Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
griekenland1.jpg
Submenu Meezeilen

Voorbeeld Route 1 week, vanaf Athene

Een 1-weekse zeilreis in Griekenland

Dit is een beschrijving van een zeilreis. De zeilroute ging over de Sardonische Zee: Athene - Aegina - Perdika - Epidavros - Vahti - Korfos - Poros - Hydra - Aegina - Kalamaki - Athene.

Dag 1: Amsterdam - Athene

Athene, bruisende hoofdstad van Griekenland, is het startpunt van onze zeilreis. De vliegreis vanaf Schiphol duurt 3,5 uur. Er is een goede busverbinding die je in 45 minuten naar de jachthaven Kalamaki Marina brengt. Onze schipper verwelkomt je aan boord en geeft een rondleiding met instructie aan boord, indeling van de slaapplaatsen e.d. Samen met de schipper wordt ook zorg gedragen voor het inslaan van lekkere hapjes voor onderweg. Afhankelijk van je vluchtschema is er aan het begin of aan het einde van de reis gelegenheid om de stad van de godin Pallas Athene met de beroemde Akropolis te bezoeken of te slenteren door de nauwe sfeervolle steegjes van de Plaka. Vlakbij de haven is het 's avonds heerlijk happen in Niko's taverna met de voeten in het zand en met uitzicht op zee.

Dag 2: Aegina - Perdika

Aegina is bekend om haar kannen en kruiken en is begroeid met pistachenootboomgaarden. Kleine witte dorpjes liggen verscholen tussen groene dennenbossen en de tempel van Afaia is een van de beroemdste uit de oudheid. Perdika is een klein pittoresk vissershaventje met uitstekende taverna`s uitziend over de haven.

Dag 3: Epidavros - Vathi - Korfos

Wellicht bepaald de wind welke van deze drie haventjes op de Peloponnesus onze volgende bestemming zal zijn. Dagelijks volgt een wisseling in de verdeling van de taken aan boord. Onderweg maken we zeker ergens een stop voor een duik in zee en een mooie lunch. In Epidavros brengt een korte landexcursie je naar het fameuze 14.000 zitplaatsen tellende Amfitheater. Nog steeds worden hier in de zomer klassieke Griekse tragedies opgevoerd. Vanuit Korfos is het magische Korinthe-kanaal te bezichtigen. Vanuit het droomhaventje Vathi op het schiereiland Methana brengt een fikse wandeling je bij een heuse vulkaankrater.

Dag 4: Poros

Poros is een dichtbegroeid groen eiland en gezegend met prachtige rustige baaien en witte zandstranden. Het stadje Poros is heel typerend gebouwd op een steile heuvel welke uit zee oprijst en kent een gezellige boulevarddrukte met talloze restaurantjes, vele winkeltjes en een wirwar van wit met blauw gepleisterde steegjes en trappen heuvelopwaarts.

Dag 5: Hydra

Omringd door een hoge grijze rotswand ligt als een adelaarsnest het schilderachtige Hydra op het gelijknamige eiland. Enorme kleurrijke en hoge kapiteinshuizen uit rijke vorige eeuwen sieren het kale landschap. Gemotoriseerd verkeer is er taboe, de pakezel het transportmiddel en boten maken vast direct aan de zonovergoten terrassen. Kunstenaars en artiesten vormen tezamen met vissers en zilversmeden een zeer eigen en karakteristieke melange.

Dag 6: Aegina

Bijtijds hijsen we inmiddels routineus de zeilen en gaan we richting Aegina en doen we dit keer Aegina stad aan. Paardenkoetsen, een juweeltje van een Grieks-orthodoks kapelletje op de kop van de haven, sponzen- groente en fruitkaïks, de Dorische zuil, pistache-venters en een flanerende mix aan Atheners en buitenlandse bezoekers hebben er iets wat traditioneel en tegelijkertijd kosmopolitisch is.

Dag 7: Kalamaki - Athene

Voorbij Kaap Plakakia en de scheepvaartroute naar Pireus doorkruisend is alleen voor de oplettende zeilenthousiast de jachthaven van Kalamaki terug te vinden in het enorme grootse bergachtige landschap rond Athene. Een van de beste kansen om op dit traject scholen dolfijnen rond de boeg te zien dartelen.

Dag 8: Athene - Amsterdam

Afscheid van de Griekse zon, de bouzouki, van de schipper en het inmiddels heel vertrouwde schip en aanvaarding van de terugreis naar Amsterdam.


Flottielje zeilen in Griekenland met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op