Zonnige Zeilvakanties
levkas-flottielje1.jpg

Flottielje zeilen Griekenland vanuit Levkas

Al zeilend eiland hoppen vanuit prachtig Levkas

Levkas staat te boek als een van de populairste zeilgebieden van de Middellandse Zee. Dat komt omdat de zeil omstandigheden doorgaans ideaal zijn. De heerlijke mediterrane zon, zee, wind voeren je mee naar betoverende plekjes die de ervaren schippers van Zeilnet feilloos weten te vinden.

Het Levkas zeilgebied is ook het gebied van de ontelbaar vele eilandjes met prachtige baaien en mooiste stranden. Sommige eilanden zijn nauwelijks bewoond en herbergen idyllische ankerplekjes met helder smaragdgroen zwem of snorkelwater. Op andere eilanden vind je kleine gezellige dorpjes met pittoreske havens en natuurlijk taveernes met heerlijke Griekse gerechten.

Ideale gezinsvakantie

Flottielje zeilen Levkas is voor gezinnen met kinderen een ideale zeilvakantie bestemming en een fantastische plek om kennis te maken met Griekenland, de gastvrije Grieken, hun lekkere keuken en hun rijke cultuur.

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over zeilen vanuit Levkas

Typisch in Levkas gebied:

  • Rijk eilandengebied
  • Overzichtelijke zeilafstanden
  • Schilderachtige baaien
  • Kleine strandjes met helder zwemwater
  • Ideaal gebied voor kinderen
  • Ruime keuze aan ankerbaaitjes
  • Geen havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 5– 20 Nm


Zeilgebied Levkas

Het Levkas zeilgebied in de Ionische Zee ligt door de vele eilanden en het vasteland goed beschut. Daardoor staat er minder golfslag wat het zeilen comfortabel maakt. Onderweg is er grote kans om dolfijnen te zien. De havenplaatsjes zijn talrijk en overzichtelijk. Je hoeft hier niet veel verder dan 10 tot 15 mijl te zeilen naar je volgende ankerplaats.

Vertrekhaven Levkas Stad

Levkas stad ligt op circa 20 taximinuten van het vliegveld Preveza. De marina is goed toegerust met restaurants, koffiebars en een supermarkt voor proviandering. Je wandelt vanuit de marina zo het stadje binnen. Het is er levendig met winkeltjes, terrassen, taveernes en souvenirshops. Een prachtige stad om je zeilvakantie te starten.

Het weer in Levkas

Het zomerklimaat in Levkas is net als de rest van Griekenland bijzonder stabiel. Een garantie voor een zonnige zeilvakantie. Ook ’s nachts zijn de temperaturen aangenaam.
Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. In de loop van de ochtend steekt de wind op en kan doorzetten tot windkracht 4 à 5. Daarentegen is het ’s nachts meestal bladstil.
In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Verwaaide dagen met ongeschikte zeilwind of juist windstille dagen geven natuurlijk gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in. Met flottielje zeilen Levkas is er iedere dag wel wat te beleven.

Flottielje vertrekdata Levkas

Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

 Laat u overtuigen van onze klantvriendelijkheid en kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.
Lees verhalen en reisverslagen van andere enthousiaste en tevreden vakantievierders die voor Zeilnet kozen.

Vragen? Neem gerust contact op met ons of boek direct een geweldige Zeilnet zeilvakantie

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.