Zonnige Zeilvakanties
kroatisch-landschap.jpg
Submenu Meezeilenpijltje

Zeilvakantie Kornati eilanden

Meezeil route Kornati Eilanden vanuit Biograd, Kroatië.

De vertrekdata voor deze route zijn in 2023:
zaterdag 15, 29 juli en 12 augustus.

De meezeilboot is tevens ook de flottielje leadboot. Dat betekent dat meerdere boten samen een bepaalde route varen.  Overdag vaart iedereen met zijn eigen boot zijn eigen route en 's avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere zeilers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je met je eigen klein clubje gaan eten; doen, het is tenslotte jou vakantie.

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam – Marina Kornati / Biograd

Biograd is de vertrekhaven van onze meezeilreis.  Dit oude kustplaatsje ligt op een schiereiland te midden van diep uitgesneden baaien. Biograd is een leuk stadje met vertier en restaurants en is er dicht bij de haven een grote supermarkt zodat er nog boodschappen gedaan kunnen worden. Na aankomst per vliegtuig of per auto word je in de moderne marina van Kornati door de schipper aan boord ontvangen. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving.

Dag 2: Sali

Onze eerste stop op de Kornati route is Sali. Vanaf het water zie je de schoorsteen van de visfabriek, we liggen deze avond aan de kade waar we ook de kadeborrel /welkomstborrel houden. Ideaal om kennis te maken met andere zeilers uit de flottielje en de sterke verhalen van de eerste dag uit te wisselen!

Dag 3: Baai van Telastica en Kornati National Park

De diep uitgesleten baai van Telastica is 10 km lang en tussen 1200 en 1800 meter breed en biedt goede beschutting aan schepen. De baai behoort bij het Nationale Park der Kornati en parkwachters zullen langs komen om toegangsgeld te innen. We gaan hier voor anker en genieten van zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. 's Middags is er nog tijd om met de dinghy naar de wal te varen en een wandeling van ca. een half uur te maken naar de krijtrotsen die 150 meter stijl omlaag lopen en vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de baai van Telastica en de Kornati eilanden.

Dag 4: Pantera Bay

Een mooie baai waar we zeker een veilig aan een mooringboei vastliggen. Op een heldere nacht geniet je hier van een overweldigende sterrenhemel!

Dag 5: Zut

Het eiland Zut behoort tot de Kornati eilandengroep, bestaande uit 130 kleinere en grotere eilanden, grotendeels onbewoond. Het grootste deel van deze archipel is uitgeroepen tot Nationaal park en er zijn ontelbare beschutte baaien. Voor anker of aan de kade, keuze te over. Ook zijn er verschillende restaurantjes in de baai.

Dag 6: Veli Iz

De laatste avond in dit prachtige natuurpark van Kornati eilanden. Veli Iz is van oudsher een eiland met vissers en olijven tellers. Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de grote stranden.

Dag 7: Biograd

Op deze laatste zeildag naar Biograd nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 8: Biograd - Nederland

Ontscheping en afscheid nemen van de schipper en de terugreis naar Nederland.

Fotoalbum van een zeilvakantie boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Heb je vragen of wil je weten of er plaats is? Neem contact op

 

Voorbeeld zeilreis Kornati eilanden


Flottielje en meezeil route Kornati Eilanden, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op