Zonnige Zeilvakanties
Flottielje zeilen Turkije

Flottielje zeilen Turkije

Beleef de gezellige, zonnige flottielje zeilvakanties in Turkije

Met een kuststrook van meer dan 6.500 km en de schoonste wateren van de Middellandse zee is Turkije voor iedere watersporter een topbestemming. Het zonnige Turkse klimaat is perfect voor zeilvakanties en de gezellige flottieljes zijn ideaal voor gezinnen.

Onze flottielje schippers kennen de leuke, interessante plekjes. Tijdens de briefing in de ochtend geven zij graag tips voor een leuke dag. 's Avonds ontmoeten de flottielje deelnemers elkaar weer in de baai, bij het restaurant of op één van de gezellige boulevards. De gemiddelde dag afstand is zo'n 15-20 mijl. Er is dus alle tijd om te zwemmen, snorkelen,  eten, relaxen en voor de kinderen het belangrijkste: te ravotten!

Onze klanten geven ons een 9.49.4

Vraag nu een offerte aan of lees verder voor meer informatie over flottielje zeilen in Turkije

Typisch voor flottielje zeilen in Turkije:

 • Zeilen langs groene bergkusten
 • Kustlijn met grote bergen en diepe ankerbaaien
 • Döner kebab en Turkse theespecialiteiten
 • In elke baai één restaurant
 • Kristalhelder snorkelwater
 • Ideaal voor kinderen
 • Wind: 2- 5 Bf
 • dagafstanden: 10– 25 Nm

 

Zeilgebied Turkije

De kustlijn oostelijk en westelijk van het door groene bergen omringde Marmaris is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes en vormt zo een schitterend gebied om te exploreren. Er zijn maar weinig jachthavens onderweg zodat deze flottielje zeilreis een echt avontuur in de natuur is ver van drukte en lawaai. Bijna elke baai herbergt wel een restaurant waar je niet alleen kunt vastmaken aan een steigertje of een ankerboei maar ’s avonds ook kunt genieten van allerlei heerlijke Turkse specialiteiten.

Orhaniye - Marmaris

Flottielje zeilen in Turkije begint in Orhaniye of in Marmaris. De Marina aldaar is voorzien van alle moderne faciliteiten met onder andere een grote supermarkt, douches en toiletten en vlakbij de steiger een heerlijk zwembad en vele leuke terrasjes aan de waterkant. Het gezellige centrum van Marmaris ligt op 5 minuten loopafstand van de aanlegplaats. De stad wordt omringd door groene bergen en ligt aan een prachtige en goed beschutte fjordachtige baai en heeft een levendige boulevard met vele terrasjes en een oosterse bazaar. De transfer van de luchthaven Dalaman naar Orhaniye of Marmaris duurt ongeveer 1 ½ uur.

Het weer in Turkije

Meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme vakantie en ideale zeilomstandigheden. In de nacht is het meestal windstil, in de loop van de ochtend steekt de wind op uit meestal noordwestelijke tot westelijke richting. Aan het eind van de middag is de wind het sterkste tot circa 5 Beaufort. Lekkere wind en door de kustlijn toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot.

Prijzen jachten flottielje zeilen Turkije


Vertrekdata flottielje zeilen Turkije

Flottielje vertrekhaven Orhaniye

 • 2 weken: start op zaterdag  15 juni, 6 en 20 juli, 3 en 17 augustus, 7 en 21 september 
 • 2 weken: Kekova eilanden: 8 juni en 31 augustus
 • 1 week: One-way Orhaniye - Marmaris: start op zaterdag  15 juni, 6 en 20 juli, 3 en 17 augustus, 7 en 21 september

Flottielje vertrekhaven Marmaris 

 • 2 weken : Combi van twee 8 daagse routes. Marmaris - Orhaniye - Marmaris 
  start op zaterdag  13 en 27 juli, 10 en 24 augustus, 14 september

 • 1 week: One-way Marmaris - Orhaniye: start op zaterdag  22 juni, 13 en 27 juli, 10 en 24 augustus, 14 en 28 september

 Vraag nu een offerte aan voor flottielje zeilen in Turkije


Alle flottielje vertrekdata van Zeilnet

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.