Zonnige Zeilvakanties
2-weekse zeilreis Corfu

Voorbeeld 2-weekse zeilroute vanuit Corfu

Meezeilen Corfu

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De schipper / flottielje leiding kiest de route afhankelijk van de weersomstandigheden en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam – Corfu – Gouvia Marina

Gouvia Marina ligt op ca 7 kilometer van het vliegveld. De marina is goed toegerust met restaurants, koffiebars en een supermarkt voor proviandering.  Je wordt verwelkomt door de mensen van de lokale organisatie en er volgt check in aan boord. Aan de hand van een inventarislijst kun je nagaan of belangrijke zaken als zeekaarten, pilots, navigatie- en veiligheidsmiddelen aan boord zijn. 

Dag 2: Gouvia Marina – Kassiopi (ca 11 mijl)

We beginnen de vakantie met een lekker stukje zeilen richting de noordoostkust van Corfu. Niet te lang en niet te kort, om goed in te kunnen komen met het varen. Vrijwel meteen als we de starthaven uit varen belanden we in Komeno Bay, een perfecte plek om de eerste duik in het Griekse water te nemen. Eenmaal opgedroogd hijsen we de zeilen en begint de echte zeilvakantie! We eindigen de dag in de haven van het schattige dorpje Kassiopi.

 Dag 3: Kassiopi – Agios Stefanos (ca 16 mijl)

Van de noordoostkust varen we door naar de noordwestkust van Corfu. Agios Stefanos is een hele grote baai, omringd door een even groot zandstrand. ’s Avonds varen we met de dinghy naar de kant om te eten in een van de lekkere restaurants aan het strand waar we genieten van een prachtige zonsondergang.  

Dag 4: Agios Stefanos - Erikoussa (ca 8 mijl)

Op naar een nieuw eiland! Erikoussa is is één van de drie kleine eilanden boven Corfu en ligt eigenlijk meer voor de Albanese kust dan voor de Griekse. Een heerlijk rustig eiland met maar enkele restaurantjes, ideaal om helemaal tot rust te komen en eens lekker een boek te lezen of een mooie wandeling te maken.

Dag 5: Erikoussa - Othoni (ca 9 mijl)

Ten westen van Erikoussa ligt Othoni, een ander slaperig eilandje, op maar zo’n 40 zeemijl voor de kust van Italië. Op Othoni is een prachtige baai om eens lekker een middagje te snorkelen en zwemmen tijdens de lunch. Het heet White Sand Beach en aan die naam is niks gelogen. Een prachtig wit zandstrand met turquoise water en mooie rotsen. Aan het eind van de middag varen we door naar het kleine haventje van Othoni.

Dag 6: Othoni - Mathraki (ca 7 mijl)

Mathraki is het kleinste eilandje van de drie en het lijkt hier ook echt of de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Een mini haventje aan de oostkust waar vrijwel alleen kleine vissersbootjes liggen is de plek waar we aanmeren. Het is een echte aanrader om een wandeling te maken naar de andere kant van het eiland om daar de zonsondergang te bekijken vanaf de rotsen. Je kijkt hier richting Italië, over een schijnbaar eindeloze zee met een klein onbewoond rotseilandje op de voorgrond…

Dag 7: Mathraki – Palaiokastritsa (ca 12 mijl)

Na drie dagen op kleine, slaperige eilandjes is het tijd om weer een beetje leven op te zoeken. We varen naar Palaiokastritsa aan de westkust van Corfu: een prachtige baai met alle tinten turquoise water die je je voor kunt stellen. Hier gooien we het anker uit en vervolgens varen we met de dinghy naar de kant om een goed restaurant op te zoeken.

Dag 8: Palaiokastritsa – Paxos Lakka (ca 33 mijl)

Tijd om eens een flink stuk te gaan zeilen! We varen praktisch langs de hele westkust van het eiland Corfu, naar het eiland ten zuiden hiervan: Paxos. Hier gaan we naar Lakka, een plaatsje aan de meest noordoostelijke punt. Dit is een enorme baai met veel boten, maar waar wel altijd een plekje te vinden is. Bij het binnenvaren van deze baai lijkt het bijna alsof je een groot zwembad in vaart, zo helder en blauw is het water. ‘s Avonds eten we in een restaurant met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 9: Paxos Lakka – Antipaxos (ca 8 mijl)

Antipaxos is beroemd om zijn mooie baaien en heldere water en zodra je in de buurt komt begrijp je meteen waarom. Het water is zó blauw dat je je bijna afvraagt of het niet nep is. Met de witte stranden, prachtige kliffen en grotten en een ongelooflijk groen eiland is het net alsof je in een sprookje belandt. We overnachten hier in een van deze mooie baaien. Doordat het hele eiland omringd is door baaien, is er altijd wel eentje te vinden die perfect beschut ligt tegen de wind en golven van dat moment.

Dag 10: Antipaxos – Parga (ca 11 mijl)

Vanuit Antipaxos steken we over naar het vasteland van Griekenland. In Parga kan er, bij voldoende plek, op het strand worden ‘aangelegd’ – karakteristiek voor het zeilen in dit gebied. De watertaxi komt hier vervolgens langs om je op te pikken en naar de stad te brengen. Een bijzondere ervaring. Parga is een bruisend dorpje met vele leuke winkeltjes en restaurantjes. 

Dag 11: Parga – Mourtos Syvota (ca 13 mijl)

De omgeving rond Mourtos Sivota staat bekend goede beschutting en z’n waanzinnig mooie baaien met kraakhelder water en daar is niks aan gelogen. We doen verschillende baaien aan en nemen overal een heerlijk verfrissende duik voor we er uiteindelijk eentje uitkiezen waar we gaan overnachten.

Dag 12: Mourtos Syvota – Agni (24 mijl)

Weer een lekker stuk zeilen! We steken terug over van het vasteland naar Corfu. De perfecte lunchplek ‘s middags is bij BBQ Bay. Een mooie baai met eindeloze opties tot watersporten. Een rondje op de jetski, parasailing, waterskiën, op een banaan achter de speedboot - het kan allemaal. Bij Agni leggen we aan op de pier van restaurant Nikolas, waar we ’s avonds van een heerlijke maaltijd genieten.

Dag 13: Agni – Corfu Stad (ca 7 mijl)

Voor de afwisseling varen we nu eens naar een heuse stad. De haven ligt hier vlakbij het oude fort en dit is zeker een aanrader om te beklimmen voor mooie uitzichten over de stad en de zee. Corfu Stad is redelijk groot en heeft dus voor iedereen wel wat leuks te doen. Winkelen, terrasjes opzoeken, een mooie wandeling maken, of gewoon lekker op de boot relaxen natuurlijk.

Dag 14: Corfu Stad – Gouvia Marina (ca 4 mijl)

Voordat we terugzeilen naar de thuishaven, maken we nog een tussenstop bij het eilandje Vido, vlak voor de kust van Corfu Stad. Een laatste duik in het heerlijke water en daarna nog een mooi stukje zeilen tot we weer terugkeren op het beginpunt van de zeilvakantie. 

Dag 15:  Corfu - Amsterdam

Afscheid van schip, zon en zee. Na het uitchecken misschien je laatste euro uitgeven aan wat souvenirs en vervolgens vertrek naar het nabij gelegen vliegveld. 

Flottielje zeilen en meezeilen Corfu

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op