Zonnige Zeilvakanties
1-weekse zeilreis Corfu
Submenu Meezeilenpijltje

Voorbeeld 1-weekse zeilroute vanuit Corfu

Meezeilen Corfu

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De schipper kiest de route afhankelijk van de weersomstandigheden en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam – Corfu – Gouvia Marina

Gouvia Marina ligt op ca 7 kilometer van het vliegveld. De marina is goed toegerust met restaurants, koffiebars en een supermarkt voor proviandering.  Je wordt verwelkomt door de mensen van de lokale organisatie en er volgt check in aan boord. Aan de hand van een inventarislijst kun je nagaan of belangrijke zaken als zeekaarten, pilots, navigatie- en veiligheidsmiddelen aan boord zijn

Dag 2: Gouvia Marina – Agni (ca 7 mijl)

We beginnen de week met een korte afstand om weer even rustig in te komen en alle tijd te hebben om op te starten. Vlakbij de haven is een mooie baai, genaamd Kommeno Bay, waar we meteen de eerste duik in het heldere Griekse water nemen. Bij Agni leggen we aan op de pier van restaurant Nikolas, waar we ’s avonds van een heerlijke maaltijd genieten. 

Dag 3: Agni – Mourtos Sivota ( ca 25 mijl)

Tijd om een lekker stuk te gaan zeilen! Vanuit Agni varen we naar het zuiden, richting het Griekse vasteland. De perfecte lunchplek ‘s middags is bij BBQ Bay. Een mooie baai met eindeloze opties tot watersporten. Een rondje op de jetski, parasailing, waterskiën, op een banaan achter de boot - het kan allemaal. Aan het eind van de middag varen we door naar het eindstation voor vandaag: één van de vele baaien rondom Mourtos Sivota. Deze omgeving staat bekend om z’n goede beschutting en z’n waanzinnig mooie baaien met kraakhelder water en daar is niks aan gelogen.

Dag 4: Mourtos Sivota - Parga (ca 12 mijl)

Op dag drie varen we nog een stuk verder naar het zuiden, naar Parga. Hier kan er, bij voldoende plek, op het strand worden ‘aangelegd’ – karakteristiek voor het zeilen in dit gebied. De watertaxi komt hier vervolgens langs om je op te pikken en naar de stad te brengen. Een bijzondere ervaring. Parga is een bruisend dorpje met vele leuke winkeltjes en restaurantjes. 

Dag 5: Parga – Paxos (ca 18 mijl)

Na twee dagen aan het vasteland, zal nu de oversteek naar het eiland Paxos worden gemaakt. We lunchen in de baai van Antipaxos, nemen een kijkje in de haven van Gaios en varen dan door naar het noordelijkste punt van Paxos: Lakka. Dit is een enorme baai met veel boten, maar waar wel altijd een plekje te vinden is. Bij het binnenvaren van deze baai lijkt het bijna alsof je een groot zwembad in vaart, zo helder en blauw is het water. ‘s Avonds varen we met de dinghy naar een van de restaurants met een prachtig uitzicht over de baai. 

Dg 6: Paxos – Corfu Stad (ca 28 mijl)

Voor de afwisseling varen we nu naar een heuse stad. De haven ligt hier vlakbij het oude fort en dit is zeker een aanrader om te beklimmen voor mooie uitzichten over de stad en de zee. Corfu Stad is redelijk groot en heeft dus voor ieder wel wat leuks te doen. Winkelen, terrasjes opzoeken, een mooie wandeling maken, of gewoon lekker op de boot relaxen natuurlijk. 

Dag 7: Corfu Stad – Gouvia Marina (ca 5 mijl)

Voordat we terugzeilen naar de thuishaven, maken we nog een tussenstop bij het eilandje Vido, vlak voor de kust van Corfu Stad. Een laatste duik in het heerlijke water en daarna nog een mooi stukje zeilen tot we weer terugkeren op het beginpunt van de zeilvakantie. 

Dag 8:  Corfu - Amsterdam

Afscheid van de Griekse zon, zee, van de schipper en aanvaarding van de terugreis naar Amsterdam. Na het uitchecken misschien je laatste euro uitgeven aan wat souvenirs en vervolgens vertrek naar het nabij gelegen vliegveld.

 Voorbeeld route meezeilen en indien van toepassing flottielje zeilen Corfu

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op