Zonnige Zeilvakanties
Zeilboot huren Kroatië

Zeilboot huren Kroatië

Zeiljacht huren in Kroatië is de ideale vakantie

Kroatië is een waar paradijs voor zeilers. Zeilen in Kroatië betekent iedere dag heerlijk zeilen van eiland naar eiland met een heerlijke zeebries. Een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur biedt iedere zeilvakantieganger wat wils. Een zeilvakantie in Kroatië biedt eindeloos veel mogelijkheden. Huur een zeilboot in Kroatië en ontdek de prachtige kust met eindeloos eilanden, baaien, stranden en helder blauw water. Je zeilt tussen honderden eilanden die de azuurblauwe Adriatische zee hier rijk is. De onbewoonde groene oases voor de kust van Kroatië zijn ware paradijsjes waar je fantastisch kan ankeren. Beleef de ultieme idylle als dolfijnen rond je zeiljacht zwemmen. Kroatië is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van watersport en zeilers in het bijzonder. Gezinnen vinden hier alles voor een heerlijke zeilvakantie. 

Zeiljacht huren in Kroatië

Een zeiljacht huren in Kroatië via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar.

Onze klanten geven ons een 9.49.4


Hoe huur je een zeiljacht of catamaran bij Zeilnet?

1. Laat Zeilnet zoeken
2. Zoek zelf in het Online systeem

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht of catamaran zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Prijs van een jacht is afhankelijk van de volgende factoren:
1. Lengte van het jacht
2. Bouwjaar (een jacht van 2020 is vaak duurder dan een van 2010)
(we raden aan om jachten te huren die niet ouder zijn dan 10 jaar)
3. Aantal cabines (2, 3, 4 of 5 cabines)
4. Seizoen van het jaar. (hoog/laag)

Snel zeiljacht zoeken

Online prijzen

Typisch in Kroatië gebied:

 • Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjes
 • Grote en ruige berglandschappen
 • Duizenden kanaalkust eilanden
 • Makkelijk per auto bereikbaar
 • National Parken als Kornatie en Krka
 • Vaarbewijs verplicht
 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Havenkosten
 • Wind: 2- 5 Bf

 

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.

Zeilgebied Kroatië

De zuidkust van Kroatië, ook wel Dalmatische kust genoemd, is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. De omgeving is heel gevarieerd. De soms indrukwekkend ruige rotsgebergten langs de kust worden afgewisseld door prachtige stranden en idyllische haventjes. Het gebied herbergt behalve de vele ankerplaatsen ook een aantal goed uitgeruste jachthavens.
De wateren van Dalmatië bieden zowel beginnende als ervaren zeilers uitdaging op hun eigen niveau. Om een zeilboot te kunnen huren in Kroatië is een vaarbewijs is verplicht. Bij vele verhuurders is ook een marifooncertificaat verplicht.
Voor de kinderen is het ongelofelijk heldere warme water een uitkomst. Lekker rond spartelen, snorkelen en genieten aan dek van de warmte van de zon.
In Kroatië tref je op sociaal, cultureel en culinair gebied veel Balkan, Italiaanse en Griekse invloeden aan.

Het weer in Kroatië

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving.

Vertrekhavens

Onze starthavens: Pula, Zadar, Sukosan, Biograd, Zaton, Trogir, Split en Tucepi zijn zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.


Wij hebben best laat besloten om een zeilboot in Kroatië te gaan huren en wel tijdens de drukste moment van het jaar.... Ik heb Helene van Zeilnet gebeld in de ochtend uren en na de middag hadden wij een deal! Het is voor ons de tweede keer dat wij een zeilvakantie via Zeilnet regelen. De reactiesnelheid, de uitgebreide informatie die je krijgt, de ruime keuze, prijzen, soort zeilboten, hun netwerk en de locaties die ze aanbieden spreekt ons zeker aan! Wij komen zeker weer terug!

Veel gestelde vragen over zeiljacht huren Kroatië en catamaran huren Kroatië

Welke ervaring heb ik nodig om een zeiljacht te huren in Kroatië?

Wil je een zeiljacht huren in Kroatië, dan is ervaring als schipper noodzakelijk. Vanzelfsprekend moet je onder alle omstandigheden alle handelingen - samen met je bemanning - kunnen uitvoeren. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren.  Schippers met ruime IJsselmeer- en/of Noordzee-ervaring kunnen in de regel zelfstandig varen in Kroatië.

Heb ik vaarbewijs nodig om een zeiljacht te huren in Kroatië?

Ja, je hebt tenminste klein vaarbewijs I nodig om een zeiljacht in Kroatië te huren. Bij veel verhuurders willen ze ook graag klein vaarbewijs II zien.
Het hoeft niet de schipper te zijn die het vaarbewijs heeft. Als maar één van de bemanningsleden een geldig vaarbewijs heeft en kan laten zien.

Op het vaarbewijs moet ICC staan = International Certificate of Competence  

Het ICC wordt in Nederland afgegeven door CBR en is geïntegreerd met het Klein Vaarbewijs. 
Het geïntegreerde document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

 • Het Klein Vaarbewijs I  is tevens een ICC Inland waters
 • Het Klein Vaarbewijs II  is tevens een ICC Inland + Coastal waters

Heb je alleen vaarbewijs 1 en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Sinds 1 januari 2010 ontvang je het ICC automatisch bij het behalen van je Klein Vaarbewijs 2 op één pas. Heb je een Klein Vaarbewijs of TKN dat is afgegeven voor die datum dan kun je bij CBR deze omzetten naar een nieuw model met "geïntegreerd ICC".

