Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Voorbereidingscursus flottieljezeilen

Voorbereidingscursus flottieljezeilen

Opfriscursus in Nederland voor flottielje zeilen in het buitenland

Flottielje zeilen in de Middellandse Zee vraagt een aantal specifieke vaardigheden waar we in Nederland niet zo bekend mee zijn. Bereid je hier samen met een instructeur op voor tijdens een  2 of 3-daagse cursus in Nederland.

Naast zelf oefenen is dit een mooie gelegenheid om je gezin of bemanning wegwijs te maken aan boord en te zoeken naar een taakverdeling waarbij iedereen zich goed voelt.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen met zeilervaring in Nederland die van plan is in het buitenland te gaan zeilen. Wij raden iedere groep (gezin, vrienden) die voor het eerst in flottielje of zelfstandig gaat zeilen in een nieuw gebied aan deze training te volgen. Tijdens de cursus komen alle noodzakelijke onderwerpen aan bod waarbij je zelf bepaalt wat de nadruk krijgt.

Gezinnen

Een voorbereidingsdag is een leuke manier om al vast in de vakantiestemming te komen. Ouders hebben vaak voldoende vaardigheden om flottielje te zeilen en een prima beeld van wat ze gaan doen deze zomer. Door een dag met het hele gezin les te nemen krijgen ook de kinderen een idee van hoe hun zomervakantie eruit gaat zien. De voorbereidingscursus gebruiken we vaak om met elkaar uit te zoeken wie welke taken kan uitvoeren. Dan blijkt misschien wel dat je zoon van 10 jaar prima kan sturen terwijl papa het anker laat zakken!

Cursusinhoud

Tijdens de cursus wordt getraind op situaties die zich in je zeilvakantie voor kunnen doen. De volgende onderwerpen kunnen
daarbij aan bod komen:

  • ankeren 'in de laag' en veel voorkomende anker problemen
  • onderlinge communicatie en teamspirit
  • onderlinge taakverdeling - veiligheid aan boord
  • haven- en motormanoeuvres
  • ankeren in een baai
  • navigatie en omgaan met GPS
  • marifoongebruik


Uiteraard kun je in overleg met de instructeur zelf aangeven welke onderdelen de nadruk krijgen in jullie training. Voor meer informatie over voorbereidingscursus flottielje zeilen zie: FlexSail.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op