Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
2021-griekenland-isabel-voorpiek-hoog.jpg

Flottielje zeilen Lefkas, Griekenland 

Al zeilend eiland hoppen vanuit prachtig Lefkas

Lefkas staat te boek als een van de populairste zeilgebieden van de Middellandse Zee. Dat komt omdat de zeil omstandigheden doorgaans ideaal zijn. De heerlijke mediterrane zon, zee, wind voeren je mee naar betoverende plekjes die de ervaren schippers van Zeilnet feilloos weten te vinden.

Het Lefkas zeilgebied is ook het gebied van de ontelbaar vele eilandjes met prachtige baaien en mooiste stranden. Sommige eilanden zijn nauwelijks bewoond en herbergen idyllische ankerplekjes met helder smaragdgroen zwem of snorkelwater. Op andere eilanden vind je kleine gezellige dorpjes met pittoreske havens en natuurlijk taveernes met heerlijke Griekse gerechten.

Flottielje zeilen met kinderen - tieners in Lefkas, Griekenland

Flottielje zeilen Lefkas is voor gezinnen met kinderen een ideale zeilvakantie bestemming en een fantastische plek om kennis te maken met Griekenland, de gastvrije Grieken, hun lekkere keuken en hun rijke cultuur. Tijden de schoolvakanties bestaan de meeste flottieljes uit gezinnen met kinderen - tieners. De gemiddelde leeftijd is 8 - 18 jaar.
Voor vertrek sturen we een overzicht van de leeftijden van de kinderen-tieners.
Wil je nu al weten wie geboekt staat? Neem contact met ons op 
Voor meer informatie zie: Zeilen met kinderen.

Vertrekhaven Lefkas

 • 1 week:   start op zaterdag 9, 16, 23, en 30 juli en 6 augustus

 • 2 weken: start op zaterdag 23 juli (Lefkas - Kefalonia/Zakynthos - Lefkas)

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over zeilen vanuit Lefkas

Typisch in Lefkas gebied:

 • Rijk eilandengebied
 • Overzichtelijke zeilafstanden
 • Schilderachtige baaien
 • Kleine strandjes met helder zwemwater
 • Ideaal gebied voor kinderen
 • Ruime keuze aan ankerbaaitjes
 • Geen havenkosten
 • Wind: 2- 5 Bf
 • dagafstanden: 5– 20 Nm


Zeilgebied Lefkas

Het Lefkas zeilgebied in de Ionische Zee ligt door de vele eilanden en het vasteland goed beschut. Daardoor staat er minder golfslag wat het zeilen comfortabel maakt. Onderweg is er grote kans om dolfijnen te zien. De havenplaatsjes zijn talrijk en overzichtelijk. Je hoeft hier niet veel verder dan 10 tot 15 mijl te zeilen naar je volgende ankerplaats.

Vertrekhaven Lefkas Stad

Lefkas stad ligt op circa 20 taximinuten van het vliegveld Preveza. De marina is goed toegerust met restaurants, koffiebars en een supermarkt voor proviandering. Je wandelt vanuit de marina zo het stadje binnen. Het is er levendig met winkeltjes, terrassen, taveernes en souvenirshops. Een prachtige stad om je zeilvakantie te starten.

Het weer in Lefkas

Het zomerklimaat in Lefkas is net als de rest van Griekenland bijzonder stabiel. Een garantie voor een zonnige zeilvakantie. Ook ’s nachts zijn de temperaturen aangenaam.
Qua wind is Lefkas het rustigste zeilgebied van Griekenland. In de loop van de ochtend steekt de wind op en kan doorzetten tot windkracht 4 à 5. Daarentegen is het ’s nachts meestal bladstil.
In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noorden wind waaien. Verwaaide dagen met ongeschikte zeilwind of juist windstille dagen geven natuurlijk gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in. Met flottielje zeilen Lefkas is er iedere dag wel wat te beleven.

Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

 Laat u overtuigen van onze klantvriendelijkheid en kwaliteit van onze diensten en zeiljachten. 

Lees verhalen en reisverslagen van andere enthousiaste en tevreden vakantievierders die voor Zeilnet kozen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op