Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
zeilen7.jpg
Submenu Meezeilen

Meezeilen op een privéjacht vanuit Corfu en Lefkas

Type zeiljacht: Er wordt gevaren op een prachtig mooi Nederlands zeiljacht, een Gib'Sea 472. Een zeiljacht ontworpen voor gezinsleven aan boord, met 5 hutten (waarvan 1 vast voor de schipper), 3 douches/toiletten, een keuken, een grote zithoek, navigatiehoek, een ruime kuip met bimini voor de schaduw en een heerlijk dek om te zonnen. Op het achterdek is een zwemtrap en een buitendouche met warm zoet water voor na het zwemmen.

Wat is er allemaal aan boord?

Het jacht is volledig uitgerust om te kunnen zeilen met 8 passagiers, een Nederlandse schipper (en soms ook een co-schipper) met o.a. kaarten, pilots, reddingsvesten en een kleine bijboot met buitenboordmotor. Daarnaast natuurlijk een geoutilleerde keuken met serviesgoed, bestek, keukengerei etc. Ook het beddengoed hoort bij de inventaris, er zijn matrassen, kussens en iedereen krijgt 1 set lakens en (douche)handdoeken per week. Voor wie buiten wil slapen, raden wij aan een eigen slaapzak mee te nemen, dat ligt comfortabeler. 

Over de schipper 

Toen ik, Marc, in 2007 begon als schipper met meezeilers aan boord en tevens flottieljebegeleider werd, was ik eigenlijk direct verkocht. Na mijn eigen ervaringen als (zee)zeiler en diverse opleidingen tot zeilinstructeur ben ik voor diverse organisaties, de combinatie meezeilboot/flottielje gaan begeleiden, steeds voor 4 weken, vaak in mijn vakanties. Hiermee ben ik begonnen in Griekenland - Lefkas en Athene. Vervolgens heb ik geschipperd in Turkije en vanuit Fethiye diverse routes gezeild. Later ben ik in Italië – Salerno, van daaruit naar de Cilento Coast en Aeolian islands, geweest. Op Stromboli zelfs de altijd actieve vulkaan beklommen, iedere 10-15 minuten een uitbarsting, wat een ervaring is dat!
Het mooiste van het schipperen, naast het zeilen, vind ik het groepsproces aan boord. Heerlijk om te zien hoe zich binnen enkele dagen een eenheid vormt, de crew. En dan de volgende week gewoon weer opnieuw en steeds weer heel anders, geweldig. Het is heerlijk een bijdrage te kunnen leveren aan jullie welverdiende vakantie.

Ooit ben ik, Alexandra, begonnen als meezeiler en kreeg de smaak van dit meezeilen te pakken. Ik zal regelmatig aan boord zijn. Ik wil, met mijn enthousiasme voor zeilen en met mensen omgaan, een positief aandeel hebben in jullie geslaagde avontuur.

Technische specificaties van de Gib Sea 472

bouwjaar: 1993 (volledige refit in 2019) 
lengte over alles: 14,20 m. 
lengte waterlijn: 12,00 m. 
breedte: 4,30 m. 
diepgang: 2,00 m. 
gewicht: 11.500 kg 
ballast: 4.000 kg 
zeiloppervlak: 109 m2 (standaard grootzeil, rolgenua en stagfok)
watertanks: 640 liter
dieseltank: 250 liter

 

Meer informatie over prijzen

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op