Voor meer informatie zie: cbr.nl

Het behalen van het Vaarbewijs kan door zelfstudie of online cursussen. Verschillende zeilscholen bieden de mogelijkhed om een vaarbewijscursus te volgen. 

Voor meer informatie over vaarbewijs en marifonie halen zie: Vaarbewijzen.nl

Heb ik marifooncertificaat nodig om een zeiljacht in Kroatië te huren?

In Kroatië willen de meeste verhuurders een marifooncertificaat zien. Sommige verhuurders zijn daar strenger in dan anderen. Als je het niet hebt, kun je een boete krijgen tijdens het varen. (als er controle is).
Na het examen kan het een maand duren om het certificaat te ontvangen. Begin hiermee dus op tijd. Ter informatie: Het hoeft niet de schipper te zijn die het marifooncertificaat haalt. Als maar iemand aan boord het bewijs kan laten zien. 
Heb je geen marifooncertificaat en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Zeiljacht huren met schipper

Als je geen vaarbewijs hebt kun je ook een schipper inhuren.

Huur een zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in Kroatië en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels. 
Een schipper inhuren kost vaak rond 150 euro per dag of rond 1000 euro per week. 
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.
Voor meer informatie over zeiljacht huren met schipper: Meezeilen – Zeilvakantie met schipper.

Scheepsoverdracht – Hoe laat is inchecken en uitchecken?

Aan het begin van de reis wordt het schip aan je overgedragen en aan het einde weer door de schipper terug overgedragen aan de jachtorganisatie. Bijbehorende papieren worden daarbij ondertekend evenals de borg overgedragen.

Officieel kun je op de dag van aankomst vanaf 17.00 uur inschepen. Ben je al eerder op de plaats van bestemming is het soms (in het hoogseizoen zoals in juli/augustus kan het niet) mogelijk om eerder aan boord te komen. Het beste is om bij de base manager bij aankomst te checken of het schip klaar is. Alle schepen worden op een wissel dag gecheckt door de technische staf en schoongemaakt door de schoonmaakploeg.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur.

Sommige verhuurders bieden “early check-in” aan. Voor een bedrag van rond € 100,- kun je dan rond 13.00/14.00 uur al aan boord en de check-in doen.

Check-out en duiker

Na elke reis wordt standaard elk zeiljacht onder water gecontroleerd door een duiker. Deze controleert of er aan romp, roer of kiel schade is ontstaan tijdens de afgelopen reis. Je ziet hem vaak niet omdat hij een hele steiger met jachten tegelijk doet. Daarmee is het zeiljacht dus ook meteen gecheckt voor de volgende zeiler die met het jacht gaat varen.

Wat is een optie nemen?

Wanneer je nog even na wilt denken of moet overleggen voor je een zeilreis of een zeiljacht vast legt, kun je een optie nemen. Het nemen van een optie is een gratis service, die de mogelijkheid biedt voor een beperkte tijd een zeilreis of een zeiljacht vrijblijvend te reserveren.  Gedurende de optie periode (vaak 3-6 dagen)  reserveert Zeilnet vrijblijvend het zeiljacht. Voordeel hiervan is dat je in deze periode rustig na kunt denken zonder dat het zeiljacht door iemand anders geboekt kan worden.

Wat is er allemaal aan boord van het jacht of moet ik zelf nog iets meenemen?

De schepen zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig heeft om het schip te kunnen zeilen. Kaarten, pilots en reddingsvesten zijn aanwezig. Ook serviesgoed, bestek en overig keukengerei is voorzien. 
De bedlinnen zijn ook inclusief. Je dient alleen je persoonlijke spullen mee te nemen. Na boeking ontvang je van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

Wat is een bimini?

Een bimini is een zonnetent die permanent geplaatst is over de kuip van het schip. Deze kan ook tijdens het zeilen blijven staan zodat je altijd in de schaduw kunt zitten. Een bimini kan ook worden ingeklapt.

Hebben alle jachten een dinghy en een buitenboordmotor?

Alle jachten hebben wel een dinghy (rubberboot) maar de buitenboordmotor voor de dinghy moet je vaak apart huren. De kosten daarvoor ligt tussen 50-100 euro per week afhankelijk van de verhuurder.

Hoe lang is een huurperiode

De jachten worden in de regel per week verhuurd van zaterdag tot zaterdag. Aan het begin van de huurperiode kun je vanaf 17.00 uur over je gehuurde jacht beschikken.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur. Afwijkende data en tijden zijn in overleg mogelijk.

Wat is een Transitlog?

In Kroatië is door een aantal verhuurders een transitlog verplicht gesteld. Het transitlog is een chartervergunning (scheepspapieren) die wordt afgegeven door de lokale autoriteiten. De kosten hiervoor verschillen per verhuurder.  

En wat moet ik nog meer weten?

Bij boeking wordt een informatiepakket opgestuurd met allerlei reisadviezen over bagage, kledingadvies en waar verder aan te denken.

 Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op