Zonnige Zeilvakanties
8 dagen zeilen Split

8 dagen flottielje zeilen vanuit Split 

Voorbeeld route vanuit Split/Trogir, Kroatië

Dag 1: Amsterdam – Split

Na aankomst per vliegtuig of per auto word je in de moderne marina van Split of het nabij gelegen Kastela door de schipper aan boord ontvangen. Split, de hoofdstad van Dalmatië, is een bruisende mediterrane metropool. Geniet van het oude stadsgedeelte met zijn smalle straatjes of bezoek de enorme markt. De meeste jachten liggen Marina Kastela, Marina Split of Marina Trogir. 

Dag 2: Milna

De eerste dag een relatief korte zeilafstand zodat iedereen kan wennen aan zijn nieuwe huis voor de komende weken. In Milna liggen we in de jachthaven en is er mogelijkheid om inkopen te doen. 

Dag 3: Palminzana - Hvar

Er zijn veel prachtige baaien op de Pakleni-eilanden en Palmizana is waarschijnlijk de meest bekende. We kunnen hier heerlijk voor anker liggen of in de ACI Marina aan de andere kant van het eiland.  Na een korte wandeling over het eiland naar de noordkant kan men vanaf hier met de watertaxi naar Hvar stad toe. Zeker de moeite waard. Hvar is de hoofdstad van het meest zonnige gelijknamige Kroatische eiland Hvar. Vanaf de toren Spanjol, hoog boven de stad, heb je een magnifiek uitzicht op de groene Pakleni eilanden en over zee.

Dag 4: Vis

Een wat langer stukje zeilen, afhankelijk van de wensen van de groep liggen we hier voor anker of aan de autovrije stadskade met palmbomen. Vis, het meest afgelegen grotere eiland van Midden-Dalmatië staat bekend vanwege de schone zee en de beschermde onderwaterwereld. Door het grote aantal beschutte baaien (oases van rust die alleen per boot te bereiken zijn) is het een hemel op aarde voor watersporters.

Dag 5: Stari Grad 

Stari Grad is een historische stad gelegen op het noordwestelijke deel van het eiland Hvar, ook wel bekend als Faros. Het is gelegen op de plaats van een diepe zee baai waar we fijn voor anker kunnen liggen. Vanwege de idyllische locatie, is het een perfecte plek om lange wandelingen te maken.

Dag 6: Rogac - eiland Solta

Rogac is een havendorp aan de noordkust van het eiland Solta, gelegen op slechts negen zeemijlen van Split. Het is een prachtig eiland met kleine oude dorpjes en mooie paden van het gehele eiland. 

Dag 7: Split

Op deze laatste zeildag naar Split (Marina Kastela) nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 8: Split – Amsterdam

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van het Kroatische zonnetje en aanvaarden we de terugreis naar Nederland.

 Voorbeeld zeilreis route Kroatië 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op