Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
kroatisch-landschap.jpg

Flottielje route Kornati Eilanden

Vanuit Biograd, Kroatië

1 week
De vertrekdata voor deze route zijn:
zaterdag 15*, 29* juli en 12 augustus.

* Aansluitend kan er nog een week worden meegevaren op de Krka Watervallen route. Zo kun je genieten van 2 weken flottielje zeilen in een verschillend vaargebied.

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van het weer en de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam – Marina Kornati / Biograd

Biograd is de vertrekhaven van onze flottielje.  Dit oude kustplaatsje ligt op een schiereiland te midden van diep uitgesneden baaien. Biograd is een leuk stadje met vertier en restaurants en is er dicht bij de haven een grote supermarkt zodat er nog boodschappen gedaan kunnen worden. Na de briefing op zondagochtend met daarin behandeling van het weer, vaargebied en andere wetenswaardigheden & trucs die het varen makkelijker maken, zullen we van hier uit op pad gaan! 

Dag 2: Sali

Onze eerste stop op de Kornati route is Sali. Vanaf het water zie je de schoorsteen van de visfabriek, we liggen deze avond aan de kade waar we ook de kadeborrel /welkomstborrel houden. Ideaal om kennis te maken met andere zeilers uit de flottielje en de sterke verhalen van de eerste dag uit te wisselen!

Dag 3: Baai van Telastica en Kornati National Park

De diep uitgesleten baai van Telastica is 10 km lang en tussen 1200 en 1800 meter breed en biedt goede beschutting aan schepen. De baai behoort bij het Nationale Park der Kornati en parkwachters zullen langs komen om toegangsgeld te innen. We gaan hier voor anker en genieten van zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. 's Middags is er nog tijd om met de dinghy naar de wal te varen en een wandeling van ca. een half uur te maken naar de krijtrotsen die 150 meter stijl omlaag lopen en vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de baai van Telastica en de Kornati eilanden.

Dag 4: Pantera bay

Een mooie baai waar we zeker een veilig aan een mooringboei vastliggen. Op een heldere nacht geniet je hier van een overweldigende sterrenhemel!

Dag 5: Zut

Het eiland Zut behoort tot de Kornati eilandengroep, bestaande uit 130 kleinere en grotere eilanden, grotendeels onbewoond. Het grootste deel van deze archipel is uitgeroepen tot Nationaal park en er zijn ontelbare beschutte baaien. Voor anker of aan de kade, keuze te over. Ook zijn er verschillende restaurantjes in de baai

Dag 6: Veli Iz

De laatste avond in dit prachtige natuurpark van Kornati eilanden. Veel van onze klanten die 2 weken meegaan kunnen maar moeilijk weer wennen op het vaste land na deze week!
Voor onze gasten die 2 weken flottielje zeilen hebben we nog 2 verrassende plaatsen in petto waar op vrijdag en zaterdag naartoe kan worden gevaren en kan worden overnacht.
Op zondagmiddag sluiten zij dan weer aan bij de kadeborrel. 

Dag 7: Biograd

Op deze laatste zeildag naar Biograd nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Fotoalbum van een zeilvakantie boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op  

Route Kornati eilanden

Flottielje en meezeil route Kornati Eilanden, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op