Zonnige Zeilvakanties
8-daagse Krka Watervallen

Voorbeeld route route Krka Watervallen vanuit Biograd

Dit is een voorbeeld route voor bareboat zeilen of flottielje zeilen in Kroatië

Dag 1: Amsterdam – Marina Kornati / Biograd

Biograd is de vertrekhaven van onze flottielje.  Dit oude kustplaatsje ligt op een schiereiland te midden van diep uitgesneden baaien. Biograd is een leuk stadje met vertier en restaurants en is er dicht bij de haven een grote supermarkt zodat er nog boodschappen gedaan kunnen worden. Het is ook mogelijk om een jacht vanuit Sukosan te huren en zonder probleem aan te sluiten bij de flottielje. Na de briefing op zondagochtend met daarin behandeling van het weer, vaargebied en andere wetenswaardigheden & trucs die het varen makkelijker maken, zullen we van hier uit op pad gaan! 

Dag 2: Marina Jezera in Murter

Dit is onze eerste stop op de watervallen route. Niet te lang zeilen zodat iedereen kan wennen aan zijn nieuwe huis voor de komende week of weken. Aangename jachthaven tegen acceptabele tarieven. Ideaal voor een eerste stop met alle voorzieningen; water, elektriciteit, douche, supermarkt en restaurants. In Murter is ook de welkomstborrel.

Dag 3: Tribunje

Afhankelijk van de drukte meren we af aan de stadkade en anders in de luxe Marina Tribunje. Voor wie een stevige klim bergop niet schuwt: het uitzicht vanaf het kerkje bovenop de berg is geweldig!

Dag 4: Skradin en Krka watervallen

Een boeiende tocht naar de watervallen in de rivier de Krka. We varen langs de drukke stad Sibenik de rivier op die door een soort canyon loopt. Door de wervelende wind is het nauwelijks mogelijk om te zeilen, dus motoren we. Na zo’n twee uur op de rivier komen we aan in de marina van Skradin. Verder varen kan niet, omdat hier het nationale park begint met de beroemde Krka watervallen. Afhankelijk van de tijd kan men ’s middags of de volgend morgen met een taxibootje naar het Nationale Park Krka. Een wandeling langs de watervallen is zeker de moeite waard. Het uitzicht is hier fantastisch!

Dag 5: Zlarin

Vandaag een traject van circa 10 mijl naar Zlarin, een eiland dat bekend is om z’n bloedkoraal. Voor Zlarin aan te varen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Sibenik. Onderweg is er volop gelegenheid om een ankerstop te maken voor een duik in het glasheldere water of voor een lekkere lunchsalade. Zlarin ligt in een schitterend landschap. Het wordt niet voor niets ook wel het “gouden eiland” genoemd.

Dag 6: Zminjak

De eindbestemming van vandaag is Zminjak, gelegen in de baai ten noorden van Murter. We kunnen gratis ligplaats nemen aan de steiger van het restaurant. Voor onze gasten die 2 weken flottielje zeilen hebben we nog 2 verrassende plaatsen in petto waar op vrijdag en zaterdag naartoe kan worden gevaren en kan worden overnacht. Op zondagmiddag sluiten zij dan weer aan bij de kadeborrel.

Dag 7: Biograd

Op deze laatste zeildag naar Biograd nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Fotoalbum van een zeilvakantie boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Route Krka watervallen


Flottielje en meezeil route Krka Watervallen, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op