Zonnige Zeilvakanties
flottielje-bareboat1.jpg

Wat is flottielje zeilen?

Flottielje zeilen is gezellig en flexibel varend vakantie vieren

Flottielje zeilen is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en de gezelligheid en geborgenheid van het zeilen binnen een groep. Bij flottielje zeilen huur je een zeiljacht via Zeilnet en vaar jij als schipper van je eigen zeiljacht samen met een aantal andere schepen een bepaalde route.  Deze groep zeiljachten heet de flottielje. De ervaren Nederlandse flottielje begeleiding vaart op een eigen schip, ook wel moederschip of "leadboat" genoemd. Op het water is de schipper van het moederschip altijd oproepbaar via de marifoon en mobiele telefoon. Met deze geruststellende gedachte kun jij doen waar je voor gekomen bent: genieten!

De voordelen van flottielje zeilen op een rijtje:

  • flexibiliteit en vrijheid
  • hulp en tips van deskundige begeleiding
  • de mooiste vaarroutes
  • ontmoeting en gezelligheid
  • ideale gezinsvakantie

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen

Flexibiliteit en vrijheid

Flottielje zeilen biedt alle vrijheid die je wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Na de briefing gaat ieder zijn eigen gang. Je kunt een eigen route varen of je kunt bij het moederschip in de buurt blijven.

's Avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere schippers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je liever zelf koken in de kombuis of uit eten met je eigen gezin? Doen! Het is jullie vakantie.

Flottielje zeilen met kinderen

Flottielje zeilen is fantastisch als gezinsvakantie. Vooral tijdens de schoolvakanties genieten ouders en kinderen van zon, zee en samen zijn.
Wat een feest om zo nieuwe speelkameraadjes te vinden en lekker aan te rommelen op het strand, in de bijboot of in de voorcabine van de grootste boot. Bij boeken al nieuwsgierig wat de samenstelling van de flottielje wordt? Neem met ons contact op! Wij informeren je graag!

Hoeveel zeilervaring heb je nodig voor flottielje zeilen?

Om een zeiljacht in de flottielje te kunnen huren, vragen wij voldoende ervaring als schipper.
Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren.
Schippers met ruime IJsselmeer- en/of Noordzee-ervaring kunnen in de regel zelfstandig varen in Griekenland, Kroatië, Italië en Turkije.

Als je twijfelt of je voldoende zeilervaring hebt, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Vaarroute, zeilgebieden en flottielje data

De afstanden die bij flottielje zeilen gevaren worden zijn afhankelijk van het vaargebied. Gemiddeld wordt er ongeveer tussen 2 en 5 uur per dag gezeild. Zo is er meestal voldoende tijd om even in een baai voor anker te gaan voor een eventuele lunch of een duik in het heerlijke water.

Zeilnet organiseert flottieljes in Griekenland, TurkijeKroatië  Italië  en Mallorca

Alle flottieljedata  Vragen? Neem gerust contact op met ons of boek hier stap voor stap een geweldige Zeilnet zeilvakantie

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.