ingewijd in de wereld van het zeilen. Daarbij is Griekenland een heerlijk land om te verblijven. De zee is warm, de stadjes en restaurantjes zijn geweldig. Flottielje zeilen is ook erg aangenaam, we hadden snel en prettig contact met de andere flottielje deelnemers. Kortom zeker een aanrader, vooral voor gezinnen met kinderen.

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Zeilnet biedt meezeilen op het moederschip van de flottielje aan in:
Meezeilen Griekenland, Meezeilen Athene en Meezeilen Lefkas en Corfu, 
Meezeilen Kroatië
Meezeilen Italië.

Voor meer informatie over gezinszeilvakanties van Zeilnet klik hier.

Meezeilen op een van onze meezeiljachten waar al een schipper aan boord is.
Meestal is dit zijn eigen schip. 

Meezeilen Griekenland 

Meezeilen Corfu

Meezeilen Sardinië

Mezeilen Caribbean.

Fantastisch leuke zeilweek gehad. Gezellige groep en hele leuke en goede begeleiding van de schippers. Ook veel leuke aandacht voor de kinderen en ruimte om het zeilen beter te leren.
Pluspunten: Denkt mee, snelle reactie, goed georganiseerd, goede faciliteiten en leuke en bekwame schippers

Zeilvakantie op een Luxe Gulet

Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om te komen genieten van een fantastische vakantie op een gulet. Je kunt met een onbezorgd gevoel een van de schepen opstappen en vanaf minuut 1 genieten, ongeacht je leeftijd. Alles is geregeld en de boot is van alle gemakken voorzien.  Alles kan, wij hebben het juiste schip voor je. Compleet met bemanning en volledig verzorgd!

Meer informatie zeilvakantie op een Luxe Gulet

Exploratie reis Anambas archipel

Beeld je in: met je eigen familie of een paar goede vrienden huur je onze boot af en ontdek je één van de weinige overblijvende authentieke archipels van Indonesië: De Anambas archipel. Snorkelen in azuurblauw water met prachtige koraalvelden en verlaten stranden, slapen onder een sterrenhemel zonder lichtvervuiling, hiken in weelderige tropische heuvels. Oh, en voor we het vergeten: de Anambas archipel is nauwelijks toeristisch ontwikkeld. Enkel te ontdekken per boot en zo “off-the beaten-track” dat het voorlopig enkel bezocht wordt door ervaren wereldreizigers .
Dit is een zuivere "back-to-basics" reis waar je nog lang over zal praten! Ben jij er klaar voor?  Meer informatie

Zeiljacht huren met schipper

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in de Middellandse Zee, Caribbean of een andere exotische bestemming en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels.
Een schipper inhuren kost vaak rond 150/170 euro per dag of rond 1100/1200 euro per week.
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.
Een jacht voor 4 personen kost vanaf € 2.000 per week afhankelijk van hoe groot het jacht is en welke periode van het jaar. 

Prijzen zeiljacht huren De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.
De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

De meezeiljachten

Wij varen met moderne, comfortabele, snelle zeiljachten die volledig zeewaardig zijn uitgerust en voldoen aan de gestelde charter-eisen. De gescheiden cabines met zowel dubbele als enkele kooien, grote salon, koelkast, toilet/douches, dekdouche, compleet uitgeruste kombuis, grote kuip en makkelijke zwemtrap zorgen voor een prettig verblijf aan boord.

Waar slaapt de schipper?
Een schipper is 24 uur per dag aan boord en heeft een eigen hut nodig. Hij slaapt dus ook aan boord. In overleg wordt de indeling gemaakt.

Eten en drinken
Het ontbijt en de lunch worden meestal aan boord gebruikt en door de deelnemers zelf verzorgd. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaan.

Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie. De schepen zijn  uitgerust met een elektrische koelkast en een volledig ingerichte kombuis (keuken). Een uitstekende taverna-traditie met redelijke prijzen nodigt natuurlijk wel uit tot regelmatig restaurantbezoek.

De kosten voor eten en drinken, havengelden, brandstof en dergelijke worden betaald uit de scheepskas. De gasten beheren deze kas en naar goede gewoonte is de schipper hiervan vrijgesteld..

Hoe en wat met eten met de schipper?
Dat bepaal je helemaal zelf. Als je inkopen doet, overleg dan even met de schipper wat hij wil eten en drinken. Je kunt je schipper vragen mee uit eten te gaan en hij kan hier op ingaan of ervoor kiezen aan boord te blijven. De schipper is vrijgesteld van bijdrage met eten en drinken.

