Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Turkije
Submenu Flottielje Zeilen Turkijepijltje

Flottielje zeilen Turkije

Beleef de gezellige, zonnige flottielje zeilvakanties in Turkije

Met een kuststrook van meer dan 6.500 km en de schoonste wateren van de Middellandse zee is Turkije voor iedere watersporter een topbestemming. Het zonnige Turkse klimaat is perfect voor zeilvakanties en de gezellige flottieljes zijn ideaal voor gezinnen.

Onze flottielje schippers kennen de leuke, interessante plekjes. Tijdens de briefing in de ochtend geven zij graag tips voor een leuke dag. 's Avonds ontmoeten de flottielje deelnemers elkaar weer in de baai, bij het restaurant of op één van de gezellige boulevards. De gemiddelde dag afstand is zo'n 15-20 mijl. Er is dus alle tijd om te zwemmen, snorkelen,  eten, relaxen en voor de kinderen het belangrijkste: te ravotten!

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Turkije

Typisch voor flottielje zeilen in Turkije:

  • Zeilen langs groene bergkusten
  • Kustlijn met grote bergen en diepe ankerbaaien
  • Döner kebab en Turkse theespecialiteiten
  • In elke baai één restaurant
  • Kristalhelder snorkelwater
  • Ideaal voor kinderen
  • Wind: 2- 5 Bf
  • dagafstanden: 10– 25 Nm

 

Zeilgebied Turkije

De kustlijn oostelijk en westelijk van het door groene bergen omringde Göcek is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes en vormt zo een schitterend gebied om te exploreren. Er zijn maar weinig jachthavens onderweg zodat deze flottielje zeilreis een echt avontuur in de natuur is ver van drukte en lawaai. Bijna elke baai herbergt wel een restaurant waar je niet alleen kunt vastmaken aan een steigertje of een ankerboei maar ’s avonds ook kunt genieten van allerlei heerlijke Turkse specialiteiten.

Göcek

Flottielje zeilen in Turkije begint in Göcek. De Marina aldaar is voorzien van alle moderne faciliteiten met onder andere een supermarkt, douches en toiletten met leuke terrasjes aan de waterkant. Het kleine gezellige centrum van Göcek ligt op 10 minuten loopafstand van de aanlegplaats. De stad wordt omringd door groene bergen en ligt aan een prachtige en goed beschutte fjordachtige baai. De transfer van de luchthaven Dalaman naar Göcek duurt ongeveer 30 minuten.

Het weer in Turkije

Meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme vakantie en ideale zeilomstandigheden. In de nacht is het meestal windstil, in de loop van de ochtend steekt de wind op uit meestal noordwestelijke tot westelijke richting. Aan het eind van de middag is de wind het sterkste tot circa 5 Beaufort. Lekkere wind en door de kustlijn toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot.

Vertrekdata flottielje zeilen Turkije

2-weekse flottielje


15/7 - 29/7 - 2 weekse West route

29/7 - 12/8 - 2 weekse West route

1-weekse flottielje

12/8 - 19/8 - Göcek/Fethiye route

Vluchten: 
Voor vliegtickets naar Turkije, vliegveld Dalaman zie:
www.transavia.com,  www.corendon.nltui.nl of skyscanner.nl

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op   

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op