Aan het roer staan?
We vinden het leuk als deelnemers actief aan boord meedoen met het zeilen. Je kunt er ook veel van leren.

Is zeiltraining mogelijk?
Ja dat is mogelijk op aanvraag in alle landen.

Word ik zeeziek?
In de Middellandse Zee word je bijna nooit zeeziek. De zee is er zelden ruw en de afstanden niet te lang. In de Caribbean worden iets gevoeligere deelnemers soms de eerste zeildag een beetje zeeziek en daarna meestal niet meer.

Hoe laat is inchecken en uitchecken?
Je wordt op de eerste dag verwelkomt door onze schipper met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met uitleg gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Eerste bespreking van het vaarprogramma.

Officieel kun je op de dag van aankomst vanaf 17.00 uur inschepen. Ben je al eerder op de plaats van bestemming is het soms (in het hoogseizoen zoals in juli/augustus minder vaak) mogelijk om eerder aan boord te komen. Het beste is om bij de schipper bij aankomst te checken of het schip klaar is. Alle schepen worden op een wisseldag schoongemaakt door de schoonmaakploeg.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur.

Vervoer en accommodatie
Uniek aan het varen met een boot is dat je vervoer, je slaapplaats en de eigen keuken verenigd zijn onder één dak. Dit geeft een enorme flexibiliteit bij het invullen van het reisprogramma. We varen gemiddeld 2 à 5 uren per dag. 's Avonds liggen we meestal aan de kade in een van de gezellige haventjes. Af en toe liggen we voor anker in een rustige baai. Drie of vier gescheiden hutten en een grote salon bieden voldoende privacy aan 4 tot 8 gasten. Verder zorgen twee toiletten en een douche met warm en koud stromend water, een grote koelkast, een riante kuip, een douche aan dek en een gemakkelijke zwemtrap voor een comfortabel verblijf. Vooral in juli, augustus en september wordt veel aan dek geslapen onder de blote sterrenhemel, ook ’s nachts is het dan warm en het regent nooit. Een aanrader dus.

Wat is een optie nemen?
Wanneer je nog even na wilt denken, of moet overleggen, of tickets wilt regelen voordat je een zeilreis of een zeiljacht vast legt, kun je een optie nemen. Het nemen van een optie is een gratis service, die de mogelijkheid biedt voor een beperkte tijd een zeilreis of een zeiljacht vrijblijvend te reserveren.  Gedurende de optie periode (vaak 3-6 dagen)  reserveert Zeilnet vrijblijvend het zeiljacht. Voordeel hiervan is dat je in deze periode rustig na kunt denken zonder dat de zeilreis of het zeiljacht door iemand anders geboekt kan worden. Als je de optie niet binnen de gestelde termijn bevestigt, wordt deze automatisch geannuleerd.

Wat is er allemaal aan boord van het jacht of moet ik zelf nog iets meenemen?
De schepen zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om het schip te kunnen zeilen. Kaarten, pilots en reddingsvesten zijn aanwezig. Ook serviesgoed, bestek en overig keukengerei is voorzien. 

Het beddengoed is ook inclusief. Uitzondering is Italië waar je bij sommige verhuurders beddengoed apart moet bestellen. Je hoeft alleen je persoonlijke spullen mee te nemen. Na boeking ontvang je van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

Is een zeilvakantie ook leuk voor kinderen?
Een flottielje zeilvakantie is fantastisch voor kinderen en tieners. Vooral in de schoolvakanties zijn er altijd veel gezinnen met kinderen. Ook de routes zijn in deze periode afgestemd op gezinnen, de dag afstanden zijn wat korter en hierdoor is er extra veel tijd om lekker te zwemmen en te snorkelen in de mooie baaien.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen mee op een zeilvakantie?
Er is geen beperking aan de leeftijd. Al vanaf baby leeftijd kunnen kinderen veilig en verantwoord mee op zeilvakantie. Zolang kinderen nog niet kunnen zwemmen is een goed kinderzwemvest wel een must.

En wat moet ik nog meer weten?
Bij boeking wordt een informatiepakket opgestuurd met allerlei reisadviezen over bagage, kledingadvies en waar verder aan te denken.

Wanneer kun je het beste boeken?
Als je NIET flexibel kunt zijn met je vakantieplanning, raden we aan om vroeg te boeken. Voor diverse vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. 

En op = op!

En last but not least.
Zeilnet flottielje zeilvakanties zijn vooral ook super gezellig.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of vraag een offerte  aan voor een geweldige Zeilnet meezeilvakantie

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op